15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Šárčina "škola" vaření

URL:

http://dolcevita.blog.cz/

Katalog:

Publikuje:

2,5 položek/den

Knedlíky s vajíčkem

15.července
Knedlíky s vajíčkem = nefalšovaná česká klasika. Pro někoho recept tak banální, že by se nad ním nemělo zbytečně bádat, ale já si myslím, že i k naprosté kuchařské banalitě může každá česká domácnost přistupovat trochu jinak. A tím pádem se mohou...

Smrkový sirup

15.července
Smrkový sirup aneb šťáva z mladých smrkových výhonků Tak toto je recept, na který se vyplatí jít přímo od lesa! Bez mladých smrkových výhonků a sluníčka se sirup neudělá. Už dávno vím, že na zahradě mi rostou všelijaké rostliny, které jsou v...

Domácí šunka aneb návrat do minulého století

15.července
Výroba domácí šunky se stala mým návratem do minulého století. Proč vlastně v tomto století chci ztrácet čas s hledáním postupu, jak se nejlépe poprat s vařením šunky? Předcházela tomu spousta zmařeného času, který jsem vynaložila na hledání...

Kopřivová polévka

15.července
Kopřivová polévka, pohankové kroupy a jarní topinka s kozím sýrem a kapkou medu. Při jarním úklidu v zahradě si nejde nevšimnout svěže zelené barvy mladých kopřiv. Právě na jaře jsou kopřivy v té nejlepší kondici a proto se hodí i pro všelijaké...

Fialky v cukru

15.července
Natrhat si plnou hrst fialek na mé zahradě není počátkem jara žádný kumšt. Tráva se sice ještě jarního povětří nestačila dostatečně nadýchat, neoplývá zatím tou nejsvěžejší zelenou barvou, ale krásně už ji rozsvítily drobné křehké hlavičky violek...

Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech

15.července
Zelňáky, zelníky, zelné placky na plech Stačí mít doma sklenici dobrého kysaného zelí a rázem máme po ruce vitamínovou bombu. Dopřát si trochu kysaného zelí v syrovém stavu, to nám zaručí, že do těla vpravíme vitamín C, kterého je nám rozhodně...

Dušené roštěnky s cibulovou omáčkou

15.července
Plátek roštěnky, prudce na pánvi upravený, aby nepřišel o svou největší přednost = křehkost a šťavnatost, ten je jistě nejlepší. Ale ani domácí klasika v podobě dušené roštěnky není k zahození. Tajemství chuti roštěnek je zakleto ve správné...

Svatomartinská pečená husa

15.července
Dobře propečená svatomartinská husa patří v den sv. Martina na pekáč. Tam se prý dostala husa za trest. Legenda praví, že se husám stalo osudné jejich kejhání při bohoslužbě. Rušily prý slovo boží natolik, že je za to stihnul trest a musely na...

Muffiny s dýní a rozinkami

15.července
Muffiny s dýní a rozinkami - jedna z mnoha možností, jak dýni použít ve sladké kuchyni. Dýně určitě není na celém podzimu tím nejzajímavějším, ale když se s ní přesuneme do tepla kuchyně, postará se nám o zábavu na dlouhé týdny. Stačí vzít pár...

Pyré z pečené dýně

15.července
PYRÉ Z PEČENÉ DÝNĚ * 1 dýně Hokkaidó Dýni omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme ji i se slupkou na menší kousky a ty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. V předehřáté troubě na 180 °C pečeme do změknutí. Měkkou dýni...

Dýňová polévka s medem a jablkem

15.července
Jemná dýňová polévka s medem a jablkem nejen že zahřeje, ale prozáří i šedý podzimní den svou optimistickou barvou. Jak uvařit dýňovou polévku tak, aby jí přišly na chuť i děti? Měla by být pěkně hladká, na chuti jemná, bez rušivých vlivů koření...

Stylový litinový hrnec ve tvaru dýně

15.července
Dýňový litiňák od Staubů - nový Mercedes mezi mými hrnci Až ho zaparkuji mezi všechny ostatní, bude z celé mé plechové kavalerie vyčnívat jako nový model slavné značky. Na kuchařské výlety s...

Zelný salát s podmáslím - Coleslaw

15.července
Zelný salát s podmáslím, také zvaný salát Coleslaw. Zelné saláty jsou tím nejlepším, co si můžeme ze syrového zelí připravit. Podáváme je jako přílohu nebo jen tak s krajíčkem celozrnného chleba. Protože zelný salát přečká bez úhony i několik dnů...

Minutková roštěnka s houbami a bramboráčky s tvarohem

15.července
Maso v minutkové úpravě sice netrvá "minutku", ale když ho správně připravíme, bude nás během chvilky na stole dojímat svou křehkostí a fantastickou šťavnatostí. MINUTKOVÁ ROŠTĚNKA S HOUBAMI A BRAMBORÁČKY S TVAROHEM (pro 2 osoby) Potřebujeme...

Podzimní soutěž - pojďte vařit s námi recepty na zahřátí

15.července
Podzimní soutěž o titanový nůž bude opravdu pěkně nabroušená. Léto je nenávratně pryč a pomalu nastává čas dlouhých večerů. Naší pozornosti neujde nic, co nás zahřeje. Na čaj s rumem letos...
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes