15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Iva Pospíšilová

Vztahuje se k

Čas rebarbory. Jak si z navinulých řapíků připravit máslový koláč jako od babičky?

15.dubna » Lidovky.cz
Po všem čerstvém, svěžím a křupavém prahneme teď na jaře snad víc než jindy. K zásilkám, které nám příroda po zimě posílá, patří nakyslá rebarbora. Nejvíc jí to sluší v máslovém koláči.

Tchyně nebo tchýně? A kde se najednou vynořilo slovo bžunda? Duo Červená propiska učí na instagramu zábavnou formou češtinu

14.dubna » Lidovky.cz
Bohemistky, korektorky a autorky populárního instagramového účtu Červená propiska Karla Tchawou Tchuisseu a Sabina Straková o tom, jak se nenásilně skamarádit s pravidly českého pravopisu, o rozdílu mezi emailem a e-mailem a o tom, že nejsou žádné š…

Kříž v těstě není jen symbolem Kristova utrpení, má i ryze praktický účel. Jak na dokonalý mazanec?

12.dubna » Lidovky.cz
Sváteční stůl bez mazance by byl jako modré nebe bez slunce. Ať už máte rádi nadýchanou peřinku, nebo bochník našlapaný žloutky, máslem a tvarohem, právě teď je nejvyšší čas nakoupit potřebné suroviny a pustit se do něj.

Nepřepečený vepř. Jak připravit měkké, růžové a krásně šťavnaté kotlety, poradí šéfkuchař Pavel Drdel

8.dubna » Lidovky.cz
Zabijačka na talíři, tak říká Pavel Drdel svým masovým „lasagním“ s ragú z červených jelítek a silnou omáčkou z demi glace. Než přijde čas na lehké salátky z první jarní zeleniny a čerstvého býlí, dopřejte si dřevorubeckou porci masa.

Přišel čas fialkové sklizně. Křehkou krásu violky vonné lze využít při přípravě dezertů

6.dubna » Lidovky.cz
Jemně nasládlá chuť a křehká krása dělají z fialek ideální doplněk lehkých dezertů, zmrzlin i salátů. A co teprve pastelově nachový cukr, sirup a želé!

Pečeně na sváteční stůl. Šťavnaté jehněčí s velikonoční nádivkou podávejte na nahřátých talířích

31.března » Lidovky.cz
V noci ze soboty na neděli slaví křesťané zmrtvýchvstání jako nejdůležitější svátek v roce. Na slavnostním stole pak nesmí chybět beránek, třebaže jen upečený ze sladkého těsta. Dobře připravený kus skopového ale ani ten nejjemnější piškot nenahradí…

Kříž v těstě není jen symbolem Kristova utrpení, má i ryze praktický účel. Jak na dokonalý mazanec?

29.března » Lidovky.cz
Sváteční stůl bez mazance by byl jako modré nebe bez slunce. Ať už máte rádi nadýchanou peřinku, nebo bochník našlapaný žloutky, máslem a tvarohem, právě teď je nejvyšší čas nakoupit potřebné suroviny a pustit se do něj.

Poctivá kynutá chuť bez smažení. Nebesky hebká lívancová pěna si skvěle rozumí s karamelizovanými semínky

25.března » Lidovky.cz
Nejsou ani smažené, ani pečené, zato nebesky hebké. Základem variace na netradiční lívance připravované ve vodní lázni podle šéfkuchaře Pavla Drdela je jemná espuma, doplněná o nočky ze zakysané smetany a trochu sladkého ovoce.

Dušené hrudí s bramborovým salátem. Pikantní hořčičná zálivka šéfkuchaře Drdela oživí i zdánlivě obyčejné jídlo

18.března » Lidovky.cz
Hluboký prsní sval s nepřehlédnutelným tukovým krytím se skvěle hodí k dlouhému dušení. Jednoduchou kombinací je pouze vařené hrudí s hořčicí a křenem, sofistikovanější verzi nechybí silná omáčka a lehce pikantní vídeňský salát.

Recyklovaný chleba. Zimní variace na italskou panzanellu s hlívou a kapustičkami vás zahřeje nejen v žaludku

11.března » Lidovky.cz
Tajemstvím variace na italský chlebový salát jsou dokřupava opečené kousky pečiva, parádně dochucené výraznou zálivkou. Kromě staršího pečiva v něm najde využití taky nejlepší sezonní zelenina – růžičková kapusta.

Koblihy nemusí být jen o masopustu a už vůbec ne jen nasladko. S trhaným masem si budou báječně rozumět

4.března » Lidovky.cz
Němci jim říkají Berliner, Rakušané Krapfen, Poláci pączki a Židé sufganiyah. Kynuté těsto, plněné obvykle sladkou náplní, dozlatova smažené ve vysoké vrstvě tuku je oblíbené po zásluze. A nejen o masopustu. Zkuste je tentokrát naslano.

(Ne)obyčejné jablko. Vyzkoušejte ho pečené a přikryté krémem ze slaného karamelu podle šéfkuchaře Drdela

26.února » Lidovky.cz
Stejně jako většině slaných jídel prospěje trocha něčeho sladkého, sladká jídla vyladí k dokonalosti zase špetka soli. Možná i proto je slaný karamel tak skvělou záležitostí – obzvlášť v kombinaci s jablky, kávou a skořicí.
Roman Paulus - Šéfkuchař

Tato informační stránka o Iva Pospíšilová zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Iva Pospíšilová" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes