Christian Szabo |
Vztahuje se k |
Strašlivá česká kuchyně? Bylo to i horší. Jak se při vaření potýkáme s dědictvím komunismu?10.listopadu » Deník N Také ve své kuchyni opatrujete kultovní výtisk České kuchařky od Viléma Vrabce? A jak moc vaše každodenní vaření ovlivňuje předrevoluční gastronomie? Nejspíš víc, než byste byli ochotni si připustit. I o tom je nová kniha o socialistických kuchařkác… Někam se ztratila zabijačka, máku je málo a trdelník chybí. Jinak moc dobré kompendium české kuchyně!26.září » Reflex.cz Debatovat 35 let poté, co se vše změnilo, o tom, že se nic nezměnilo, či podobné marné olympiády, je možná pro někoho oblíbené prožití času. Jsou ovšem věci, o nichž je zcela zbytečné diskutovat. Například proměna české kuchyně a kuchařství, receptu… V české kuchyni je toho zdravého více než dost. Nebo alespoň bylo…14.srpna » iLiteratura.cz Hrách se u nás jedl od nepaměti; huspenina, klobásy, šípková omáčka či kyselice se dočkaly popisu již v prvním českém kuchařském rukopise z 15. století. Dršťky a chřest byly použity v receptech ze 16. století a věnečky, řízky, rajská a bramborové kn… Jídlo – od dávnověku po dnešek11.července » Klub knihomolů Dnes si posvítíme na velmi atraktivní téma – jídlo! Představíme vám knihy, které se zabývají českými pokrmy v současnosti i ve středověku, a také vám představíme praktickou a informativní knihu o tom, jak v životě zredukovat příjem cukru. Dnešní tip… SOUTĚŽ: Od koláčků v Kosmově kronice až k ovocnému jogurtu. Vyhrajte průvodce českým jídlem8.července » Český rozhlas Kdy byla kodifikována naše národní kuchyně? Co dělá český perník perníkem? A jaký vliv na to mělo husitství? Na to všechno a řadu dalších otázek odpovídá nová publikace Evoluce českého jídla, o kterou si můžete tento týden zahrát v pravidelné soutěž… |
|