Dragan Žďánský |
Vztahuje se k |
Po medu se dobře spí, upečte si proto medové vdolky v troubě25.listopadu » zdravezpravy.cz Po medu se lépe tráví, zažívá a spí. Med pomáhá i k úzdravě při nachlazení a nemoci. Med totiž posiluje organismus a podporuje činnost orgánů. I to je důvod, proč si dnes připravíme jemné medové vdolky pečené v troubě. Pečené kuře s kroupami a žampiony! Dobrou chuť!18.listopadu » zdravezpravy.cz Vánoční kuba to ještě nebude, ale na dveře již zlehka zaťukáme. Třeba jen proto, že nám zbylo trochu sádla po svatomartinských hodech. Dnes si uvaříme pečené kuře s kroupami a žampiony. Vždyť kroupy z ječmene jsou skutečný poklad. Kořenová zelenina je celoroční zdroj vitamínů. Vědí to i Krausberry11.listopadu » zdravezpravy.cz Paní prodavačko, dobrý den, neviděla jsem vás nejmíň přes týden, máte dneska pěknou kořenovou zeleninu. Starej už mně zase churaví, snad ho vitamíny, snad ho uzdraví... Přes rok klempíruje a potřebuju medicínu. Zdravé recepty: Bretaňské pohankové palačinky – galetky4.listopadu » zdravezpravy.cz Kdo by hanil pohanku, daleko by nedošel. Dají se z ní připravit bretaňské pohankové palačinky – galetky. Na nich je skvělé, že se dají naplnit vším, čím chcete. Na co máte chuť, co máte rádi a po ruce. Dýňový kuskus s kuřecím prsem a hořčičnou omáčkou. Dobrou chuť!21.října » zdravezpravy.cz Dýňový kuskus s pečeným kuřecím prsem a hořčičnou omáčkou zvládne připravit i sváteční kuchař a nezabere mu to ani hodinu času. Stačí upéct kuřecí prso, mezi tím zalít kuskus horkou vodou a z výpeku nakonec vymíchat hořčičnou omáčku. Cizrnový burger v pohankové bulce lahodí i masožroutům14.října » zdravezpravy.cz Cizrna ve zdravém jídelníčku nahradí maso. Obsahuje až třikrát více železa, je bez cholesterolu a bohatá na kyselinu listovou. A kuchař Dragan na sobotu přidává recept na cizrnový burger v pohankové bulce. Pochutnají si na něm i masožrouti. Což takhle dát si dýňové lívance s jogurtem a borůvkami7.října » zdravezpravy.cz Máme tu sobotu, a tak i pravidelné vaření na Zdravé Zprávy. A dnes si trochu osladíme život. Připravíme dýňové lívance s jogurtovo-smetanovou omáčkou a borůvkami. Nejprve si ale řekneme pár vět o samotných dýních. Bramborový závin korunuje zázrak jménem brambora30.září » zdravezpravy.cz Dnes si upečeme velice nenáročný, ale zároveň velice lahodný pokrm, který můžeme podávat jako předkrm či hlavní jídlo. Bude jím bramborový závin. Na tento závin použijeme tenké pláty těsta, takzvané Filo těsto. Šípkový džem není věda, ale co se týče zdraví, není nad něj23.září » zdravezpravy.cz Šípkový džem prospívá zdraví. Šípky ordinoval svým pacientům už Hippokrates. Kromě rakytníku totiž nemá žádný jiný plod tolik vitamínu C jako šípek. Tím přínos šípku pro naše zdraví ale zdaleka nekončí. Dobrou chuť: Dnes vaříme italské krémové rizoto s krevetami16.září » zdravezpravy.cz Dnes nám postačí strávit v kuchyni jen 30 minut k tomu, abychom uvařili výborné a zdravé jídlo. A bude to italské krémové rizoto s krevetami. Než se pustíme do vaření, řekneme si, v čem je rýže přínosná pro zdraví. I to, že není rýže jako rýže. Plněné papriky s rajčatovou omáčkou a bez mouky. Dobrou chuť!2.září » zdravezpravy.cz Čerstvé papriky či kapie patří nejen v létě na náš stůl. Papriky se pečou, plní, smaží, dusí. Můžeme z nich připravit pomazánky či polévku. A vybízejí i k salátům. Paprika nám slouží i jako koření. A my si dneska uděláme plněné papriky. Kuchař Dragan: Italská cuketová polévka je lehká i lahodná26.srpna » zdravezpravy.cz Cuketa je poměrně na pěstování nenáročná a cenově dostupná zelenina. Díky vysokému obsahu vitamínů a minerálů se stala důležitou součástí zeleninových i masitých jídel. Naší dnešní kuchařskou volbou je italská cuketová polévka. |
|