Lucie Teplá

Vztahuje se k

Základem řecké musaky jsou kvalitní suroviny. Směs brambor, lilku, mletého masa a bešamelu si oblíbili i Češi

14.září » iHNed.cz
Musaka se připravuje po vrstvách, jež tvoří plátky brambor, lilku a mletého masa. Vše se zalije bešamelem a zapeče. Vyskytuje se v různých obměnách, nejznámější je ale její řecká varianta.

Pad Thai bývá považováno za thajské národní jídlo, způsob přípravy a ingredience jsou ale typické spíš pro čínskou kuchyni

31.srpna » iHNed.cz
Rýžové nudle na thajský způsob jsou sázkou na jistotu, pokud s kuchyní této exotické země začínáte. Pad Thai se připravují v pánvi wok s čerstvou zeleninou a s kuřecím masem nebo s krevetami. Příprava jedné porce zabere v restauraci Modrý zub pouh...

Práce kuchaře je spojena i s dresscodem. Kolik zástěr má Filip Sajler známý z pořadu Kluci v akci

26.srpna » iHNed.cz
Filip Sajler léta účinkuje v pořadu Kluci v akci a letos v Karlíně otevřel Bistro ROH 21. V jeho šatníku převažují černá, šedá, krémová a bílá. Líbí se mu stylové tenisky, sám ale dává přednost jednoduché a elegantní obuvi.

Brownies, vláčné čokoládové "dortíky", vznikly v Chicagu jako dezert pro ženy

12.srpna » iHNed.cz
Někdy se jim s nadsázkou říká "čokoláda ve formě koláče". Upéct dobré brownies je opravdové umění. Necháte-li je v troubě o chvilku déle, jejich typická, tak trochu syrová konzistence je pryč.

Hotdog za více než 100 let prošel řadou variací, ale základ je stále stejný: dobrý párek a horká žemle

22.července » iHNed.cz
Americká specialita s podivným názvem je asi německého původu. Ale kdo jí vymyslel ten šílený název? Hotdog, tak jak se podává v Americe, můžete vyzkoušet i u nás.

Méně je často více: V šatníku návrhářky Lenky Izsákové vládnou pastelové barvy a jemné vzory

16.července » iHNed.cz
Návrhářka Lenka Izsáková si sem tam oblékne i vlastní modely. Protože retro podle ní frčí, šije šije podle originálních střihů z 50. let. Sama se považuje spíš konzervativní typ a nevyhledává módní výstřelky.

Moje specialita: Slaný koláč quiche v Lotrinsku poprvé ochutnali již v 16. století

15.července » iHNed.cz
I když se nabízí množství ingrediencí, nejoblíbenější je stále klasický Quiche Lorraine. Kvůli převažujícímu vegetariánskému pojetí tento slaný koláč dlouho jedly pouze ženy. Kdo ho upekl jako první a jaký má vlastně původ?

Není věda jako věda: Děti v rámci projektu pro malé badatele dělají pokusy a učí se týmové spolupráci

17.května » iHNed.cz
Projekt Omniveda se snaží dětem přiblížit vědu zábavným a hravým způsobem. Ukazuje jim, že k novým poznatkům mohou dojít samy a že učení nemusí být nuda. Lektoři jednotlivých kroužků nejčastěji pocházejí z řad vysokoškolských studentů.

Jak Jakub s Colt Brew přišel

Louhuje kávu za studena a už rok má vlastní značku Colt Brew. Mladý muž se spoustou nápadů ho prodává v lahvích s originální etiketou v Praze, Brně, Olomouci, ale i v Trnavě a dalších městech. Přitom přemýšlí, co s ledovou kávou podnikne dál...

Tato informační stránka o Lucie Teplá zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Lucie Teplá" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2018 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes