Miroslava Teichmanová |
Vztahuje se k |
Cheesecake aneb prázdninové mlsání. Ovoce jako třešnička na dortu vytváří luxusní letní dezert8.srpna » ČRo Hradec Králové Hostem radioporadny je Ing. Miroslava Teichmanová ze Střední školy služeb, obchodu a gastronomie v Hradci Králové. Jako téma jsme dnes zvolili letní dezerty, cheesecaky. Recepty Miroslavy Teichmanové. Tvarohový mazanec i dvě skvělé pomazánky z riccoty a červené řepy20.března » ČRo Hradec Králové Hostem radioporadny je Ing. Miroslava Teichmanová ze Střední školy obchodu, služeb a gastronomie v Hradci Králové. Jako téma jsme zvolili mléčné, ale i nemléčné výrobky. Šípek = zdravá surovina, chátrající bývalé textilky a mládě buvola pralesního. NEJ reportáže týdne7.října » ČRo Hradec Králové Které reportáže vzbudily na sociálních sítích za posledních sedm dní největší pozornost? Tady jsou pro vás seřazeny pěkně pohromadě. To nejlepší na našem webu. Šípek jako jedna z ex zdravých surovin. Máme recept na šípkový likér a přidáme i recept na sirup26.září » ČRo Hradec Králové Kulinářská radioporadna, povídání o jídle se nikdy neoposlouchá. Dnes vám dáme i zajímavé tipy na netradiční recepty z podzimních plodů. Masopustní koblihy a koláče nebo škubánky s mákem od Ing. Miroslavy Teichmanové do každé rodiny19.února » ČRo Hradec Králové Když se přiblíží konec masopustního období, německé i rakouské pekárny a obchody s potravinami zaplaví koblihy. Velké, zcela nepřehlédnutelné množství koblih. Jsou to koblihy nadýchané jako vánek a když se do nich pořádně zakousnete, můžete se spole… Nepečené vánoční recepty s nápadem od Miroslavy Teichmanové. Snadné, rychlé a nikdy se nespálí15.prosince » ČRo Hradec Králové Právě teď je příhodná doba na přípravu nepečených druhů vánočního cukroví, které mají sice kratší trvanlivost, ale o to lepší chuť. Nepečené druhy cukroví mají v mnoha domácnostech výsadní postavení. Do školy nebo do práce s jídlem z krabičky. Jaké výhody mají kupované a vlastnoručně připravované?5.října » ČRo Hradec Králové Mohlo by se na první pohled zdát, že příprava krabičky s jídlem, která ráno, než odejdeme do práce, určitě zabere nějaký čas, je v dnešní uspěchané době přežitkem. Cožpak nemáme kdekoliv po ruce fast foodové restaurace a v regálech supermarketů a be… Konzervování potravin aneb jak si správně zavařit. Zkuste i netradiční kombinace ovoce a zeleniny23.července » ČRo Hradec Králové Ovoce a zeleniny je v létě dostatek. Obojí je nezbytnou součástí našeho stravování, ale málo druhů lze uchovat po sklizni delší dobu. Už naše babičky konzervovaly a zavařovaly, aby měly dostatek na zimu. Velikonoční recepty s nápadem. Šneci s jablky a mákem od Miroslavy Teichmanové10.dubna » ČRo Hradec Králové Velikonoce jsou oblíbenými svátky jara a stejně jako při jiných slavnostních příležitostech i o Velikonocích si my, Češi, potrpíme na dobré jídlo a vybrané laskominy. Podzimní hřejivé dýňové menu od Ing. Miroslavy Teichmanové. Karbanátky, muffiny i sušenky21.října » ČRo Hradec Králové Pokud si na dýni chcete skutečně pochutnat, vybírejte pečlivě. Lepší jsou dýně těžké, které obsahují více dužiny. Příliš lehká dýně může být vyschlá nebo plná semínek. Zralost dýně lze rozpoznat podle malých suchých prasklin, které se tvoří na stonk… Pár dobrých rad před tím, než se pustíte do zavařování. A recepty na lehké letní dezerty s ovocem6.srpna » ČRo Hradec Králové Poznat, jestli je marmeláda už dost tuhá, je snadné. Stačí, když jí trochu kápnete na talířek a zkusíte s ním zahýbat. Měla by zůstat v celku a mít gelovitou konzistenci. Pokud je moc tekutá, přidejte želírovací cukr nebo lžičku kyseliny citronové. |
|