Veronika Moučková |
Vztahuje se k |
Co se zbylým vaječňákem? Překvapte rodinu a přátele lahodnými nepečenými řezy nebo bábovkou5:19 » Recepty.cz Zbyl vám po svátcích vaječný likér? Pozvěte tedy rodinu nebo přátele nejen na skleničku, ale i na lahodný zákusek. Nechte se inspirovat našimi recepty a připravte z vaječného likéru sladké řezy nebo bábovku. Silvestrovská bowle: Svěží nápoj s ovocem, který skvěle chutná a efektně vypadá31.prosince » Recepty.cz Připravte k oslavě Nového roku pro rodinu a své přátele osvěžující nápoj, který bude skvěle chutnat a na prostřeném stole bude vypadat i velice efektně. Sváteční bowlí totiž všechny nejen pohostíte, ale i ohromíte! Jak se dostat do Guinnessovy knihy rekordů s jídlem a pitím? Chce to nápad a mnohdy i tvrdou hlavu30.prosince » Recepty.cz Guinnessova kniha rekordů od roku 1955, kdy poprvé vyšla, zaznamenává rekordy, které vytvořil člověk nebo příroda v různých kategoriích. Samostatnou kapitolou jsou i záznamy, které souvisí s jídlem. V knize se můžete dočíst například o rekordech v m… Domácí bagety na chlebíčky nebo kanapky: Zkuste fígl babiček, jak donutit těsto kynout29.prosince » Recepty.cz Chlebíčky a kanapky patří mezi vděčné a oblíbené pohoštění na silvestrovský večer. Abyste byli ještě lepšími hostiteli, vyměňte kupované rohlíky a veku za domácí bagetu, kterou si rychle a levně upečete doma. Prozradíme vám oblíbený a levný recept n… Jak správně třídit odpad z kuchyně: Víte, kam patří olej ze smažení, alobal nebo starý hrnec?26.prosince » Recepty.cz Povánoční období bývá náročné na množství odpadu, který v tomto čase, více než kdy jindy, každá domácnost vyprodukuje. Popelnice na směsný a kontejnery na tříděný odpad jsou většinou v docházkové vzdálenosti, jenže často chybujeme v tom, co do nich … Staročeské Vánoce: Co se jedlo na Štědrý den, než se kapr a bramborový salát staly tradičním pokrmem?23.prosince » Recepty.cz Štědrovečerní večeře se u nás většinou neobejde bez smaženého kapra a bramborového salátu a na stole nechybí cukroví či perníčky. Toto menu však nebývalo v českých zemích tradiční. Co se původně vařilo, peklo a jedlo na Štědrý den, než k nám přišla … Staročeské Vánoce: Co se jedlo na Štědrý den, než se kapr s bramborovým salátem staly tradičním pokrmem?23.prosince » Recepty.cz Štědrovečerní večeře se u nás většinou neobejde bez smaženého kapra a bramborového salátu a na stole nechybí cukroví či perníčky. Toto menu však nebývalo v českých zemích tradiční. Co se původně vařilo, peklo a jedlo na Štědrý den, než k nám přišla … Vánoční kvíz: Znáte jídla, která se dříve připravovala na Štědrý večer?22.prosince » Recepty.cz Vánoce jsou za dveřmi. Určitě již finišujete s úklidem, nákupem potravin, někdo možná shání poslední dárky nebo dodělává cukroví. Předvánoční přípravy nám všem dávají pěkně zabrat! V dobách našich předků ale předvánoční a vánoční období nebývalo pln… Vánoce v Rakousku: Vyzkoušejte tradiční vídeňský bramborový salát podle receptu ze světoznámé restaurace Plachutta19.prosince » Recepty.cz Víte, která národní kuchyně je nejbližší té naší? Jistě jste si správně tipli – rakouská. Je to dáno dlouholetou společnou historií a vzájemným vlivem nejen v oblasti kulinářské. Jak naši rakouští sousedé slaví Vánoce a jaká tradiční jídla se u nich… Nestíháte vařit? Udělejte eintopf! Je rychlý, chutný a stačí na něj jeden hrnec13.prosince » Recepty.cz Vánoce bezesporu patří mezi nejnáročnější svátky. Jejich příprava zabere mnoho času, práce a mnohdy i nervů. Pečeme cukroví, sháníme dárky, uklízíme, plánujeme... Skloubit předvánoční shon s běžným chodem domácnosti je někdy nad lidské síly. Poradím… Skvělé cukroví z brambor za pár korun: Upečte si ho podle starého receptu, jeho chuť vás nadchne!12.prosince » Recepty.cz Kdo chce letos péct klasické druhy cukroví, bohužel se mu to dost prodraží. Vyzkoušejte starý recept na bramborové cukroví, které bývalo dříve v některých domácnostech náhražkou mnohem dražšího lineckého. Používáte med do cukroví? Včelař poradil čtyři jednoduché způsoby, jak poznat ten opravdu dobrý4.prosince » Recepty.cz Chuť a vůně medu neodmyslitelně patří k Vánocům. Včelař Jan Kahoun nám prozradil, jak poznat opravdu dobrý med nebo jakou chybu děláme při jeho použití. |
|