15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Vilemínino zátiší

URL:

http://vilemina.blog.cz

Katalog:

Publikuje:

3 položek/měsíc

Přestěhováno

23.července
Tady nějak všechno ubývá, mizí, nejde už teď, a tak radši hned dávám odkaz na nové místo blogu, který se mi podařilo přestěhovat: HTTPS://VILEMINA.BLOGSPOT.COM/ nebo do vyhledávače Vilemínino zátiší. Fotky uložené mám, texty taky, ale o...

Letní vaření

17.července
POSLEDNÍ ČLÁNEK :( Dvanáct let, a teď celý blog.cz končí. Zatím jsem se nerozhodla, jak budu pokračovat dál. Nejdřív musím vše zazálohovat, zjistit možnosti...patrně si vytvořím svou doménu, dám sem co nejdřív odkaz.

Příspěvek k rozumnému stravování

16.července
Ráda se podělím o rozhovor s odborníkem, Ing. Danou Gabrovskou, Ph.D., výzkumnicí z Potravinářské komory ČR. Mírně zkráceno.

Galantina

16.července
"Jak se dělá galantina z krůty?" "Stejně jako z kachny, ale pozor, změna: z krůty!" To přece my pamětníci Š+G známe. Leta jsme nad tím doma my ženské dumaly, matka to nejasně komentovala poznámkou, že je to jako taková nádivka, recept jsme však v...

"Takový UHO..." aneb retrosérie

16.července
Doma není nikdo prorokem, a tak muž se zábleskem nostalgie čas od času vzpomíná na ta obyčejná, převážně nedobrá a samozřejmě i ledabyle a bez zájmu uvařená jídla z jídelny, z dob, kdy se suroviny přece jen dost lišily od těch dnešních. Ne že by...

Patizonové brownies

16.července
Patizon je druh tykve, tak se taky na podzim hodí, i když není tak využíván jako oranžové dýně. Dušičkové recepty nejsou moc pestré, to ty halloweenské ano a jen kvůli nim by mě to bavilo. Není to sice svátek domácí, ale někde v pradávnu má...

Podzim? Maso 5x jinak.

16.července
Už se dělá chladněji, a tak přicházejí i chutě na pořádnější kus masa, nejlépe měkkého, s omáčkou nebo "pořádnou" šťávou... a jak jsem mezi mladšími hospodyňkami a kuchaři zjistila, bývá jim docela záhadou, jak takové maso připravit. Dušené

Bramborový kiš (quiche)

16.července
Když jsem jednou narazila nejspíš na Pinterestu na slaný koláč plněný bramborami, mírně popuzeně jsem recept přeskočila s pocitem, že to zas bude nějaké veleúsporné jídlo z dob nedostatku.

Napečené novinky

16.července
Koláče a buchty se na podzim nedají pominout. Pustila jsem se do pár nových receptů, vesměs velmi snadných.

Když rostou

16.července
Minulé dva roky se mi houby vyhýbaly, zato v posledních týdnech jich je tolik, že rostou i v lese za sídlištěm, nejen babky, ale i hodně hnědých hříbečků.

Kváskování

16.července
Tohle měl být jen rychlý report z průletu kuchyní, ale těch pátků od té doby uteklo již více a já to ještě nedopsala...

Koláč mazarin

16.července
Hned první sousto mě ohromilo! Koláč z křehkého těsta s marcipánovou náplní a ovocem chutnal neodolatelně. Často tak moc nejásám, když zkouším nový recept, ale tentokrát ano.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes