MENU domů |
|
||||||
Melounové carpaccio naslano8.září Tohle je majstrštyk mých letošních prázdnin. Když jsem chtěla na party připravit něco opravdu speciálního, vytáhla jsem z trouby melouna pečeného vcelku, naostřila nůž a byla vymalováno. Meloun zbavte slupky – vše zelené a bílé musí pryč. Udělejte zářezy do kříže a pořádně osolte. Vložte na pekáč a pečte při 200° C dvě hodiny. Hned po […] Slaný tortillový dort17.června Tohle je parádní záležitost pro začátečníky. Potřebujete jen troubu a pečící formu. Výsledek vypadá parádně. Je to něco mezi lasagnemi, palačinkovým slaným dortem a quichem. Akorát že je to vlastně skoro bez práce. A co je důležité nejen pro figuru, ale právě i pro nezkušence – bez nutnosti přípravy bešamelové omáčky, protože nám celé to […] Jogurtovo-kokosová buchta17.června Opět záležitost vhodná pro začátečníky (tentokrát ve sladkém pečení) – všechno se to smíchá v jedné míse a je hotovo. Základ těsta je z jogurtu a strouhaného kokosu, pak už je potřeba jen trochu mouky. Dávám celkem málo cukru, ještě pořád se snažím necpat se sladkým v pravém slova smyslu. Ovoce lze měnit podle sezony […] Dokonalý steak27.května Alfou a omegou úspěchu je samozřejmě materiál. Maso musí být určené na steaky a musí být vyzrálé. Vyndáme steak, vybalíme a první, co s ním uděláme je, že ho osušíme. Vezmeme kuchyňskou papírovou utěrku a z obou stran pořádně osušit, celý povrch, aby se nám maso nezačalo dusit místo opékat. Teď následuje ta nejmíň náročná […] Hummus z červené čočky27.května Hummus dneska už nemusí znamenat jedině cizrnu. Připravuje se z mnoha druhů luštěnin, dokonce i ze zeleniny. Má prostě stovky variant a tohle je ta moje. Hlavní surovinou bude červená čočka, která se nemusí předem namáčet. Prostě ji vhodíte do vroucí vody, vaříte asi 15 minut zcela doměkka, slijete a přemístíte do nádoby mixéru. K […] Bleskové vejce Benedikt19.května Klasicky musíme pošírovat vejce, šlehat nad párou holandskou omáčku a nechat kynout anglické muffiny. Ale vytížená matka si řekne: NE! Což je pochopitelný, ale já přináším recept, ve kterým se naučíte připravit ztracené vejce v mikrovlnce za 50 vteřin, zrychlenou holandskou omáčku v mixéru za půl minuty a místo muffinu si pomůžeme taky jinak. Tahle […] Shu-mai knedlíčky19.května Dim sum knedlíčky jsou úžasný lehký oběd, večeře, svačina, vyprošťovák – cokoli chcete, až to ochutnáte, budete to chtít jíst ve dne v noci. Všechny suroviny je potřeba nakrájet velmi nadrobno, aby se dobře smísily dohromady s mletým masem. Tedy jak chilli, jarní cibulky, krevety i koriandr. Co se zázvoru týče, nejradši ho strouhám na […] Toskánské mušle12.května Na dovolené v Toskánsku jsme před dvěma lety bydleli v takovém malém domečku se zahrádkou, kde rostly nádherný rajčata, horda bylinek. Já jsem jeden večer koupila spoustu očištěných slávek, ten jejich křupavý chleba, bílý víno a vytvořila něco, co když si uvařim doma, tak mě to tam vždycky dostane zpátky. A navíc to naservíruju do […] Metoda sous-vide12.května Sous-vide ve francouzštině znamená ve vakuu. Tenhle typ vaření probíhá ve vodní lázni při stálé teplotě ve vakuu. Zní to asi hodně šéfkuchařsky a složitě, ale existují domácí varianty a když to jednou zkusíte, přijdete na to, jak moc vám tohle dokáže usnadnit život. Výsledek je absolutní jistota propečenosti a navíc to šetří váš čas, […] Odlehčené brownies12.května Potřebujeme vybrat čokoládu, která bude mít obsah kakaa kolem sedmdesáti procet. Na tom máme vyzkoušeno, že to dobře funguje. Je to kvůli tomu, abychom z té čokolády získali co nejvíce zdravotních benefitů. Nalámeme ji do rendlíku a začneme rozehřívat. K tomu přidáme rovnou i kokosový olej, který bychom měli více nazývat kokosovým tukem, protože je […] |