Marek Kučera |
Vztahuje se k |
Kořeněné houbové špízy z hlívy ústřičné v orientálním stylu15.března » Fresh iPrima Houby, které jsou tu hlavní hvězdou, senzačně zastoupí maso a/nebo obohatí repertoár při jakékoliv grilovačce, zabalené v chlebových plackách jsou ideálním jídlem do ruky. Díky úžasné kořenicí směsi (z uvedeného množství vám zbude i do zásoby) vkroč… Consommé – dvojitý drůbeží vývar je královnou mezi polévkami26.února » Fresh iPrima Jde o opravdovou císařovnu mezi polévkami. Jednoduchý vývar (z různých druhů masa, vybrali jsme drůbeží) zesílený dalšími přísadami a uvařený podruhé je nezbytným předpokladem vysoké gastronomie, ale to neznamená, že byste si ho nemohli dost snadno … 3x moučník na víkend: Vylepšené brownies, rychlá bábovka a jablková buchta s drobenkou23.února » Recepty.cz Tentokrát jsme pro vás vybrali tři recepty, z nichž každý je nějak vylepšený. Brownies jsou sice dokonalé samy o sobě, nicméně proč si je ještě nevylepšit ořechy a sladkou vrstvou tvarohu? I klasická bábovka je skvělá, šlehačka v těstě ji ale povzne… Krásné ráno aneb 6 originálních receptů na ovesné vločky připravené přes noc28.ledna » Fresh iPrima Spousta vlákniny, bílkovin, hořčíku i omega-3. A hlavně spousta lahodné oříškové chuti. Ano, to jsou ovesné vločky, snídaně šampionů. V nejnovější, nejzdravější a nejjednodušší podobě, která všechny jejich kouzelné vlastnosti dokonale rozvine, se ji… Sýrové cruffiny – slaná chuťovka, která ozdobí každý večírek19.ledna » Fresh iPrima Relativní novinka cruffins skutečně vznikla coby spojení jemně křupavých croissantů a vláčných, ve formách pečených muffinů. Geniální nápad! Postup přípravy je jednodušší než tvarování croissantů, kterým zase pečení ve formě dodá trochu robustnější … Delikátní parmazánový krém – dokonalá součást slavnostního menu15.ledna » Fresh iPrima Přestože hlavní surovina by odkazovala k Itálii, je tato polévka dítětem kulinární fantazie kuchařů vynikající pařížské restaurace L´Ami Jean. Slavnostní hrachovka z čerstvého hrášku s uzeným masem30.prosince » Fresh iPrima Jistě, známe ji všichni a mnozí z nás ji na Vánoce vyměňují za rybí polévku. V téhle superverzi s čerstvým hráškem skromná lidovka povyšuje na královský kousek, a tak se stane krásným dárkem do vašeho receptáře nejen na Štědrý den nebo na silvestra. 4 originální nápady na křehké a slavnostní roládky z listového těsta28.prosince » Fresh iPrima Zatímco domácí listové těsto je úctyhodný hospodyňský výkon, to hotové umožňuje vytvářet kulinární zázraky prostě každému. Uplatňuje se po celý rok, ale zimní sezona se svou přehršlí svátků a jim příslušných chuťovek mu dává zvlášť velký prostor. Tě… Nakládané olomoucké tvarůžky – nejlepší recept na oblíbenou chuťovku k pivu27.prosince » Fresh iPrima Olomoucké tvarůžky alias syrečky, náš certifikovaný poklad, mají nejenom mnoho využití, ale rády se poddávají i bezpočtu způsobů nakládání, což výrazně zmnoží jejich přirozený půvab, o chutě povzbuzujícím potenciálu ani nemluvě. Tak třeba takhle. Vaříme beze zbytku: Nakládané kapří pečenáče24.prosince » Fresh iPrima Je to vlastně štědrovečerní kapr na druhou a geniální způsob, jak zhodnotit zbylé porce, prodloužit jim životnost, a ještě vytvořit famózní chuťovku na silvestrovské oslavy, respektive vyprošťovák po nich. Naše senzace s prvorepublikovými kořeny. Sladký stromeček ze sněhových pusinek s ovocným rozvarem20.prosince » Fresh iPrima Načechraná baletní sukýnka Anny Pavlovové během jejího australského a novozélandského turné v 30. letech minulého století dala vzniknout nadýchanému sněhovému dezertu, bez nějž se prý dodnes neobejde žádný tamní nedělní oběd. Popularita „Pavlovy“ je… Dvoučokoládové alfajores plněné karamelovým krémem dulce de leche13.prosince » Fresh iPrima Je-li dulce de leche uznávaným jihoamerickým kulinárním pokladem, jeho cukrářskou korunou jsou alfajores, vláčné sušenky plněné dulce de leche. |
|