Hele blog |
Popis: Hele blog servíruje novinky, články a rozhovory ze světa restaurací, hospod a dalších podniků.
|
||||||
Ochutnejte letní menu šéfkuchaře, který vařil pro Toma Cruise a Pink Floyd20.června Michael Váňa chtěl být slonem a holičem, nakonec se z něj stal jeden z mála českých šéfkuchařů, kteří uspěli i v zahraničí. Objevte jeho talent a fantazii ve speciálním tříchodovém menu. Michael Váňa vařil pro norského i švédského krále. Pochutnaly si u něj takové osobnosti jako jsou Václav Havel, Tom Cruise, Sean Connery, Gérard Depardieu, Phil Collins, Jean-Claude [...] La Casa Argentina – All you can eat and drink „Nacpi se co můžeš“9.května V La Casa Argentina v Melantrichově ulici se rozhodli zaměřit na stravování typu, „degustuj a vypij co můžeš“, za jednorázovou cenu 490kč. A já říkám, to je skvělá cena, za to co za ni dostanete. Součet toho, co jsem zde konzumoval, během třech hodin, zní takto: velký salát jako předkrm, brambory, zelenina všeho druhu, kukuřice, fazole, olivy, [...] „Česká Červinka“6.května Restaurace Na krásné vyhlídce uspořádala na konci dubna, specielní gurmetský večer s výstižným názvem „Česká Červinka“. Konzumovala se rudá kravička stejnojmenného plemene. Majitel restaurace, každým coulem „gastro nadšenec“ a znalý gurmet zakoupil kravičku dostatečně předem. Měsíc a 2 týdny nechal maso vyset při teplotě 3°C a řádně vyzrát. V době zrání ztratila 35% své hmotnosti. Poté společně [...] Vkusná kavárnička s nevkusnými detaily22.března Pár kroků od Náměstí republiky v Revoluční ulici se nachází kavárna a cukrárna „Apetit“. Zaujme dřevěným obložením exteriéru, části domu. Uvnitř na vás dýchne atmosféra se zajímavými detaily. Dřevěné obložení, z kovu litá svítidla, zábradlí a nádherné lustry se spoustou šampusových sklenic. Hezké. Ale! Interiér kavárny kazí „market“ překoupených sladkostí, po kterých budou vaše děti zaručeně hyperaktivní. Všude [...] „Vůně chorvatské kuchyně“20.března Máte rádi ryby a mořské plody? Velmi dobře je umí připravovat kuchaři pocházející z přímořských oblastí. Chorvatští mezi ně rozhodně patří. V restauraci Don Ciccio Ristorante najdete team „profíků“ právě z této země. Personál vás mile přivítá. Po celou dobu je obsluha na velmi profesionální úrovni. Ať již jde o komunikaci s hosty či servírování. Rádi vám ukážou, jaké [...] Restaurace „U dělové koule“19.března Místo, na které se díky poctivé gastronomii pěje samá chvála. Novináři se tu prý střídají jako nedávno u Pražského hradu. Poté, co jsem si o restauraci „U dělové koule“ přečetl, jsem dostal takovou chuť, že jsem vyrazil na oběd z Prahy až do Jičína. A ani trochu nelituji. Zajímavý interiér restaurace v duchu 19. století. Přátelský servis. Ochutnal [...] Jaké bylo první setkání přátel a členů portálu Alakarte.cz?17.února Dne 12. února 2013 se konalo historicky první setkání přátel a členů oblíbeného internetového portálu Alakarte.cz. Gastronomičtí nadšenci se sešli v útulné restauraci Mon Rouge Pif sídlící na Praze 3. Podnik nám nejprve učaroval svou jedinečnou atmosférou francouzského venkova ve stylu Provence. A poté jsme se již mohli těšit na výborné jídlo a degustaci vybraných vín. [...] Jedny z nejlepších burgerů v Praze dělá americký šéfkuchař12.listopadu Najít v Praze místo, kde si člověk pochutná na dobrém hamburgeru, není zrovna jednoduché. Pár jich ale existuje a jedno vyčnívá. Jde o moderní dynamickou restauraci MOOD na Žižkově, která je otevřená teprve půl roku. Její kuchyni šéfuje ostřílený Jeff Cohen. Americký rodák z Ohia Jeff Cohen už si v Česku získal respekt a pověst velkého [...] Dýně není jen podzimní strašák, ale i zdravá zelenina22.října Dýně jsou jedním z hlavních symbolů Halloweenu. Koncem října je můžete vidět na každé druhé zahrádce jako vysmáté nebo naopak zamračené strašáky. A čím dál víc se tahle brukvovitá zelenina začíná prosazovat i v kuchyni. Mimochodem, věřili byste, že největší dýně světa váží přes 900 kilogramů?! Dýně patří mezi speciality podzimní gastronomie. S příchodem sychravého počasí je [...] Ochutnejte to nejlepší z podzimní kuchyně na Festivalu chutí16.října Už jste někdy jedli kančí svíčkovou se sušenými višněmi, dýňový cheesecake nebo kaštanovou zmrzlinu? Tuhle a další speciality vám naservírují vyhlášení šéfkuchaři v rámci Festivalu chutí – vůně podzimu od 15. října do 4. listopadu. Podzimní Festival chutí letos proběhne už potřetí. Tentokrát se do něj zapojilo šestnáct restaurací po celé České republice a stejně [...] |