Grilované tofu steaky jsou skvělou alternativou k masu. Marináda jim dodá chuť, říká šéfkuchař Martin Svatek Grilování je náš národní sport, není snad zahrada či terasa, na které by chyběl gril. Dobroty z ohně si vychutnávají dospělí i děti, a mezi nimi nechybí také vegetariáni. Kromě zeleniny a různých náhražek masa si mohou milovníci bezmasého vaření vychutnat také tofu. Jak na to, prozradí Martin Svatek. Těstoviny s limetkou a gorgonzolou podle Pasta Queen Tohle nejsou špagety podle italské babičky! Tuhle dobrotu vykouzlila sama královna, neboli Pasta Queen. Spojení svěží limetky s pikantním sýrem gorgonzola tvoří kombinaci, jakou jste ještě neochutnali. Špagety se vaří s italskou vášní v domácím limetkovém vývaru na způsob rizota, při kterém přebírají esenci limetky. Na závěr se přidá máslo a krémový sýr gorgonzola a vznikne talíř těstovin, na kte… Chřestová sezóna je tady. Jaké benefity má česká superpotravina? Rohlík.cz, největší tuzemský e-shop s potravinami, je průkopníkem v nabídce tradičního lokálního chřestu. Ten se stal oblíbeným mezi zákazníky zejména v Praze a velkých městech. Společnost slibuje udržení ceny chřestu na stejné úrovni jako loni a pro své zákazníky si rezervuje výběr těch nejlepších kousků přímo z farem Český chřest a Chřest z Moravy. Víte, jaké zdravotní benefity konzumace chřest… Ochutnejte japonský street food: Okonomiyaki si připravíte snadno i doma Japonská pizza nebo japonské palačinky. Tak se říká tradičnímu japonskému pokrmu zvanému Okonomiyaki, což v překladu znamená „opečené vše, co máte rádi“. Recept na tuhle dobrotu je velice jednoduchý, čarovat s ním přitom můžete podle vlastních chutí a ingrediencí, které máte právě doma. Gremolata – záhadná italská kráska Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Sušené ovoce: spousta vitamínů, ale i kalorií. Některé se dokonce smaží v oleji Ovoce je zdravé, minimálně jednu, spíše dvě porce bychom denně měli přijmout, ale jak je to s ovocem sušeným? Jaká je ta správná míra a kdy nám sušené ovoce může figuru spíš zkazit než vylepšit? Vejce benedikt s holandskou omáčkou Dlouhou dobu jsem této lahůdce odolávala a ochudila se tak o naprostou chuťovou lahůdku. Vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou je totiž totální skvost! Možná jsem se trošku obávala přípravy holandské omáčky, ale skutečně se toho není potřeba dbát. A my si teď spolu ukážeme, jak si vejce benedikt s jemnou holandskou omáčkou a také křupavým chřestem připravit. The post Vejce benedikt s holands… Patrik Staško odděluje produkci na dvě značky Už v minulých letech se ve vinařství Naturvini Patrika Staška objevovaly lahve s jinou ambaláží. Nyní dochází k definitivnímu oddělení těchto dvou značek tak, aby jejich produkce byla pro zákazníka srozumitelnější. Od ročníku 2023 bude většina vín lahvována pod značkou Staško. vinohrady/vinařství a značka Naturvini bude rezervována jen pro několik přírodních vín. ŽÁDNÉ NÍZKÉ ODMĚNY. VÁCLAVÁK "ZAPLAVILI" PROTESTUJÍCÍ KURÝŘI, BYLO JICH 15 Nespokojení kurýři ze společností Wolt a foodora dnes dopoledne protestovali na Václavském náměstí v Praze proti snížení odměňování po zavedení systému takzvaných dynamických odměn. Protestu se podle zpravodajky ČTK zúčastnilo přibližně 15 nespokojených kurýrů, podepisovali na něm petici. Organizátoři se kvůli nízké účasti rozhodli zrušit nahlášený pochod do sídel Woltu a foodory, kde měli předst… Zahájení kampaně „Půl talíře“ je projektem pro zdravější Česko Praha 22. dubna 2024 (PROTEXT) - V České republice startuje nová kampaň s názvem „Půl talíře“, která si klade za cíl zvýšit povědomí o důležitosti konzumace čerstvého ovoce a zeleniny ve vyvážené zdravé stravě. V současné době podle aktuálních statistik průměrný občan ČR konzumuje méně ovoce a zeleniny, než je doporučeno Společností pro výživu ČR. Ta doporučuje spotřebovat 600 gramů ovoce a zelen… Slaný závin z listového těsta 1 ks kmín, 1 ks sůl, 1 ks vejce, 1 ks sladký kečup, 1 ks strouhaný sýr, 1 ks pórek, 1 ks šunkový salám, 1 balíček listové těsto, Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme. Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin. Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili peč… Dýňové tagliattele Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez ... The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story . Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou a křupavou krustou K Velikonocům v mnoha rodinách na sváteční stůl patří pečínka, ať už je to třeba kuře, jehněčí nebo třeba krůtí roláda. A právě roláda je dnešní recept, kterým s vámi chci přivítat přicházející jaro. Přiznám se, že roláda nikdy nebyla moje oblíbenost, ale ta dnešní je fakt parádní, šťavnaté maso, chutná náplň a křupavá ochucená strouhanka navrch, kombinace, která vás okouzlí. U pečených mas není … Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Jak si vyrobit čekankový sirup doma Nevíte, jak si vyrobit čekankový sirup doma? Náš jednoduchý recept vám nezabere moc času a budete mít zásobu domácího čekankového sirupu pro vaření i pečení. The post Jak si vyrobit čekankový sirup doma appeared first on Ochutnej Ořech . Kvašení v kavárnách a restauracích Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička. The post Kvašení v kavárnách a restauracích first appeared on Zkvašeno.cz . Ron Santiago de Cuba nabízí svůj 20letý rum Ron Santiago de Cuba uvádí na trh svůj exkluzivní rum Extra Añejo, který je výsledkem výběru pouze z malého množství sudů. – Kulturio.cz |
Videorecept: Domácí mango granola podle Anny Domácí granola jde vytvořit bez cukru a bez vloček. No a dokonce i s chutí manga. Mrkněte, jak na to! Návod najdete v našem videoreceptu a je víc než snadný. Piškotový dort s mangem, marakujovým pyré a kokosem Fantastický šťavnatý dort plný chutí. S mangovým compoté, marakujovým pyré a kokosem, s krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky. Není sekaná jako sekaná. V té z kořínku se zužitkují plíce a srdce, pochutnají si i jejich zapřisáhlí odpůrci Správné je využívat v kuchyni nejen prémiové druhy masa, ale i ty trochu opomíjené, včetně vnitřností. Sekaná z kořínku zapojuje hlavně plíce a srdce. Dohladka umleté jsou v ní k nepoznání, takže je možná vezmou na milost i jejich zapřisáhlí odpůrci. Kuřecí Quesadilla s cheddarem Máte rádi šťavnatou a sýrovou quesadillu? Mám tu pro vás recept na jednu opravdu úžasnou kuřecí. A slibuju, že jestli ji vyzkoušíte, zamilujete se! Když mě oslovilo makro s dotazem, jestli bych pro ně nepřipravila recept s cheddarem z řady METRO Chef, měla jsem hned jasno. Zaprvé, cheddar máme doma velmi rádi. V podstatě ho mám stále v lednici a ten od makro je vysokoprocentní, což znamená, že za… Recept na poctivé frgály a 5 náplní k tomu K českým kynutým oblíbencům vedle buchet a posvícenských chodských koláčů patří bezpochyby frgály. Na rozdíl od západočeského protějšku, s nímž sdílejí podobné náplně, k jejích přípravě není potřeba výtvarného nadání – ale o co jsou vizuálně minimalističtější, o to více zaujmou silnými, poctivými chutěmi. Nešetří… Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Budapešťská pomazánka Jedna drobnost, která vše změní! Připravte si oblíbenou tvarohovou pomazánku s úžasnou paprikovou chutí. Tuhle variantu si zamilujete. Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Špenátové rizoto s lososem a parmazánem Základem dobrého rizota je správný typ rýže - arborio, kvalitní suché víno a hodně vývaru. Do základu pak můžeme přidat další ingredience. Uvařte si lahodné domácí rizoto na bílém víně s lososem, špenátem a parmazánem podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Špenátové rizoto s lososem a parmazánem pochází z Jak v kuchyni JiĹ™Ăkovo vidÄ›nĂ pokraÄŤuje - (události) CharitativnĂ pivnĂ projekt - pomoc nevidomĂ©mu panu JiĹ™Ămu- se setkal u veĹ™ejnosti s nebĂ˝valĂ˝m zájmem. Nejen u jednotlivcĹŻ, ale postupnÄ› se k nÄ›mu p?... Knedlíčky dim sum s krevetami Postup: 1. Do odvážené hladké mouky vlijte všechnu vodu a prohrábněte hulkami. Nechte 15 minut odpočívat, misku přikryjte. 2. Krevety nakrájejte na hrubo (mám to radši, pak pěkně křupou), přidejte zázvor, česnek, pažitku, sezamový olej, tapiokový škčob, sůl a pepř, případně chilli, podle chuti a promíchejte. Díky škrobu se směs lépe propojí. 3. Těsto zpracujte v rukách do kompaktního bochánku. […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Nový pražský (ne)pivovar Fuze na Masaryčce Praha je zase o jeden pivovar bohatší. Pivovarská restaurace Fuze otevřela své dveře veřejnosti 3. dubna, najdete ji… Zahájení nové kampaně SLOW FOOD: „Feed the Change“ Slow Food s potěšením oznamuje zahájení své nejnovější kampaně „Feed the Change“, jejímž cílem je upozornit na význam přechodu k udržitelným potravinovým systémům v nadcházejících evropských volbách a zároveň povzbudit občany EU, abyvyužili svého hlasu k jeho umožnění. Evropské volby jsou již za dveřmi a Slow Food se snaží zajistit, aby se udržitelné potraviny a zemědělství dostaly […] Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku Pikantní kuřecí křídla v sýrovém těstíčku jsou křupavou pochoutkou. K nim třeba už jen salát z čerstvé zeleniny, nebo ra... Recept: Zeleninová polévka s italskou příchutí Užijte si chutnou čerstvou zeleninovou polévku plnou skvělých ingrediencí. Vaření bude radostí s tímto receptem. The post Recept: Zeleninová polévka s italskou příchutí appeared first on Epoch Times ČR . Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. Velikonoční mazanečky (V) Velikonoce bez mazance jakoby nebyly. A kdo nechce jít do osvědčené klasiky, co takhle zkusit tyhle roztomilé, malinké? Velikonoční mazanečky (V) (7 ks po 100 g těsta) Kvásek 25 g čerstvého droždí 1 lžíce třtinového/kokosového cukru 1 lžíce hladké špaldové mouky 30 ml rostlinného mléka Těsto 340 g hladké špaldové mouky 70 g třtinového/kokosového cukru špetka vanilkového prášku špetka soli kůra z … Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… Chessecake kostky s rebarborou, jahodami a crumble vrstvou Rebarbora se s jahodou skvěle snoubí, to je jasná věc! Já mám tuto kombinaci obzvlášť ráda, a proto když je jaro v plném rozpuku, a reveň začne dorůstat vhodné velikosti, začnu si na ni dělat zálusk. Reveň je pro mě plodinou, která ve mně vyvolává mnoho vzpomínek na dětství i roky cestování po světě. Mamka pěstovala reveň […] Článek CHESSECAKE KOSTKY S REBARBOROU, JAHODAMI A CRUMBLE VRSTVOU se ne… |
Píše se o |