Tereza Babincová |
Vztahuje se k |
Recept na červené fazole s rýží12.ledna » Yummy Mummy Foodie O fazolích se často mluví jako o surovině, která je bohatá na bílkoviny. Je to pravda, bílkoviny jsou zastoupeny ve fazolích asi ze čtvrtiny, ale jedním dechem je třeba připomenout, že se to týká suchých fazolí. Když je uvaříte, poměr živin se navař… Recept na nejlepší pekanový koláč29.listopadu » Yummy Mummy Foodie Pekanové ořechy pocházejí ze Severní Ameriky. Je tedy zcela příhodné, že se pekanový koláč každoročně objevuje na Den díkůvzdání spolu s dalšími původními potravinami, jako je krocan, dýně a brusinky. Samotný pekanový koláč je však novějším vynáleze… Kančí kýta – pečená nebo se šípkovou omáčkou – recepty25.října » Yummy Mummy Foodie Po staletí bylo kančí maso pochoutkou, kterou si dopřávala evropská aristokracie. Stále častěji je však vyhledáváno kuchaři i spotřebiteli, kteří hledají jedinečnou chuť. Výhody masa z divočáka předčí hovězí maso, vepřové maso a dokonce i kuřecí mas… Italské rizoto – houbové, pravé, krémové, s masem i bez – recepty17.října » Yummy Mummy Foodie V kuchyni existuje jen málo tak oblíbených a všestranných pokrmů jako je rizoto. Rizoto je vydatný, hřejivý pokrm z rýže, který je velice snadný na přípravu. Asi právě proto si toto jídlo našlo oblibu po celém světě, od domácích kuchyní až po ty nej… Cuketová bábovka – vláčná, tvarohová nebo zdravá – recepty13.října » Yummy Mummy Foodie Ačkoliv se na první pohled může zdát, že cuketa a sladký dezert nejdou moc dohromady, opak je pravdou. Máte-li přebytek cuket, je cuketová bábovka jednou z nejlepších možností, jak cukety využít. V bábovce ji téměř neucítíte, proto je tento dezert v… Špenátová pizza – recept12.října » Yummy Mummy Foodie Pizza je nejoblíbenějším rychlým občerstvením na světě. Jíme ji všude – doma, v restauracích, na rohu ulice. Má prastaré kořeny, avšak na cestu k celosvětové nadvládě ho posunula až královská pečeť. Jedná se o pokrm italského původu sestávající ze z… Tequila Sunrise – recept9.října » Yummy Mummy Foodie Chcete se naučit namíchat koktejl Tequila Sunrise? Čtěte dále a zjistíte, že připravit si doma tento koktejl je v podstatě úplně snadné. Drobné proměnné mohou být velmi důležité, stejně jako kvalita ingrediencí. V tomto článku najdete vše o tomto ku… Vídeňský bramborový salát – recept5.října » Yummy Mummy Foodie Bramborový salát – oblíbený pokrm, který na Vánoce zdobí stůl snad každé rodiny. Je neodmyslitelně spjat s 24. prosincem, kdy bývá součástí tradiční štědrovečerní večeře. Každý má svůj oblíbený rodinný recept – od těch klasických tlumenějších a bíle… Červené zelí – recept28.září » Yummy Mummy Foodie Červené zelí je druh zelí, které se podobá svému zelenému protějšku, avšak liší se především svými zářivě červenofialovými nebo fialovými listy. Chuťově se červené zelí vcelku podobá zelí zelenému, jen s některými niancemi Lze si ho vychutnat stejný… Jablečný štrúdl a jablkový závin – recept28.září » Yummy Mummy Foodie Tento ikonický dezert, který je jedním z nejoblíbenějších pokrmů v každé tradiční vídeňské kavárně, je mnohými považován za rakouské národní jídlo. Jaký je však příběh této chutné pochoutky? A jak si doma připravit ten nejlepší jablečný štrúdl? Čtět… Mrkvová pomazánka – nejlepší recept28.září » Yummy Mummy Foodie Máte doma v lednici přebytečné mrkve, a nevíte, jaký pokrm si z nich připravit? Mrkvovou polévku i mrkvový salát už jste uvařili, mrkvový dort upekli, ale stále vám nějaká ta mrkev zbývá? Není nic jednoduššího, než si připravit mrkvovou pomazánku. V… Zeleninový vývar recept – jak uvařit27.září » Yummy Mummy Foodie Zeleninový vývar je tekutina, která se vyrábí z vařené zeleniny, a lze jej použít jako základ především do polévek, omáček, ale i dalších pokrmů. Zeleninový vývar je jednou z těch surovin, které možná nepoužíváte při každodenním vaření, avšak vyplat… |
|