15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Paleo Doupě

Popis:

Metlův food blog plný paleo/primal/whole30 receptů, názorů a dalších věcí

URL:

http://paleo-doupe.cz/

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Zázvorové vepřové s cuketou a brokolicí

21.července
Zázvorové vepřové je jen takový rychlý název pro velmi voňavé a stejně rychlé jídlo. Nejpodstatnější z celého procesu je samozřejmě, připravit si všechny suroviny, než zapneme ohřev pánve v které to budeme připravovat. Vše už se poté stane vcelku hodně rychle a na to ta ta vykouzlíme nádherné zázvorové vepřové. Bublající olej osmaží všechno během chvíle a za... Continue reading » Příspěvek Zázvor…

Zapečené kuře s batáty

14.července
Tentokrát jsem si pro Vás připravil recept na docela dost nefotogenické jídlo, ale o to chutnější. Zapečené batáty s mrkví, vejci, kokosovým mlékem a kuřecím masem trochu podobné musace či podobným zapečeným pokrmům z jednoho pekáčku. Maso, koření a částečně i zeleninu můžete s přehledem vyměnit a vejce, nemusí být už vůbec. Samozřejmostí je možnost... Continue reading » Příspěvek Zapečené kuře s…

Toast ze sladkých brambor

27.června
Toast ze sladkých brambor, tedy batátů, je něco, co by mě asi moc nenapadlo udělat, kdybych nedostal inspiraci na Facebooku v Paleo skupině. Sladké brambory používáme často jako přílohu, ať už jako kaši či hranolky nebo ‘chipsy’, párkrát jsem je použil jako housky k burgeru, ale nikdy jako toast. A přitom právě k té má... Continue reading » Příspěvek Toast ze sladkých brambor pochází z Blog Paleo…

Jahodový kefírový nápoj

21.června
Jahodový kefírový nápoj, osvěžení, zasycení a probiotika najednou, co víc si přát? Vzhledem k tomu, že je jahodová sezóna, je potřeba si jich zavčasu a pořádně užít. Ale protože nejsem v posledních pár letech moc velkým fanouškem sladkých jídel a to zvláště snídaní, rozhodl jsem se k tomu přistoupit i trochu jinak. Moji další drobnou averzí,... Continue reading » Příspěvek Jahodový kefírový nápoj…

Selská kachna

14.června
Selská kachna, je takový docela zavádějící název. Asi si pod ním moc nedokážete představit, ale pro mě, je to takový obecnější název pro jídlo, kde použiji cibuli, česnek, kmín, sůl a pepř. Tedy koření a dochucovadla, která měl každý doma i v dobách bídy. Kačena vyrostla a šla na pekáč. No a jako přílohu jsem... Continue reading » Příspěvek Selská kachna pochází z Blog Paleo Doupě

Kokosové housky

19.května
Housky, ony to vlastně až tak moc nebudou, spíše takové placičky. Totiž kdykoliv jsem si koupil zralý kokos, tak jsem onu rozsekanou dužinu využil na pečení. Dokud je vše tak nějak ještě mírně mokré, v kombinaci s vejci a sodou budete mít trochu nadýchané polštářky, ale vše lze snadno provést i z strouhaného kokosu. Dokořenit... Continue reading » Příspěvek Kokosové housky pochází z Blog Paleo Do…

Krůtí obalovaný řízek

11.května
Řízek v trojobalu, snad jedno z nejpopulárnějších jídel v Česku bude nyní i v paleo verzi zde na blogu. Ale nebojte se, nejedná se o normální strouhanku a vlastně se nejedná ani o trojobal. Ačkoliv hledání náhrady jídel za každou cenu není smyslem paleo, tak já třeba řízek děsně miluju a hledal jsem něco, co... Continue reading » Příspěvek Krůtí obalovaný řízek pochází z Blog Paleo Doupě

Hovězí líčka na paprice

5.května
Líčka, ať už hovězí nebo i vepřová, kdysi přehlížený artikl a dnes velmi často těžko k sehnání a pokud ano, tak za vysokou cenu. Od malička jsem nebyl moc zvyklý jíst hovězí a tak si k němu snažím posledních pár let postupně vybudovat mnohem lepší vztah. A když jsou po ruce skvělé recepty, jde to vlastně... Continue reading » Příspěvek Hovězí líčka na paprice pochází z Blog Paleo Doupě

Grilovaný bůček

3.května
U nás doma jeden z nejpopulárnějších řezů masa, obzvláště protože je možné z něj udělat tolik různých věcí. Jednou z těch nejpopulárnějších úprav u nás je grilování a to většinou s grilovací pánvi na plynu. Vše je velmi rychle, chutné a díky různému koření i velmi variabilní. Ideálně se hodí k teplým letním dnům, kdy... Continue reading » Příspěvek Grilovaný bůček pochází z Blog Paleo Doupě

Nedostupnost webu

27.dubna
Moc se omlouvám za dočasnou nedostupnost blogu, ale pracujeme na jeho co nejrychlejší obnově. Z technických důvodů se nám to nedaří tak rychle jako bychom chtěli. Díky za pochopení, případně mi pište na mmetla@gmail.com a odpovím Vám na případné dotazy. Díky Metla
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes