15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Jiří Janouškovec

Vztahuje se k

Voda je čím dál dražší. Jak s ní šetřit?

22.února » iportaL24.cz
Voda podražuje, v některých městech a obcích je opravdu hodně drahá. A čím více s ní šetříte, tím je dražší. Její dodavatelé chtějí a musí vydělávat. I tak se vyplatí s vodou šetřit. Koupání na venkově, ale i v chudších městských domácnostech, mělo …

Jak naučit děti, aby si daly jídlo, nad nímž ofrňují nos? Nebo aspoň, aby ochutnaly?

20.února » iportaL24.cz
Také jste zaznamenali, že děti ve školce, ale i v družině, tedy ve školní jídelně, na dětských táborech či na dovolené bez váhání sní vše, co jim je nabídnuto? Tedy, ne všechno, ale alespoň z nabízeného pokrmu ochutnají. Babičky se s námi, pokud šlo…

Dnešní drahota velí: Vařte doma! Koření nebo bylinky vám mohou pomoci k úžasným výsledkům

5.února » iportaL24.cz
Těžko připravit dobrý pokrm bez cibule, česneku, bylinek a koření. Ale jak s nimi pracovat? Jak je správně krájet? A jak z nich dostat ten správný chuťový efekt, který očekáváme? Nabízíme vám několik rad, které ocení všichni, kdo se rozhodli, že v d…

Co se o vaření povídá. A co je vlastně pravda?

3.února » iportaL24.cz
Mezi kuchaři-amatéry se traduje spousta rad i díky všelikému vaření v televizi. Profesionálové jsou na tom lépe, nastudovali to, ale teprve praxí získali, tak říkajíc, »správný tah na branku«. Chce to prostě vařit, vařit a vařit. Jinak řečeno – zkou…

Máte rádi polévky? Tyhle jsou jednoduché, levné, a přesto dobré

12.ledna » iportaL24.cz
Mám rád polévky. Když manželka vylévá vodu z vařených (ano, oloupaných) brambor, čert by mě vzal. Taková »dobrůtka«! I voda z vařených brambor totiž může být dobrým základem pro chutnou česnekovou nebo bramborovou polévku. Jednoduchá česneková polév…

Pravý včelí med osvěží vaše vaření. A prodlouží vám život!

13.října » iportaL24.cz
Med je zdravý, zpomaluje stárnutí, jeho pravidelná konzumace může každému z nás prodloužit život. Stačí každý den dát si jednu lžičku. Bohužel je stále dražší, ale s ohledem na jeho účinky se vyplatí i v dnešní inflační době sáhnout si do peněženky.…

Neobvyklé vaření s houbami. Zkuste zcela netradiční recepty

16.září » iportaL24.cz
O houbách jsme toho napsali hodně, jejich další hojnou »sklizeň« pro nás příroda připravuje právě v těchto dnech. A protože v nejlepším se má přestat, končíme několika ne zcela běžnými, ale snad právě proto skvělými recepty. Není v nich ani kousek m…

Jak pracovat se dřevem? Rady k nezaplacení nejen pro kutily!

27.srpna » iportaL24.cz
I pouhé seříznutí lišty ocaskou, kterou bychom pravděpodobně našli v každé domácnosti, probouzí v mužích kutilské buňky. Pár tahů pilkou plus jemná vůně linoucí se ze dřeva… Není snad mužů (i méně šikovných) kteří by alespoň jednou v životě nezažili…

Reveň čili rebarbora. Dejte této zelenině šanci!

27.dubna » iportaL24.cz
Tuto historicky starou bylinou (údajně ji znali a používali naši předci již tři tisíce let před naším letopočtem) je dobré připomenout právě teď, protože se sklízí zhruba od počátku května do (a to nejpozději) 24. června, na svátek sv. Jana. Potom j…

Koleda je za námi, zbyla spousta vajíček. Jak se jich »zbavit« a pochutnat si?

10.dubna » iportaL24.cz
Máme za sebou pondělní velikonoční pomlázku. Ačkoli jste se spoust ozdobených vajec jistě zbavili, jsme si jisti, že máte po koledě v lednici »převajíčkováno«. Co s tím? Jak je zpracovat, abychom nejedli stále ten samý pokrm? Receptů je celá řada, j…

Magie svátečních velikonočních dní. Co si můžete užít a co můžete zažít?

8.dubna » iportaL24.cz
Všichni, kdo si včera, na Velký pátek, vyrazili do přírody, aby vrbovým proutkem zkusili otevřít skály, jež podle pohanské tradice měly vydat svoje poklady, byli zřejmě zklamáni. Příroda si svoje tajemství nechala, tak jako každý rok, pro sebe. Ale …

Velikonoční vejce. Jak je zdobit a jak posléze zpracovat?

1.dubna » iportaL24.cz
Vejce je symbolem nového života už od pohanských dob, protože obsahuje zárodek nového života, plodnosti, úrodnosti, životní síly, narození, nesmrtelnosti, slunce, návratu jara a díky skořápce i bezpečí. I proto má o Velikonocích, jež se kvapem blíží…
Zdeněk Svěrák - Český humorista, dramatik, scenárista, textař a herec

Tato informační stránka o Jiří Janouškovec zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Jiří Janouškovec" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes