InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dětská psychiatrická nemocnice v Opařanech neskončí

OPAŘANY – Do pondělí 13. prosince byla možnost přihlásit se do výběrového řízení na ředitele nebo ředitelku Dětské psychiatrické nemocnice (DPN) Opařany. Jejím zřizovatelem je ministerstvo zdravotnictví, které konkurs vyhlásilo. Současná ředitelka nemocnice Iva Hodková odchází do důchodu stejně jako primářka Jana Holendová a nemocnici hrozilo kvůli personální nouzi od ledna uzavření. Nyní ministerstvo ustavilo krizový management. Nemocnici od 1. ledna příštího roku přebírá skupina odborných lékařů pod vedením docenta Michala Goetze, vybrán bude nový ředitel. Přihlásilo se šest atestovaných lékařů, kteří budou v nemocnici pracovat.


Nemocnice nabízí komplexní lůžkové zdravotní služby pro neodkladné psychiatrické akutní stavy zejména z Jihočeského kraje a pro stavy vyžadující následnou péči v oboru dětská a dorostová psychiatrie pro děti od tří do18 let z celé České republiky. Nabízí nejrůznější rehabilitační, terapeutické a volnočasové programy, součástí je také sportovní vyžití.

Při nemocnici existuje základní škola, základní škola speciální a střední škola. „Školu provozujeme ve stálém režimu. Poskytujeme speciální pedagogickou péči žákům hospitalizovaným v dětské nemocnici a také máme 17 kmenových žáků, kteří k nám dojíždějí z domova. Škola poskytuje celodenní aktivity od 6.30 do 16 hodin. Zahrnují klasickou školní výuku a odpolední zájmové kroužky. Paní ředitelce Ivě Hodkové i paní primářce Janě Holendové bych chtěl za dlouhodobou spolupráci velmi poděkovat," uvedl ředitel školy při DPN Michal Kučera. Ohrožena už není ani škola při psychiatrické nemocnici.

Diskuse k článku - 5 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Pavlína 

    Reagovat

     

    Děkujeme Pane Hejtmane! Jenom díky Vám a Vaší píli jsme zase o krůček blíže k blahobytu. Přivedl jste sem zubaře, lékaře, nemusíme nikde trapně čekat! Konečně máme všichni zastupitele, za nějž se nestydíme, ba naopak, skromným vyjádřením díků mu všichni děláme velikou radost!!

    Vloženo 24.12.2021 11:49:40

  • Richard Šimko 

    Reagovat

     

    Je moc dobře, že se zachová provoz zařízení. Ale i tak je zde velký problém.
    Při nemocnici fungovala psychiatrická ambulance. A její klienti teď těžko hledají
    péči jinde. Ambulance totiž provoz uzavírá, zda bude znovu otevřena rodiče nemocných
    dětí stále neví.

    Vloženo 23.12.2021 16:07:06

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tam by měli skončit všichni covidfanatici.

    Vloženo 23.12.2021 12:52:25

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Už aby ta komedie s covidem skončila a lidé měli šanci na získání lékařského zubního ošetření.

      Vloženo 23.12.2021 17:07:34

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Přesně

        Vloženo 23.12.2021 18:01:18

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace