Ladislav Špaček |
Vztahuje se k |
Ladislav Špaček: Doma sklízí talíře hostitel, v restauraci nikdy nepodáváme nádobí personálu21.dubna » ČRo Region Po dobrém jídle zbyde na stole spousta nádobí. Kdo sklízí talíře? A můžeme je na sebe štosovat? Jiné je to doma, jiné v restauraci. Radí Ladislav Špaček. Jak si vybrat restauraci? Někdy stačí rychlý pohled na čistotu stolů, neuklizené nádobí nebo úbor personálu20.dubna » Proženy.cz Chcete si zajít někam do restaurace na dobrý oběd? Nebo před vámi stojí pozvání někoho, na kom vám záleží, na večeři? Podle čeho poznat dobrý podnik, kde si pochutnáte? Poradí vám odborník na etiketu Ladislav Špaček. Poslechněte si: Pochoutkový rok 13. 4. 202414.dubna » ČRo Region Soutěžní recept: Dančí závitky od Václava Ségla. Rada z etikety Ladislava Špačka: Jak si v restauraci objednává žena. Mlýnky na mák. Žena v restauraci: Má si objednat sama, nebo by měla spoléhat na muže? Radí Ladislav Špaček14.dubna » ČRo Region Tradičně se o ženu v restauraci stará muž. Muž vchází jako první do restaurace, aby ženu uvedl. Muž jí odsunuje židli, usazuje ji, pak teprve usedá on sám. Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem: takové bude jaro v Resortu Valachy13.dubna » Tojesenzace.cz Naučte se pravidla etikety s Ladislavem Špačkem, či si skvěle pochutnejte na galavečeru vyhlášeného šéfkuchaře Romana Pauluse. A co se The post Kurz pečení frgálů, etikety i galavečer s Romanem Paulusem: takové bude jaro v Resortu Valachy first appe… Jak a kde se dobře najíst? Etiketa velí: Restauraci vybírejte podle obsluhy a počtu jídel v menu13.dubna » Proženy.cz Chcete si zajít někam do restaurace na dobrý oběd? Nebo před vámi stojí pozvání někoho, na kom vám záleží, na večeři? Podle čeho poznat dobrý podnik, kde si pochutnáte? Poradí vám odborník na etiketu Ladislav Špaček. Dalajláma daroval Havlovi mantru, která ho ochraňovala, a misku na čaj. ‚I na pivo,‘ pošeptal mu11.dubna » Český rozhlas Do Prahy pozval Václav Havel Rolling Stones, papeže i dalajlámu. S tibetským duchovním vůdcem se sešel několikrát – i krátce před smrtí – a stali se přáteli. Některá setkání, včetně toho posledního, zachytil také filmař Petr Jančárek. Jeho snímek Ta… Před nebezpečenstvím Havla chránila mantra od dalajlámy. Na znamení přátelství dostal i misku na pivo11.dubna » Rádiožurnál S tibetským duchovním vůdcem se Havel sešel několikrát – i krátce před smrtí – a stali se přáteli. Některá setkání, včetně toho posledního, zachytil filmař Petr Jančárek. Poslechněte si: Pochoutkový rok 7. 4. 20247.dubna » ČRo Region Soutěžní recept: Zmrzlý pelišák Vlasty Canové. Rada z etikety Ladislava Špačka: Kam se žvýkačkou. Abertamský sýr: z horských chalup až na slavnostní panské tabule. Co se žvýkačkou? Žvýkání je praktické a papírek to jistí, radí Ladislav Špaček7.dubna » ČRo Region Žvýkačka je praktická záležitost. Žvýkačku lze jenom doporučit ve společenském styku. Ono to zní trošku zvláštně, možná paradoxně, ale žvýkačka vytváří náš příjemný dech. Etiketa pro každý den: Dárky darujte i přijímejte s úctou!6.dubna » Proženy.cz Dar není samozřejmost. Jedná se o jistý projev úcty, vyjádření náklonnosti či poděkování člověku, mnohdy jen za to, že existuje. A podle toho by se měl dárek předávat i přijímat. Jak porcovat a servírovat mazanec podle etikety? Rada Ladislava Špačka vás překvapí31.března » ČRo Region Velikonoční mazanec je podobně slavnostní jídlo jako vánočka. Jíme ho vzácně, obvykle si ho neupečeme někdy v lednu, a proto si zaslouží zvláštní péči. |
|