15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Kuchařka pro dceru

Popis:

Nauč se vařit, změň svůj život

URL:

http://www.kucharkaprodceru.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Gremolata – záhadná italská kráska

18.dubna
Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná italská kráska napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Zelenina na grilu – základní postup

11.dubna
Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelenina na grilu – základní postup napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Kuřecí souvlaki

4.dubna
Souvlaki vypadá jako maso na špejli a je to maso na špejli. Zejména vepřové, jehněčí, kuřecí, a dokonce i rybí. Doprovází ho nejčastěji zelenina, tzatziki a pita chleba, ale sem tam se k němu nachomýtnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Bezlepkový beránek

28.března
Dá se upéct bezlepkový beránek, který by směle konkuroval tomu tradičnímu? Který by chutnal všem, tedy nejenom těm, kdo se musí lepku vyhýbat a tak jsou ve vší pokoře zvyklí i na jinou kvalitu a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát

21.března
Zálivka zvaná Zelená bohyně je uctívaná na celém světě. Možná proto, že velký obsah bylinek jí dává lákavou nadpřirozenou chuť; a dost možná proto, že do příběhu, jak přišla na svět, je zapletena božská bytost.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Ryba po florentinsku

14.března
Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Peciválky z Vysočiny

7.března
Slovo peciválky vzniklo z válení se na peci. Nikoli však z válení se někoho, nýbrž něčeho. Tyhle sladké pečené a následně spařené vdolečky z bramborového těsta se na peci dokázaly válet klidně i půl dne.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Peciválky z Vysočiny napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Toskánská polévka s fazolemi

29.února
Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévka... Zdroj: Kuchařka pro dceru Toskánská polévka s fazolemi napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Sekaný salát nejen na zimu

22.února
Když se řekne sekaný salát, mám tím na mysli přesně to, co anglosaský svět zná jako chopped salad. Název sekaný salát se mi nelíbí, ale nepřišla jsem na lepší, tak máte máte moji plnou důvěru... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sekaný salát nejen na zimu napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru

Preclíky – nejen od lišky

15.února
Těsto na preclíky sice musí kynout, ale obavy stranou, tohle patří mezi ty jednodušší druhy. Chybí v něm vejce a tuku obsahuje jen trochu. Práce s kynutým těstem se proto nebojte, tohle ochotně spolupracuje. Tím... Zdroj: Kuchařka pro dceru Preclíky – nejen od lišky napsala Jana Florentýna Zatloukalová pro web Kuchařka pro dceru
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes