Soucitně

Popis:

Váš etický nákup bez kompromisů

URL:

http://soucitne.cz

Katalog:

Ostatní

Publikuje:

2,1 položek/týden

Rostlinné „maso“ je tak lahodné, že na to evropský masný průmysl musí reagovat

17.ledna
[The Economist] Holandský Vegetariánský řezník čelí nejnovějšímu útoku za označení na etiketách. V Holandsku je osvědčeným lékem na kocovinu „Kapsalon“, což je zdravá směs hranolek, roztaveného sýru Gouda, shawarmy, hlávkového salátu a česnekové omáčky. Žádný div, že jej jedno řeznictví v haagské čtvrti Spui zařadilo na menu jídel s sebou. Číst dál

Lékaři požadují zavést v nemocnicích rostlinná jídla

10.ledna
Sněm delegátů Americké lékařské asociace (AMA), která sdružuje 200 000 lékařů, minulý týden zveřejnil stanovisko, že by z nemocničních jídelníčků v celých Státech měla zmizet jídla, která způsobují choroby. " AMA tímto vyzývá americké nemocnice ke zlepšení zdraví svých pacientů, zaměstnanců i návštěvníků poskytováním různorodého zdravého jídla zahrnující rostlinná jídla a jídla s nízkým obsahem...

Trh s bezmléčnými produkty má do roku 2024 dosáhnout 35 miliard dolarů.

8.ledna
Studie vypracovaná společností Grand View Research, Inc. zjistila, že světový trh s alternativami mléčných výrobků, jež zahrnují rostlinná mléka, sýry, zmrzliny a jogurty, by měl vzrůst do roku 2024 o 16,6% na 35 miliard dolarů. Studie uvádí, že „ kvůli změně stravovacích návyků stále více a více spotřebitelů přechází na veganství, což bude mít pozitivní vliv na růst trhu Číst dál

Daisy Ridley, Rey ze Star Wars, se snaží být veganka

5.ledna
Herečka Daisy Ridley, která ve dvou nejnovějších filmech ze ságy Star Wars (The Force Awakens a The Last Jedi) představuje hrdinku Rey, nyní překvapila veřejnost odhalením, že se snaží být veganka. Číst dál

Konzumace vepřového v Německu je rekordně nízká

14.prosince
Nový výzkum Informační společnosti pro zemědělský trh (Agricultural Market Information Company, dále jen AMI) zjistil, že Němci v posledních letech stále více omezují konzumaci vepřového. Německo je tradičně největším producentem vepřového v Evropě, ale podle AMI došlo ke snížení jeho spotřeby z bezmála 40 kilogramů ročně na 35 kilogramů. Tuto změnu si... Číst dál

bistRAWveg (Praha - Chodov)

27.listopadu
Jsme unikátní veganská a RAW restaurace (bistro). Praha Centrum Chodov pro nás představuje skvělé zázemí, protože se k nám pohodlně dostanete metrem odkudkoliv z města. Naše restaurace je pro zákazníky otevřená každý den a nabízí možnost ochutnání vynikajících zdravých hlavních jídel, polévek, dezertů i nápojů, jako jsou smoothie, koktejly či freshe. Každé jídlo připravujeme z kvalitních čerstv...

I ryby mohou být v depresi (The New York Times)

21.listopadu
Mohou mít ryby depresi? Ta otázka mi vrtá hlavou od mého pobytu v nejmenovaném hotelu, kde jsem pozorovala jednu nesnesitelně smutně vypadající rybu. Vlastně to byl rybí sameček Bojovnice pestré. Podle plaketky na akváriu se jmenoval Bruce Lee. Poslední den našich líbánek jsme s manželem v hotelu popíjeli Číst dál

Trh s masem bez masa v roce 2020 dosáhne 5,2 mld.$

17.listopadu
Dle předpovědí společností zabývajících se průzkumem trhu budou rostlinné alternativy masa v následujících čtyřech letech na raketovém vzestupu. Nová zpráva od Allied Market Research předpovídá, že do roku 2020 dosáhne trh s alternativami masa 5,2 mld. dolarů. Číst dál

Naše touha po mase ničí Zemi (The Guardian)

14.listopadu
Přetrvávající obliba jedení masa má zničující dopad na životní prostředí. Hospodářská zvířata totiž vyžadují obrovské množství krmiva. Na tento fakt upozorňuje nová studie Světového fondu na ochranu přírody (WWF) Apetite for Destruction, zveřejněná 3. října 2017. Číst dál

Sbohem a šáteček živočišnému zemědělství

7.listopadu
[The Guardian] Až budou budoucí generace hodnotit naši éru, co budou asi vnímat jako největší ohavnosti, kterých jsme se dopustili? Když my dnes přemýšlíme o otroctví, nerovnoprávnosti žen, upalování kacířů, imperiálním dobývání, genocidě, první světové válce a nástupu fašismu, pokládáme si otázku, jak je možné, že si tehdy lidé neuvědomovali katastrofální dopady svého jednání. Na jaké praktiky...

MyRaw Food bistro

6.listopadu
MyRaw Food bistro je stoupencem raw vegan food, tedy životního stylu, kdy veškeré suroviny jsou zpracovávány max. do teploty 42° C, a proto si zachovávají svoji „živou“ hodnotu všech enzymů a vitamínů. Raw food přispívá k prevenci vzniku většiny civilizačních chorob a zpomaluje stárnutí. V našem brněnském bistru Vám nabídneme nejen výběr z raw dortů a smoothie, ale stálou nabídku slaných pokrmů...

Výzva pro všechny

2.listopadu
Termín od: 01. 11 (All day) do 30. 11 (All day) Máte rádi zvířata? Nelíbí se vám, jak lidstvo drancuje přírodu? Chtěli byste aby se nám všem společně žilo lépe? Tak asi víte, že je potřeba začít se aktivně podílet na maximální minimalizaci negativních dopadů naší spotřeby. Že s tím sami nehnete? Sami ne, ale když se do toho pustí většina, tak už něco zmůžem. Vyzýváme tedy všechny milovníky a oc...

New York Times: Zdravotnictví se musí zaměřit na hrozby velkochovů

28.října
[New York Times] Tento týden se Světová Zdravotnická Organizace (WHO), jejímž cílem je mimo jiné celosvětové zlepšování lidského zdraví, setká v Ženevě, kde bude zvolen nový generální ředitel. Máme pro tohoto člověka úkol: zaměřit se na velkochovy - obrovskou hrozbu pro zdraví a životní prostředí. Číst dál

Těchto 10 významných odborných institucí schvaluje veganství

2.června
V západní medicíně snad kromě tvrzení "fyzická aktivita je lepší než absence pohybu" neexistuje taková shoda týkající se veřejného zdraví jako v názoru na zdravotní prospěšnost rostlinné stravy. Číst dál
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes