Lidovky.cz

Popis:

Aktuální zpravodajství z rubrik domov, zahraničí, ekonomika / byznys, sport, bydlení, auto, Evropská unie, věda. Komentáře.

URL:

http://www.lidovky.cz/

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

7,7 položek/týden

PUNČOCHÁŘ: Jak jsem se (ne)stal vegetariánem

7:16
Vegetariánství a veganství v poslední patří mezi velké trendy. Pořád jsem si říkal, co na tom všichni mají – zda se najednou všichni stali ochránci zvířat nebo se jedná zase o módní výstřelek. A tak jsem si řekl, že to tedy taky vyzkouším, abych zjistil, o co vlastně jde. No, musím říct, že jsem dopadl spíš jako sedláci u Chlumce než jako vítěz. Původně jsem měl záměr vydržet měsíc, ale nakonec...

Zdravá a rychlá večeře? Polévku z medvědího česneku zvládnete za půl hodinky

7:16
Říká se, že touto dobou má rostlinka medvědího česneku největší sílu. Pokud jej chcete vyzkoušet, forma polévky je jednoduchá a česnek v ní bude moct vyniknout. Další články k tématu: Medvědí česnek, rostlina nabitá energií. Kde roste a co s ním? ŠÁDA: Nejlepší bylinka brzy z jara? Medvědí česnek nemá konkurenci PUNČOCHÁŘ: Nemůžete jíst normální česnek? Medvědí vám neplechy nezpůsobí Medvědí če...

Dali byste si zmrzlinu s příchutí vepřového?

24.dubna
Dva francouzští farmáři přišli s revolučním gastronomickým výtvorem, který bude výzvou i pro ty nejdobrodružnější gurmány - zmrzlinou s příchutí vepřového bůčku, k níž je inspirovala tradiční francouzská pomazánka rillette. Další články k tématu: VIDEORECEPT: Vyrobte si doma pravou thajskou zmrzlinu se sezamem Kaštanová i skořicová. Jak vypadá zmrzlinová zima v Česku? Cukr je ve zmrzlině důleži...

Venku chutná líp, street food bude v kurzu stále, říká majitel foodtrucku

24.dubna
Přestavbou Airstreamu z roku 1969 strávil skoro čtyři roky, dnes v něm připravuje burgery a objíždí festivaly. „Street food je pořád v kurzu. Mám dvě teorie. První teorie říká, že langoš a párek v rohlíku jsou už minulostí, dneska se dá velmi kvalitně najíst i venku. Ta druhá teorie, proč si stále častěji dávají lidé jídlo na ulici nebo na různých farmářských trzích, food festivalech, je taková...

Uzené kachní prso s kačenkami, estragonem a pošírovaným vejcem. Jak na to?

22.dubna
Kačenka česká má výraznou vůni a jemnou, lahodnou chuť a sluší jí stejná úprava jako smržům ve smetanových omáčkách či s masem. Zkuste ji připravit podle receptu šéfkuchaře Marka Šády s uzeným kachním prsem. Další články k tématu: České lanýže. Zkuste játra se smržovou omáčkou, radí Paulus Jemné a nóbl. Zkuste telecí se smržovou omáčkou, radí Paulus

Kari není nikdy dost. Zvláště s lilkem, koriandrem a thajskou bazalkou

21.dubna
S recepty na kari se to jen hemží, zaslouženě se předvádějí v plné kráse a já jsem si původně řekla, že recept na kari dnes dávat nebudu. Ale dobrého kari není nikdy dost! A tak vyzkoušejte tento recept s červenou kari pastou, lilkem a arašídovým máslem, surovinou, která vaše kari dostane do úplně jiných výšin. Další články k tématu: VIDEORECEPT: Jak na kachní massaman kari podle šéfkuchaře VID...

Jako lék i na talíř. Zařaďte do jídelníčku co nejvíce bylinek, prospívají organismu

20.dubna
Jarní louky lákají na výpravy pro podběl na kašel, sedmikrásky do studené polévky i k očistě organismu, řeřišnici do omelety nebo mochnu husí proti zánětům. Další články k tématu: ŠÁDA: Nejlepší bylinka brzy z jara? Medvědí česnek nemá konkurenci Bylinky a luštěniny. Jak na čirok se špenátem a cizrnou? Bylinky nad zlato. Moderní kuchyně se bez nich neobejde, říká Heřtová Bylinky i česnečka. 6 t...

VIDEORECEPT: Sladkovodní ryby jsou v kurzu. Jak na sumce s cizrnou a kroupami?

19.dubna
Máte rádi klasiku s asijským šmrncem? Potom musíte vyzkoušet recepty šéfkuchaře Zdeňka Křížka, které budou pravidelně vycházet na serveru Lidovky.cz. V druhém díle uvaří šéfkuchař konfitovaného sumce s cizrnou a kroupami. Další články k tématu: Jak na uzené consomme se skleněnými nudlemi a houbami shiitake, poradí šéfkuchař

TRČKA: Pes v restauraci? V pejskařské velmoci, jakou je Česko, běžný obraz

18.dubna
Na začátek trochu statistiky: V České republice je evidováno více jak dva miliony psů, v Praze pak přes sto tisíc. Podle statistik z minulého roku druhá příčka v Evropě, více psů v přepočtu na obyvatele je jen v Rumunsku. Jsme pejskařskou velmocí, o tom žádná! Další články k tématu: TRČKA: Je všechno v pořádku? Také se vás obsluha ptá pořád na pořádek? TRČKA: První dojem aneb Na co koukat při v...

VIDEORECEPT: Připravte si fantastické kambodžské kuře

17.dubna
Jak na thajské kari, jarní závitky či ostrý salát? Naučte se připravit ty nejlepší asijské pokrmy s jedním z nejlepších českých šéfkuchařů. Server Lidovky.cz pokračuje v seriálu exkluzivních videoreceptů ve spolupráci se šéfkuchařem Štěpánem Návratem z restaurace Café Buddha V devátém dílu pro vás ve své kuchyni připraví kambodžské kuře. Další články k tématu: VIDEORECEPT: Krevetový salát na lž...

Whisky je už po staletí tvořena stejnými ingrediencemi. Není čas na inovaci?

16.dubna
Skotská whisky je už po staletí tvořena stejnými ingrediencemi. Majitelé některých palíren se však diskrétně ptají, zda nenastal čas ucházet se o nové trhy, jako jsou rozvíjející se země se silným růstem. Když ekonomický list The Wall Street Journal v lednu zveřejnil „vysoce důvěrný“ dokument skupiny Diageo, která vyrábí proslulou značku Johnnie Walker, vyvolalo to v tomto staletém sektoru vlnu...

Sezona chřestožroutů začala. Sklizeň tento rok obohatí speciální typ fialového chřestu

16.dubna
Chřestová sezona v Česku je zahájena. Sklizeň bílého šparglu začala již minulý týden, do prodeje jdou jeho první svazky právě dnes. Sběr zelené odrůdy začne o pár dní později. Po povodních a mrazech, kterým musel jediný český velkopěstitel v­ Hostíně u Vojkovic v předchozích letech čelit, je ohledně letošní sklizně optimistický. Další články k tématu: Jak na jarní chřestový salát s malinami, po...

Hlíva ústřičná či šiitake. Pěstujme houby jedlé i léčivé

15.dubna
Spolu s rostoucím zájmem o přírodu a zdravý životní styl roste také množství pěstitelů hub. Zkuste si založit vlastní houbovou zahrádku – je to jednoduché, a houby se navíc dají pěstovat i vměstských podmínkách. Další články k tématu: V zimě na houby? Často rostou na stromech a pařezech, radí mykolog Houby i pavoučí sítě. Módní značky se zajímají o alternativní materiály Národ sběračů? Češi lon...

HEŘTOVÁ: Dolce vita. Tiramisu z Říma bez smetany i likéru

14.dubna
Když jsem viděla v Římě tiramisu ve skleničkách, s posypem z lesních jahůdek, okamžitě mě napadlo, že všechna tiramisu, která jsem dosud vyzkoušela, jsou špatně. Tedy samozřejmě ne úplně špatně, ale tohle jednoduché a přitom klasické servírování s lesními nebo měsíčními jahodami mě doslova omámilo, přesto, že bylo bez likéru. Věřím, že dostane i vás, když si ho připravíte podle římského receptu...

Veganská výzva. Měsíc ‚na kytkách‘ jsem si užila, říká kuchařka Kamu

13.dubna
S váhou jsem bojovala od puberty. Za posledních osm let jsem shodila celkem třicet tři kilo, z toho deset za poslední rok. Dalo by se říct, že jsem ve dvaceti letech vyhlásila svému tělu takový celoživotní projekt. A to cestu za zdravým tělem. Další články k tématu: Pokrm, který zahřeje. Zkuste dýňové kari s cizrnou, radí Kamu Polévka na zimu? Květáková s miso a opečeným tofu, říká Kamu Thajská...
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes