15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Fresh iPrima

URL:

http://fresh.iprima.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

2,6 položek/den

Jitrocel má silné léčivé účinky. Vyrobte z něj jednoduše domácí sirup

18:05
Češi považují jitrocel za plevel, přesto se jedná o rostlinu, která obsahuje úžasné množství léčivých látek a vitaminů. Skvělý je z něj sirup, který se vyplatí mít vždy při ruce.

Marocké taštičky briwat z filo těsta s čerstvým sýrem a olivami

10:56
Tenounké lístkující filo těsto je nezbytným obalem i pro nejrůznější plněné taštičky a roládky. Skvělý předkrm, párty zobání nebo součást bohatého výběru prvních chodů – briwat se dají plnit prakticky čímkoliv. Někdy se připravují i smažené, a je to samozřejmě i oblíbený street food. Vybrali jsme jednoduchou, pikantní, bezmasou verzi.

Těstoviny s limetkou a gorgonzolou podle Pasta Queen

22.dubna
Tohle nejsou špagety podle italské babičky! Tuhle dobrotu vykouzlila sama královna, neboli Pasta Queen. Spojení svěží limetky s pikantním sýrem gorgonzola tvoří kombinaci, jakou jste ještě neochutnali. Špagety se vaří s italskou vášní v domácím limetkovém vývaru na způsob rizota, při kterém přebírají esenci limetky. Na závěr se přidá máslo a krémový sýr gorgonzola a vznikne talíř těstovin, na kte…

Citronový dort s mákem zdobený bílou čokoládou podle Kristiny Lund

21.dubna
Může být piškotový dort s krémem svěží? Ano! Vmíchejte do nadýchaného těsta křupavá zrníčka máku a promažte ho kyselkavým citronovým pudinkem s mascarpone. Zdobení krémem a bílou čokoládou s makovou posypkou je volitelné, avšak velmi efektní a překvapivě jednoduché. Blogerka a cukrářka Kristina Lund alias Děvče u plotny vás povede krok za krokem.

Toskánská polévka s hlívou ústřičnou a sušenými rajčaty

20.dubna
Tato vynikající polévka voní spoustou italských bylinek a tělo i duši potěší také výraznou chutí sušených rajčat a pochopitelně i hub. Kromě hlívy ústřičné můžete použít také shiitake, a v sezóně budou skvělé i pevné hřiby smrkové či borové.

Česko na grilu: Smažená kuřecí křidélka s omáčkou ze sušených rajčat a avokáda podle Radka a Nikoly

20.dubna
V kulinární show Česko na grilu dostávají soutěžící nové a nové úkoly, které vyžadují kreativitu a preciznost. Vy se díky tomu můžete inspirovat a třeba najít nový recept, který budete chtít vyzkoušet. Co třeba kuřecí křidélka smažená na grilu s výbornou avokádovou salsou?

Libečkové maggi dochucovadlo – uchovejte chuť i vůni oblíbené bylinky do zásoby

19.dubna
Žádné maggi v kostce, toto je skvělé libečkové dochucovadlo, které se vám hodí při přípravě poctivé domácí polévky! Když se libečku daří, můžete ho sklízet po trsech. Pak se hodí mít v zásobě recept, díky němuž si jeho výraznou chuť a vůni uchováte i mimo sezónu.

Nabak kimchi – korejské vodní kimči ze zeleniny a ovoce v lehce pikantním nálevu

17.dubna
Vyzkoušejte pro nás trochu netradiční vodní kimchi, což je směs ovoce a zeleniny fermentovaná v pikantním růžovém nálevu. Podává se jako příloha k rýži i k různým dušeným pokrmům. Nevydrží tak dlouho jako klasické kimchi z čínského zelí, v Nabak kimchi jsou také okurky a ovoce, které mají tendenci k měknutí, proto ho snězte raději do dvou týdnů od prokvašení.

Pečená zubatice s limetkovým kari a svěží zeleninou

17.dubna
Už 18. dubna se do kin chystá nová zábavná komedie Prázdniny s Broučkem, ve které Bára Poláková hraje food blogerku na cestě k moři obytňákem. Kromě veselých historek, které taková dobrodružná cesta může přinést, nechybí ve filmu ani dobré jídlo. Vyzkoušejte třeba lehkou a lahodnou rybu s exotickým kořením podle Bářina receptu.

Šeříkový sirup do zásoby na letní limonádu

14.dubna
Pusťte si do kuchyně jaro naplno, a to s nádherně voňavými květy šeříku! Ty se řadí mezi jedlé květy, které můžete bez obav vyzkoušet, dnes třeba na přípravu sirupu, který se vám bude hodit při míchání (nejen) letních drinků.

Vyzkoušejte virální recept z TikToku: Zapečený česnekový chléb z tortilly připravený v horkovzdušné fritéze

11.dubna
Tortillový česnekový chléb z horkovzdušné fritézy kombinuje klasickou chuť česnekové bagety s neodolatelnou křupavostí tortilly, a to vše za zlomek času a s minimem surovin. Není divu, že recept úspěšně koluje po sociálních sítích…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes