Francouzský velikonoční čokoládový dort s hnízdem ze slaných tyčinek Bez Gâteau de Pâques by se francouzské Velikonoce prostě neobešly. Jemné čokoládové těsto se často peče ve formě věnce, tak aby připomínalo ptačí hnízdo – pak se mu říká Nid de Pâques. Uchvátily nás i ty slané tyčinky, zastupující v hnízdě slámu… Čím pohostit koledníky a velikonoční návštěvy? Jděte na to jednoduše a vtipně. Připravte na Velikonoce pohoštění, které vám zabere jen pár minut. Vytvořte pro návštěvu originální chlebíčky, velikonoční muffiny a další dobroty. MAKRO CZECH GASTRO FEST nabídne v dubnu lahodné ochutnávky, kuchařské show a dvoudenní nabitý program MAKRO CZECH GASTRO FEST nabídne v dubnu lahodné ochutnávky, kuchařské show a dvoudenní nabitý program Redakce Apetit 26.03.2024 12:13 14 tipů na silvestrovské pomazánky Vánoční svátky a Silvestr samotný jsou hodně o jídle, co si budeme povídat. Řešíme, co uvařit, nebo nevařit a jak se nepřeplácat nebo zas naopak jak toho sníst co nejvíc, aby nám nebylo špatně a nepřibrali ani deko (hahaha) atd. Sedmi dní po Štědrém dni, kdy už naše bříška často křičí „pomoc, pomoc“, před námi stojí další jídelně náročný den a to Silvestr. Tápete, co připravit, abyste měli důstoj… Kuřecí Quesadilla s cheddarem Máte rádi šťavnatou a sýrovou quesadillu? Mám tu pro vás recept na jednu opravdu úžasnou kuřecí. A slibuju, že jestli ji vyzkoušíte, zamilujete se! Když mě oslovilo makro s dotazem, jestli bych pro ně nepřipravila recept s cheddarem z řady METRO Chef, měla jsem hned jasno. Zaprvé, cheddar máme doma velmi rádi. V podstatě ho mám stále v lednici a ten od makro je vysokoprocentní, což znamená, že za… Lidl opět triumfuje v soutěži Mastercard Obchodník roku. Napříč kategoriemi získal již 32 ocenění Praha 27. března 2024 (PROTEXT) - Díky podpoře zákazníků získala společnost Lidl Česká republika další dvě prestižní ocenění Mastercard Obchodník roku. V uplynulém roce Lidl ovládl kategorii Obchodník roku s potravinami a Cenu veřejnosti. Celkově jde již o 32. vítězství napříč kategoriemi. Hlavními měřítky soutěže byly důvěra zákazníků a pozice Lidlu na trhu. Do hlasování o Ceně veřejnosti se zapojilo téměř 85 tisíc lidí. Společnost Mastercard uděluje prestižní ocenění Mastercard Obchodník roku… Recept na poctivé frgály a 5 náplní k tomu K českým kynutým oblíbencům vedle buchet a posvícenských chodských koláčů patří bezpochyby frgály. Na rozdíl od západočeského protějšku, s nímž sdílejí podobné náplně, k jejích přípravě není potřeba výtvarného nadání – ale o co jsou vizuálně minimalističtější, o to více zaujmou silnými, poctivými chutěmi. Nešetří… Vinařské akce s tuzemskými víny v týdnu 1. až 7. dubna Bezpochyby největší atrakcí týdne obohaceného velikonočním pondělím bude velkobílovická akce Ze sklepa do sklepa, která tradičně ohlašuje začátek nejvyšší sezony otevřených sklepů. Ještě ten samý víkend se k nim přidají i ve Strachotíně a pár obcí čeká ještě košt. Nádivkové muffiny uzeným masem a kopřivami Co nesmí nikdy chybět na velikonočním stole? Jednoznačně tradiční nádivka! Zkuste změnu a připravte si nádivkové muffiny s uzeným masem, či slaninou, a s čerstvými kopřivami podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Příspěvek Nádivkové muffiny uzeným masem a kopřivami pochází z Jak v kuchyni Knedlíčky dim sum s krevetami Postup: 1. Do odvážené hladké mouky vlijte všechnu vodu a prohrábněte hulkami. Nechte 15 minut odpočívat, misku přikryjte. 2. Krevety nakrájejte na hrubo (mám to radši, pak pěkně křupou), přidejte zázvor, česnek, pažitku, sezamový olej, tapiokový škčob, sůl a pepř, případně chilli, podle chuti a promíchejte. Díky škrobu se směs lépe propojí. 3. Těsto zpracujte v rukách do kompaktního bochánku. […] Předvánoční skořicový chlebíček Tato sladká cihla je kvasovým chlebem tak trochu na punk. Přidávám váhy kvůli představě, kolik zpočátku používat jakých surovin, nicméně, tato moje oblíbená cihla patří mezi kvasové chleby rychlé, nestejné, neboť běžně na ní suroviny nevážím a obměny schopné, variabilní dle momentální chuti. Na tři malé cihličky nebo dle velikosti formy dvě větší, či případně […] Slaný závin z listového těsta 1 ks kmín, 1 ks sůl, 1 ks vejce, 1 ks sladký kečup, 1 ks strouhaný sýr, 1 ks pórek, 1 ks šunkový salám, 1 balíček listové těsto, Těsto si rozválíme na tenký plát. Pórek nakrájíme na kolečka a vejce rozšleháme. Plát těsta potřeme kečupem podle chuti, poklademe salámem, přidáme pórek a sýr. Rozšlehaným vejcem potřeme kraje a svineme v závin. Slaný závin dáme na plech, který jsme předem vyložili peč… Hebká vajíčková pomazánka Tuhle vajíčkovou pomazánku si zamilujete! Je krásně hebká, nadýchaná, z pouhých pár surovin, hotová za chvilku a chutná úžasně po jaru. Malinové makronky švýcarskou metodou v Kenwood Cooking Chef XL robotu Makronky. Někdo je miluje, někdo nechápe, co na nich komu chutná. Ale kdokoliv je doma vyzkoušel, ví, jak můžou být temperamentní. Při jejich... Uhlíkově neutrální vinařství je realita Jedním z nejvíce rezonujících témat současnosti je minimalizace dopadů lidské činnosti na klima, především pak v podobě emisí CO2. Pozadu v tomto směru nezůstává ani vinařství, které se dlouhodobě staví na stranu udržitelnosti, a tak se snaží o maximálně šetrné postupy bez zbytečného zatěžování výsledného produktu, tedy od ekosystému každé jedné vinice až po životní prostředí jako celku. Taky se stavíte na Mariánském na “Velikonočních trzích”? Kromě mnoha stánků a programu bude mít Slow Food Prague poznávačky pro vaše děti. Zkusí poznat zeleninu od ovoce a odpovědět jen tak na ulici pár všetečných otázek kolem jídla a přírody kolem nás. Tak nezapomeňte přijít a stavit se na našem stánku! Jsme na Mariánském náměstí před městskou knihovnou již od 11.00 hod Vstup […] Pudinkový pohár s čokoládou Pudinkový pohár s čokoládou si připravte den předem a pak ho jen ozdobíte čerstvým ovocem a šlehanou smetanou.... Velikonoční mazanečky (V) Velikonoce bez mazance jakoby nebyly. A kdo nechce jít do osvědčené klasiky, co takhle zkusit tyhle roztomilé, malinké? Velikonoční mazanečky (V) (7 ks po 100 g těsta) Kvásek 25 g čerstvého droždí 1 lžíce třtinového/kokosového cukru 1 lžíce hladké špaldové mouky 30 ml rostlinného mléka Těsto 340 g hladké špaldové mouky 70 g třtinového/kokosového cukru špetka vanilkového prášku špetka soli kůra z … Producenti drůbežího budou krachovat. Česká soběstačnost se stane utopií Předělání klecového chovu na voliérový nám na rozdíl od Slováků či Poláků přinese další náklady, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS ekonom Lukáš Kovanda. Zvýšené výdaje povedou podle producentů a ekonomů ke snížení soběstačnosti v oblasti výroby vajec a drůbežího masa. Bývalý ministr zemědělství Petr Bendl (ODS) tvrdí, že diskuze o soběstačnosti v […] Ron Santiago de Cuba nabízí svůj 20letý rum Ron Santiago de Cuba uvádí na trh svůj exkluzivní rum Extra Añejo, který je výsledkem výběru pouze z malého množství sudů. – Kulturio.cz Kvašení v kavárnách a restauracích Doma je doma, ale kvašení v gastro provozu - to je jiná písnička. The post Kvašení v kavárnách a restauracích first appeared on Zkvašeno.cz . Kuchařka je venku. Trvalo to asi dva roky! Ale je to venku! Kuchařku je možné nakoupit tady . Ráda bych si tady odložila asi to, co napsal o knize Honza. Pouhá kuchařka? Kdepak, tato kniha nabízí víc. Je vyjádřením přístupu ke světu, který je založen na skromnosti a soběstačnosti. Nikola Mrázová žije v srdci České Kanady, kde experimentuje se zahradničením, zkouší nové druhy zeleniny a ovoce a vše pak v kuchyni zpr… |
Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem Zelený čtvrtek si žádá zařadit do jídelníčku něco zeleného. Co třeba špenát? Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý. Bezlepkový beránek Dá se upéct bezlepkový beránek, který by směle konkuroval tomu tradičnímu? Který by chutnal všem, tedy nejenom těm, kdo se musí lepku vyhýbat a tak jsou ve vší pokoře zvyklí i na jinou kvalitu a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru Pašijový týden před Velikonocemi: Co znamenají jednotlivé dny a co se během nich dělalo Velikonoce patří mezi významné křesťanské svátky, které oslavují Zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Pojí se s mnoha tradicemi, a to nejen křesťanskými, ale i pohanskými. Zkusme se teď přenést třeba o sto, sto padesát let zpátky a podívat se, jak takové Velikonoce slavily naše praprababičky. Velikonoce (ne)tradičně. Upečte si staročeského beránka, anglické hot cross buns či kosti svatých jako ve Španělsku Velikonoční oslavy uprostřed jarně probuzených dnů si nejčastěji notují s mazanci či beránky. Tradiční pečivo je ale pestřejší a má své původní významy a souvislosti. Přinášíme inspiraci ze starých kuchařek a také recepty z Velké Británie a ze Španělska. Raut od A do Z: Praktický průvodce Čeká vás organizace větší akce, která vyžaduje občerstvení v podobě rautu, a vám z toho jde hlava kolem? Nezoufejte, stačí si zorganizovat práci, vědět, co objednat externě a co zajistit svépomocí, a vše půjde jako po másle. Náš průvodce vás provede celým procesem, od plánování až po samotnou realizaci. Od svatby až po konferenci: Raut jako od […] Kopřivový krém s brynzou Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Salát z řapíkatého celeru s hroznovým vínem Neskutečně lahodný a osvěžující salát z řapíkatého celeru, hroznového vína, jablka, rozinek a zakysané smetany. Co, kde a za kolik? ngredience na velikonoční pečení jsou meziročně levnější v průměru o necelou pětinu. Zákazníci letos ušetří především za vejce (35 %), mléko (30 %) nebo mouku (27 %), nepatrně zdražilo pouze máslo. Průměrná sleva vybraných položek v akčních letácích byla letos 20 %. Barevná zeleninová palačinka v asijském stylu Asijská kuchyně na všechny způsoby je můj oblíbenec. Určitě budete znát korejské palačinky z jarních cibulek, recept na mou verzi tady na blogu někde najdete taky. Dnes jsem ale připravila takovou línou verzi s použitím různé zeleniny, spotřebujete do nich i třeba už unavenou, ne v té nejlepší kondici. Jde o línou verzi, protože se peče jedna velká palačinka místo menších, a potom se krájí na jed… Breskvice Breskvice, jak název napovídá, je cukroví podobné broskvím, které pochází z území bývalé Jugoslávie. Takže se s nimi můžete setkat jak v Chorvatsku, tak i v Srbsku nebo třeba i ve Slovinsku. A ve všech zemích, nehledě na jejich náboženské vyznání, se pečou při příležitosti velkých důležitých svátků, jako jsou například Velikonoce, nebo právě blížící se Vánoce. Dýňové tagliattele Když se začnou dny krátit a teploty se postupně snižují, přichází na scénu jedno z nejútulnějších ročních období – podzim. Toto období je plné úžasných vůní a chutí, které lákají k vaření a pečení. A co by podzim byl bez ... The post DÝŇOVÉ TAGLIATTELE appeared first on Kitchen story . Kráva a Bizon - (minipivovary) Koncem lĂ©ta jsme jako Spolek VrÄŤeĹ� poprvĂ© uspořádali autobusovĂ˝ zájezd po jihoÄŤeskĂ˝ch minipivovarech. Pro velkĂ˝ ĂşspÄ›ch jsme v zimÄ›, začátkem bĹ™... Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku Kotleta v aspiku, původní československá receptura + další tip. • Je to sulc? •Není to sulc? • A přece má pokrm se sulcem něco společného: vepřové maso a rosol. • […] The post Vepřová kotleta v rosolu na sváteční stůl. Žebírka v aspiku first appeared on MAKOVÁ PANENKA . Dýňová bábovka s bílou čokoládou bez laktózy Dýně je super univerzální surovina, se kterou se dají v kuchyni dělat divy. Hlavně na podzim :) Milujeme z ní cokoliv – risotto, omáčku, polévku, upečenou dýni do salátu, lívance a taky tuhle bábovku. Co vy? Nový létající pivovar TamTam a novinky od Noziba, Zichovce, Sibeerie a Chrousta Naše oblíbené pivovary vypustily další a další várky zbrusu nových piv a my na ně v následujících řádcích podíváme podrobněji. Začneme úplně novým létajícím pivovarem TamTam, za kterým nestojí žádný nováček, ale… Chapati a česnekový naan. na návštěvě indie bez rizika hepatitidy... Nonono, nemusíte se hned hyperkorektně čertit! Titulkem jsem pouze chtěla vyzdvihnout autenticitu tuná chlebových placek a dát tak najevo, že abyste si na nich pochutnali, do Indie ani nemusíte. Připouštím, že tento výrok může malinko tratit na údernosti, když padne od individua, které nejen že v Indii nikdy nebylo, dokonce se mu z představy, že se octne v jejích ulicích, ježí i řasinky v dýchací… Zdravé recepty pro zdravý životní styl Zdravé stravování se stává stále více neodmyslitelnou součástí našich životů. Hledání vyvážených a lahodných jídel však často může být výzvou. Recept na jednoduchý a lahodný banana bread s čokoládou Jednoduchý a rychlý recept na dokonalý banana bread s čokoládou a ořechy. Lze ho připravit i zcela bez cukru. Pouze 5-10 minut přípravy, 50 minut pečení. The post Recept na jednoduchý a lahodný banana bread s čokoládou appeared first on Ochutnej Ořech . Jak cukr škodí střevům a zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku Cukr může poškodit střevům a dokonce zvýšit riziko vzniku rakoviny tlustého střeva. The post Jak cukr škodí střevům a zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku appeared first on Epoch Times ČR . Mrkvová roláda Miluju dezerty s mrkví! Moučníky jsou díky ní krásně vláčné, lehce nasládlé, a lákavě žluté. Ráda mrkev přidávám do piškotových a kynutých těst, ale i sušenek. Dnes jsem se jí rozhodla přidat do rolády a vytvořit tak tento jednoduchý velikonoční recept. Tak kdo se se mnou do ní taky pustí. Miluju dezerty s mrkví! Moučníky […] Článek MRKVOVÁ ROLÁDA se nejdříve objevil na Recepty z české i mezináro… Hrnce do gastronomie – jak vybrat ty nejlepší pro váš byznys? Hrnce jsou jedním z nejdůležitějších pracovních nástrojů v každé gastronomické provozovně, takže se jedná o investici, na které se rozhodně nevyplatí šetřit. |
Píše se o |