15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Jana Hajšlová

Vztahuje se k

Potravina budoucnosti? Čeští vědci vylepšují jedlý hmyz. Krmí ho mrkví a špenátem

17.dubna » Metro
Červi, fuj. Takto asi vypadají reakce některých Čechů, když vidí na nejrůznějších food festivalech stánky s jedlým hmyzem. I když se může zdát, že Češi těmto potvůrkám příliš neholdují, opak je pravdou. Se zvyšující se životní úrovní roste poptávka …

Škodí, nebo prospívají?

21.března » Petrol.cz
Nejčastější jídlo, které si dáme u čerpacích stanic, je tzv. fastfoodového typu: hranolky, hamburgery, opečené klobásy, párek v rohlíku. Je problematické jednak kvůli vysokému energetickému obsahu, ale i kvůli obsahu nasycených a tzv. transtuků, kte…

Stát za kvalitu potravin ani doplňků stravy neručí, říká odbornice

3.února » Rungo.cz
Reklamy na ně jsou všude, doplňky stravy se navíc často tváří podobně jako léčiva. Jenže tihle „ochránci zdraví“ mohou mít i opačný účinek. Odbornice v oblasti kvality a bezpečnosti jídla Jana Hajšlová upozorňuje, že některé údajně čistě přírodní pr…

Experti z VŠCHT vyvracejí fámu. Potraviny s logem žabky neobsahují kovy, pesticidy ani hmyz

5.listopadu » ČRo 2 - Praha
Na internetu kolují zprávy o zdravotní závadnosti výrobků s logem žáby. Údajně jsou radioaktivní, obsahují hmyz a životu nebezpečné látky. Co ukázala expertiza VŠCHT?

Chemie v jídle aneb co opravdu škodí. Klame kokosový olej, říká odbornice

21.července » Rungo.cz
Denně jsme vystaveni účinkům stovek chemikálií. Jsou v kosmetice, lécích, obalech, v běžných čisticích prostředcích, které používáme při úklidu, ale i v potravinách. Jak je to s chemií v jídle? Co nám opravdu škodí? Která „éčka“ a další látky se oci…

Chemie v jídle, aneb co opravdu škodí. Klame kokosový olej, říká odbornice

16.července » Rungo.cz
Denně jsme vystaveni účinkům stovek chemikálií. Jsou v kosmetice, lécích, obalech, v běžných čisticích prostředcích, které používáme při úklidu, ale i v potravinách. Jak je to s chemií v jídle? Co nám opravdu škodí? Která „éčka“ a další látky se oci…

Expertka: Rakovina z aspartamu? To byste museli pít desítky plechovek coly denně

4.července » iDNES.cz
Aspartam je na indexu. Světová zdravotnická organizace plánuje toto umělé sladidlo označit za možnou karcinogenní látku. Jak moc nebezpečný je? A kde se vlastně používá? V Rozstřelu o tom hovořila Jana Hajšlová, vedoucí akreditované laboratoře z Vys…

Smažit jen na 180 stupňů. Co je to za nesmysl? nechápou hospodští na Karvinsku

Nechápavě až posměšně reagují majitelé restaurací v kraji na připravovanou vyhlášku, podle které budou kuchaři v restauracích moci připravovat pokrmy ve fritézách s maximální teplotou 180 stupňů. Předpisem chtějí úředníci chránit zdraví strávníků. „…

Smažit jen na 180 stupňů? Nesmysl, záleží spíš na oleji, reagují hospodští

21.dubna » Deník.cz
Nechápavě až posměšně reagují majitelé restaurací v kraji na připravovanou vyhlášku, podle které budou kuchaři v restauracích moci připravovat pokrmy ve fritézách s maximální teplotou 180 stupňů. Předpisem chtějí úředníci chránit zdraví strávníků. „…

Tipy na víkend: Na Znojemsko zavítá rocková skupina Argema

20.dubna » Znojemský deník
Čtvrtý dubnový víkend nabídne jižní Morava od každého něco. Přes kulturní žážitek, ochutnávku vín, až po jízdu na kole. Konkrétně na Břeclavku se symbolicky otevřou Lichtenštejnské stezky. Nadšení cyklisté tak opráší svá vozidla a vyrazí zdolávat na…

Stát zpřísní pravidla pro smažáky, hranolky i řízky. Kvůli zdraví Čechů

1.března » Deník.cz
Kuchaři v restauracích budou nově moci připravovat pokrmy ve fritézách s maximální teplotou 180 stupňů. Předpisem chtějí úředníci chránit zdraví strávníků.
Otto Jelínek - Velvyslanec Kanady v České republice
Richard Hindls - Český statistik a ekonom

Tato informační stránka o Jana Hajšlová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Jana Hajšlová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes