15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Petr Šúth

Vztahuje se k

Tři patra rozkoše: odkud se vzal proslulý dort Opera?

6.dubna » Apetitonline.cz
Gâteau Opéra. Věhlasný třípatrový dezert bývá považován za vrchol francouzské gastronomie, ale kdo stál za vynálezem této neodolatelné pochoutky? O původu dortu Opera existuje několik teorií. Pojďme si o jeho tajuplné historii povědět více.

7 skvělých receptů z britské kuchyně, které musíte vyzkoušet

19.března » Apetitonline.cz
Anglická gastronomie je plná rozmanitých chutí. Na rozdíl od své francouzské rivalky není možná tak proslulá, rozhodně ale má čím zaujmout. Vydejte se s námi na cestu do hrdého Albionu: připravili jsme pro vás 7 neodolatelných pokrmů, které by vám p…

Březová míza: přírodní zázrak, který pročistí organismus

4.března » Apetitonline.cz
Poslední zimní dny jsou na ústupu a příroda se začíná probouzet k životu. Mezi stromy ožívají také břízky: pod jejich kůrou proudí blahodárná březová míza, o kterou je v posledních letech nebývalý zájem. Jak prospívá našemu tělu a kdy je ideální dob…

Crowdfarming: Způsobí revoluční projekt převrat v zemědělství?

11.února » Apetitonline.cz
Když hrstka španělských farmářů přišla s myšlenkou bojovat proti vykořisťování zemědělců, mnozí to považovali za dočasné pomatení smyslů. Od té doby ale uplynuly už více než tři roky a onlinová platforma crowdfarming.com získává stále více příznivců…

Kobliha, jak ji neznáte: 5 druhů koblížků, které si zamilujete

4.února » Apetitonline.cz
Pohádku o neposedném Koblížkovi, který babičce seskočil z plechu a vydal se na procházku lesem, nejspíš všichni známe. Opravdová historie téhle baculaté pochoutky je ale mnohem delší a barvitější. Odkud se u nás kobliha vlastně vazala? A pod jakými …

Domácí zabíjačka: Jak probíhají tradiční české hody?

2.února » Apetitonline.cz
Bez pašíka se donedávna neobešlo žádné větší vesnické stavení. Zabíjačka byla očekávanou událostí, při které se scházeli nejen členové rodiny, ale i sousedé z nejbližšího okolí. Jak taková domácí zabíjačka probíhá? A které dobroty nesmí na poctivé z…

Čtyři odstíny černého zlata. Co (možná) nevíte o pepři?

30.ledna » Apetitonline.cz
Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější, než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený. Jaký je…

Jen pro otrlé. 5 nejpálivějších jídel světa

26.ledna » Apetitonline.cz
Máte v oblibě mírně kořeněná jídla? Nebo patříte mezi drsňáky, kteří si už neumí své denní menu bez porce pálivé omáčky ani představit? Ať už je to jakkoli, těmto pekelně pikantním specialitám se (možná) budete chtít oklikou vyhnout. Podívejte se s …

Azuki a Mungo. Zdravé a chutné luštěniny s blahodárnými účinky

13.ledna » Apetitonline.cz
Azuki nebo Mungo. Pod těmito exotickými názvy se ukrývají luštěniny, kterých byste si na první pohled možná ani nevšimli. Přesto by vaší pozornosti neměly uniknout: drobné fazolky totiž obsahují obrovské množství zdraví prospěšných látek. Proč na ně…

Milionoví lanýži: ochutnejte jedny z nejdražších hub světa

29.listopadu » Apetitonline.cz
Zemské perly. Tak bychom mohli bez nadsázky přezdívat houbám, jejichž nezaměnitelné chuti propadli gurmáni po celém světě. Nejvzácnější lanýže se podobně jako starožitné obrazy draží v aukční síni za astronomické částky. Přitom je možné, že rostou k…

Proč kupovat fair trade čokoládu?

24.listopadu » Apetitonline.cz
Milujete pocit, když se zakousnete do tabulky čokolády, která se vám rozplyne v ústech? Možná byste si její chuť užili ještě více, kdybyste věděli, že jste koupí přispěli na dobrou věc. Stačí příště sáhnout po fair trade čokoládě, jejíž popularita v…

Tato informační stránka o Petr Šúth zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Petr Šúth" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes