15
nových článků - klikněte pro zobrazení

DomácíKuchyně.cz

Popis:

Vaření není jen rutina. Nebojte se experimentovat. Najděte se v našich receptech. Ukážeme Vám, jak snadno vařit z kvalitních surovin. Změníme Vaše myšlení o vaření. Jsme webový magazín o domácím vaření.

URL:

http://www.domacikuchyne.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Generálka na Vánoce – moravský bramborový salát

4.prosince
Vánoce se blíží. Některé z nás to znervózňuje, jiní se naopak těší. Abychom si ukrátili čekání na Vánoce a zbavili se nervozity (nebo více podpořili těšení se na ně), je fajn pustit se do činnosti, která nás baví a třeba je z ní i nějaký užitek. Takovou činností je též vaření....

Kuchyňský robot – skutečný pomocník, nebo jen stojan na prach?

24.února
Některé domácnosti si bez nich neumí práce v kuchyni ani představit, pro jiné se jedná o zbytečné a nepotřebné vybavení. A co vy?...

Upečte si křupavé slané placičky z ovesných vloček. Jdou i na sladko!

21.února
Dají se použít jako slané či sladké pohoštění pro návštěvu, jako hlavní jídlo s přílohou nebo jako příloha, například k dušené zelenině....

S přírodní „kulatou lékárnou“ proti nemocem

16.února
Trápí vás stále rýma, kašel nebo chřipka? Nechcete se cpát prášky a chemickými sirupy, ale raději byste využili přírodní látky? Velkých výsledků dosáhnete i s nejběžnějším druhem ovoce na českém trhu - s jablkem....

Zkuste povýšit obyčejné smažené žampiony o level výše. Naplňte je sýrem!

14.února
Smažené jím výjimečně, ale někdy je to zkrátka silnější než já! V lednici na mě koukalo pár obřích žampionů a tak přišel nápad je naplnit a osmažit v klasickém trojobalu. Abych kalorickou bombu trochu odlehčila, bramborová kaše k nim je bez másla a ze sojové smetany. Navrch jsem ještě přiložila spařené čerstvé špenátové listy. A byl z toho obyčejný, ale úžasný oběd!...

Síla mrkve! Proč musí být důležitou součástí jídelníčku?

9.února
Snad všichni jsme v mládí o rodičů slyšeli, že musíme jíst mrkev, abychom měli zdravé oči. Pozitivní vliv mrkve na lidský zrak je prokázaný. Tato kořenová zelenina pomáhá lidskému tělu mnohem více. Měla by být pravidelnou součástí jídelníčku, jíst se může každý den. Čím je pro lidské tělo tak přínosná a jaký je její obsah vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek?...

Pstruh pečený na zelenině je zdravá dobrota bez námahy

7.února
Na ryby v našem jídelníčku zapomínáme. Není se až tak čemu divit. Nemáme moře a pro čerstvé sladkovodní musí většina z nás do rybárny nebo supermarketu, což vždycky nevyjde. Jednou za čas se ale vyplatí se zvednout a zajet si například pro čerstvého pstruha. Jak ukazuje tento recept, jeho příprava je snadná, výsledek delikátní....

Co jíst, když se chcete vyhnout chřipce nebo nachlazení?

3.února
Snad každý ví, že nejlepší obranou proti většině typů nachlazení i proti některým druhům virových onemocnění je prevence. Aby tělo dokázalo dobře odolávat nemocem, musí být v nejlepší kondici. Důležité je nejen cvičení a teplé oblečení, ale i správná životospráva a strava bohatá na vitamíny....

Luštěniny se hodí i do salátu. Vyzkoušejte kombinaci s avokádem

30.ledna
Na luštěniny v našem jídelníčku zapomínáme. Přitom jsou tak zdravé. Obsahují spoustu bílkovin a sacharidů, minerální látky, železo, vápník, hořčík a hlavně vitamíny skupiny B, které pomáhají třeba při praskání ústních koutků, depresi či vypadávání vlasů. Mnozí z nás si jednou za čas dají čočku s vajíčkem a okurkou a tím to končí. Zkuste to jinak a připravte si úžasný salát....

Jak nejvíce prospěje česnek vašemu tělu a co s tím mají společného plastový nůž a voda?

25.ledna
Česnek obsahuje velké množství vitamínů A, B, C, vápníku, jódu a selenu. Při důkladných rozborech se zjistilo, že v česneku je obsaženo více než 400 tělu prospěšných látek. Naučte se ho maximálně využít, stačí dodržovat několik zásad....
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes