Fresh iPrima

URL:

http://fresh.iprima.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3,1 položek/den

Pečeme bez lepku: Kokosové laskonky

15:09
Tradiční zákusek, který si dáte jedině v české cukrárně. I když možná vypadá složitě, jeho přípravu určitě zvládnete i doma a své hosty mile překvapíte! Výhodou je i fakt, že tento zákusek je bez mouky a tedy i bez lepku.

Klasická sekaná se zeleninou pečenou na rozmarýnu

11:12
I když tento recept vyžaduje stejný díl hovězího a vepřového masa, můžete experimentovat s nejrůznějšími kombinacemi mletého masa včetně jehněčího, telecího a krůtího. Ze zbylé sekané se dají udělat velmi chutné sendviče.

Salát z pšenice s tuňákem a vejcem

7:15
Obiloviny se v poslední době konečně dostávají na talíř ve spoustě podob. Jenže přes všechnu quinou, kukuřičnou polentu, rýži nebo jiné exotické plodiny zapomínáme na ty naše tradiční. Jáhly, pohanku, pšenici a další. Přitom jsou perfektní surovinou na přípravu polévek, pomazánek nebo salátů! :)

Jarní bramborový salát

21.dubna
Bramborový salát nemusí být jen ten, který si dáváme každý rok na Vánoce. Vyzkoušejte tuto jarní variantu s restovaným bramborem a červenými paprikami! :)

Jablečný štrůdl ze špaldové mouky

21.dubna
Štrůdl patří mezi oblíbené moučníky a připravuje se z různých těst i z různého ovoce. Zkuste tentokrát tu nejtradičnější náplň z jablek a skořice zabalit do zdravějšího těsta ze špaldové mouky.

9 delikátních receptů z bílého chřestu

20.dubna
Bílý chřest je k dostání o něco dřív než jeho zelený bratříček, proto vám dnes přinášíme nápady, co podniknout s jemnějším bílým chřestem, který už je k mání čerstvě sklizený na českém poli.

Kopečkové rizoto

20.dubna
Máte rádi tradiční rizoto po česku? Tak to pro vás máme dobrou zprávu, i u nás na webu na něj najdete recept – klidně i s menší obměnou! ;)

Fazolová pomazánka s tuňákem a kapary

20.dubna
Pikantní kapary a jemného tuňáka doplňte drobnými bílými fazolemi cannelloni s delikátní chutí a krémovou texturou. Jsou bohaté na bílkoviny a vlákninu, naopak tuk v nich téměř nenajdete a díky nízkému glykemickému indexu vás zasytí na překvapivě dlouho.

Jarní quiche s medvědím česnekem a nivou

19.dubna
Spojení tvarohu, lučiny, medvědího česneku a v tomto podání ještě špenátu a nivy je naprosto dokonalé. Jarní quiche jedna báseň!

Semla

19.dubna
Semla, v množném čísle semlor, je severský dezert, který je nejpopulárnější nejspíš ve Švédsku. Hodně ho pečou na Velikonoce, ale jako dezert ke kávě se hodí opravdu kdykoliv. Je totiž famózní!

Které zbytky od vaření by vaše babička nikdy nevyhodila? Použijte je znovu!

19.dubna
Znáte to. Vaříte a tu do koše letí kůrka chleba, tu zbytek banánu nebo kost od masa. Dřívější hospodyňky by to však nevyhodily, ale vykouzlily by z toho nové dobroty. Co při vaření už nikdy nevyhazujte?

Hvězda korejské kuchyně: Bibimbap

18.dubna
Seznamte se s korejskou kuchyní v jedné misce. Na rýži, barevné zelenině a smaženém mase nebo tofu trůní vejce, smažené či syrové, podle libosti. Autentické chuti dosáhnete především díky kočchudžangu, speciální fermentované chilli pastě.

Věnečky se žloutkovým krémem

18.dubna
Věnečky jak z cukrárny si podle receptu zvládnete udělat i doma. Příprava je sice trošku časově náročná, ale za ten výsledek to stojí. Zvlášť pokud hotové věnečky doplníte lahodným žloutkovým krémem s vanilkou a čerstvým ovocem.

5 podniků, kde si vychutnáte kuře grilované i smažené

18.dubna
Ať už máte rádi kuře jižanské nebo grilované, v našich dnešních kuřecích tipech z pražské gastro scény si určitě vyberete! Stačí se podívat na fotky a naše chuť na jídlo totiž rapidně stoupá. ;)
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes