15
nových článků - klikněte pro zobrazení

S vášní pro jídlo

Popis:

Foodblog o vaření, receptech s nápadem a lehkostí.

URL:

http://www.svasniprojidlo.cz

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Krůtí roláda se svěží bylinkovou nádivkou a křupavou krustou

29.března
K Velikonocům v mnoha rodinách na sváteční stůl patří pečínka, ať už je to třeba kuře, jehněčí nebo třeba krůtí roláda. A právě roláda je dnešní recept, kterým s vámi chci přivítat přicházející jaro. Přiznám se, že roláda nikdy nebyla moje oblíbenost, ale ta dnešní je fakt parádní, šťavnaté maso, chutná náplň a křupavá ochucená strouhanka navrch, kombinace, která vás okouzlí. U pečených mas není …

Barevná zeleninová palačinka v asijském stylu

5.března
Asijská kuchyně na všechny způsoby je můj oblíbenec. Určitě budete znát korejské palačinky z jarních cibulek, recept na mou verzi tady na blogu někde najdete taky. Dnes jsem ale připravila takovou línou verzi s použitím různé zeleniny, spotřebujete do nich i třeba už unavenou, ne v té nejlepší kondici. Jde o línou verzi, protože se peče jedna velká palačinka místo menších, a potom se krájí na jed…

Francouzské kuřecí na zelenině

19.února
Jídla z jednoho hrnce mám velice ráda, protože i když nejsou na přípravu příliš náročná, výsledek je bezkonkurenční, pečení navíc dovolí ultimátní propojení chutí, a tak třeba i obyčejná kořenová zelenina nakonec chutná jako něco speciálního. Použití množství octa v dnešním receptu se nemusíte bát, díky němu zůstane kuřecí maso obzvlášť šťavnaté a měkkoučké, kyselost během pečení lehce zesládne, …

Chlebíčková pomazánka

23.prosince
Chlebíčky jsou jedním z mých nej svátečních občerstvení, kam se hrabe cukroví. Odjakživa je doma děláme se základem z bramborového salátu, ale ten je svojí strukturou na malý chlebíček dost nekompaktní a složitě se s ním pracuje, aby to nějak vypadalo. Letos jsem vyzkoušela tuhle chlebíčkovou pomazánku z brambor a od té doby mám nového favorita na chlebíčky. Je krásně jemná, na chuť výborná a jed…

Vinná klobása v housce s remuládou

21.prosince
Předvánoční období, to je hlavně o cukroví a sladkém ve všech podobách. Pokud si ale jako já radši dáte něco slaného, mám recept přesně pro vás, připravila jsem vánoční verzi burgeru do ruky, vinnou klobásu v housce. Je obalená v křupavé voňavé strouhance a doplňuje ji svěží remuláda. No, vyzkoušejte. 2 porce 300g vinné klobásy vejce mléko 4 lžíce strouhanky (nejlépe panko) 2 lžíce parmezánu kůra…

Makové linecké s citrónovým krémem

15.prosince
Makové linecké by mi tu v rámci série "Tisíc podob lineckého" nemělo chybět, je totiž poměrně efektní na pohled a zajímavé na chuť, takže určitě bude zajímavým ozvláštněním mezi klasikou na vánočním stole. Slepit ho můžete u nás ne úplně typickým svěžím citrónovým krémem, který si vyrobíte (recept najdete dole), ale pokud jsou vám bližší české chutě, s klidem použijte povidla, která se k máku hod…

Linecké tyčky v čokoládě

5.prosince
Linecké je velice variabilní těsto, připravit jej lze snad na tisíc způsob a vždycky to bude zajímavá kombinace, ať už je slepované nebo ne, s čokoládou nebo třeba džemem. Zároveň třeba letos nemám úplně čas řešit různé druhy cukroví, a tak jsem přišla s nápadem na sérii z lineckého těsta. Letos se můžete těšit hned na tři variace a mým cílem je každý rok přidat další druhy, abyste si mohli připr…

Podzimní tříchodové menu

21.listopadu
Času není obzvlášť v kuchyni mnohdy nazbyt, a tak Whirlpool přišlo se speciální funkcí COOK4 v pečicích troubách, která přesně tuto situaci elegantně vyřeší. Při použití COOK4 můžete péct až čtyři chody zároveň, aniž by došlo k nežádoucímu promíchání chutí a vůní mezi sebou. Připravit tak podzimní menu s rozmarýnem je hračka, předkrm představuje rozpečený camembert s ořechy a brusinkami, jako hla…

Pečený bůček se zelím na octu

16.listopadu
S příchodem chladných dní se u nás doma kromě šatníku proměňuje i jídelníček. Čerstvá zelenina lehce ustupuje tepelně upravené, přibývají teplé polévky, omáčky a s nimi najdete na našem stole i o trochu více tradiční česká jídla. Bůček sice není úplně častou surovinou, každopádně jsem se rozhodla ho vyzkoušet a připravila takovou variaci na klasiku, bůček se zelím. V tomto případě se maso peče se…

Studený nudlový ramen salát

12.listopadu
Nudle miluju na všechny způsoby, s omáčkou, v polévce, pikantní, jemné, za tepla i za studena. No a dnes vám přináším rychlý a jednoduchý recept právě na studený salát s křupavou zeleninou, říznou omáčkou a arašídy navrch. Základ tvoří ramen nudle, které jsou na přípravu opravdu variabilní a vždycky doma nějaké balení mám v zásobě. 2 porce ½ balení Ramen nudlí Shan'shi 100g pekingského zelí 70g f…

Obrácený cibulový koláč s petrželovým pestem

10.listopadu
Dali byste si slaný cibulový koláč? Je to totiž naprostá chuťová bomba, o kterou určitě nechcete přijít. Připravila jsem ho z listového těsta a je to vlastně takový tarte tatin, peče se totiž náplní dolů. Díky tomu cibule krásně zkaramelizuje a je to prostě pohádka! Navrch petrželkové pesto a spolu je to dokonalost. Fakt. koláč 24cm 2-3 větší červené cibule 2 lžíce oleje 2 lžíce cukru 3 lžíce bal…

Obalovaný květák z trouby

10.listopadu
Květák je moje láska na všechny možné způsoby, ten obalovaný je už od dětství prostě nej. Nemám ale ráda smažení, zejména proto, že je potom cítit celý byt, moc mě nebaví u toho stát a pak taky toho oleje... Není to dlouho, kdy jsem přišla s úpravou v troubě, která se té smažené s přehledem vyrovná a řeší všechny výše uvedené problémy. No, nechtěli byste to taky? Tak tady máte recept... 4 porce 1…

Jablečné taštičky se skořicí

10.listopadu
Asi neznám nikoho, kdo by neměl rád štrůdl, a různé kombinace jablek a skořice jsou zejména na podzim prostě klasika. Ne vždycky je ale chuť a prostor na velké pečení a v tu chvíli se podle mě hodí následující recept na teplé taštičky plněné jablky se skořicí, které připravíte v toustovači, kontaktním grilu nebo na pánvi. Jako základ budete potřebovat tortilly, já jsem použila Antica Cantina 25cm…

Tiramisu dort

13.října
Kdysi jsem někde četla heslo, že nejlepší sport je kafe a dort, tak v dnešním receptu máte obojí. Vždycky když peču dort, zkouším ráda nějaký nový a tentokrát padla volba na dlouho chtěný tiramisu dort. Za mě výborná věc, dopadl skvěle a snědl se tak rychle, že jsem ho ani nestihla vyfotit prokrojený. No, zkusit už ho musíte sami... Dali byste si kousek? forma 20cm 250g hl.mouky 200g cukru 250g p…

Nudle se zeleninou a sójovou omáčkou

6.října
Recept na tyhle nudle je u nás doma už takovou stálicí, v různých obměnách ho dělám v podstatě několik let, kdykoliv mě popadne chuť na nějaký dobrý rychlý nudlový pokrm. Zeleninu do něj využijete podle vaší chuti a preferencí, často se v těchto nudlích spotřebují různé kousky z lednice nebo to, co je zrovna v sezóně. Rozhodně ale nesmí chybět zázvor, citronová šťáva a sójová omáčka, společně tot…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes