Laskominy od Maryny |
|
||||||
Kopřivový krém s brynzou24.března Na Velikonoce se tradičně podávaly pokrmy z jehněčího a kopřiv a to bylo také inspirací pro tuto polévku. Kopřivovou polévku jsem udělala v krémové variantě a přidala jsem do ní ovčí brynzu. Brynzy v ní není moc, aby chuťově nepřeválcovala kopřivy. Brynza je obvykle dost […] Bábovka s překvapením29.února Vláčná nadýchaná bábovka, která uvnitř překvapí náplní ze šlehané ganache z bílé čokolády. Bílá čokoláda, vaječný likér a borůvky se skvěle doplňují, je to taková jemná chuťová kombinace. Skvělá bude určitě i s malinami. Těsto300 g hladké mouky35 g bramborového škrobu12 g prášku do pečiva5 […] Čokoládové tartaletky s citronovým crémeux25.dubna Hutný čokoládový korpus a čokoládovou ganache vyvažuje svěží a lehké citronové želé a citronové crémeux. Mnohovrstevnatý dezert, kterým si určitě neuděláte ostudu. Recept vznikl ve spolupráci s Favi.cz, kde najdete mnoho doplňků, které jsou k výrobě tohoto dezertu nezbytné. Tartaletky270 g hladké mouky110 g mandlové […] Tartaletky s mangem a pistáciemi8.března Uff! Sepsat tento složitý recept byl teda velký záhul. Bylo to snad náročnější, než samotná jejich tvorba, která je tedy také časově zdlouhavá a složitá. Velkou inspirací k tomuto receptu mi byla krásná a neodolatelná tvorba Elišky z Elikatesy. Tartaletky z křehoučkého těsta, plněné […] Marcipánovo-kávová bábovka1.března Máte rádi bábovky? Já jo a tady je jedna taková hodně plnotučná :-D. Snoubí se v ní chuť čokolády, marcipánu, kávy, karamelizovaných ořechů a meruňkové marmelády a dohromady to tvoří harmonický celek. Je hodně hutná, vláčná a jeden kousek Vás dokonale zasytí. Nám se moc […] Rohlíčky Dana14.prosince Tyto rohlíčky mají určitě nespočet variací a názvů. U nás doma jim říkáme „rohlíčky Dana“ po příbuzné, od níž jsem získali recept. Základem je těsto z ořechů a bílků, nazdobené kakaovým krémem a přelité čokoládou. Protože jejich výroba není úplně snadná, zvláště vymačkávání hutného těsta […] Išlské dortíčky6.prosince Pro mnoho z Vás je to asi tradiční cukroví. My jsme je doma nikdy nedělali, zkoušela jsem je loni poprvé a rázem se do nich zamilovala. Křehké těsto, hodně nakyslé šťavnaté ořechové náplně a plno čokolády. Išlské dortíčky (Ischler Törtchen) jsou tradiční rakouské čajové a […] Praliné lanýže22.listopadu Vánoční jedlý dárek? Nebo cukroví? Zbylo mi trochu praliné pasty z jiného receptu, tak jsem ji použila do jednoduchých lanýžů z čokolády a mascarpone. Část jsem obalila nejen v čokoládě, ale i krokantu. Druhou část jsem po obalení krokantem jen posypala. Za mě byla druhá […] Čokoládové máslové sušenky11.listopadu Velekřehké čokoládové máslové sušenky. Úplně se rozpouští na jazyku Vzala jsem je vyfotit na výlet na rozhlednu Výhon nad Židlochovicemi a přežily ji jen tak tak, málem z nich byla sušenková drť. Takže na takové eskapády nejsou moc vhodné, ale směle se můžou vyjímat […] Praliné dort7.listopadu Lehoučký jak obláček je tento dort z nadýchaného švýcarského bílkového krému s praliné z vlašských ořechů a bílkové korpusu s ořechy a mandlemi. Dort je trochu náročnější, tak není vhodný pro úplné začátečníky. Bez výkonného food procesoru, blenderu nebo termomixu se při výrobě praliné neobejdete, […] |