15
nových článků - klikněte pro zobrazení

CHEZ LUCIE

URL:

http://www.chezlucie.cz

Katalog:

Lifestyle → Jídlo

Publikuje:

3 položek/měsíc

Oprava / doplnění receptu z vánočního speciálu časopisu F.O.O.D.

5.prosince
Foto: Barbora Lundgren Pokud jste si zakoupili vánoční speciál časopisu F.O.O.D., ráda bych se omluvila za chybu, která vznikla při kopírování postupu na čokoládový dort s citrusy. Pro jistotu tedy zde uvádím celý recept, tak jak je v mojí kuchařce Dorty Chez Lucie. Tu můžete stále zakoupit na e-shopu nebo v knihkupectví. Přeji vám všem krásný předvánoční čas. Čokoládový dort s citrusy Hutný čoko…

9. narozeniny - opravdická kuchařka

20.září
Zdá se to neuvěřitelné, ale můj blog měl letos v létě 9. narozeniny. Týden před nimi jsem odevzdala rukopis svojí první kuchařky. No a za měsíc a kousek vyjde. Papírová, voňavá, s krásnými fotkami od Báry Kravkové. Jsem z toho celá naměkko a myslím, že až knížku skutečně budu držet v ruce, možná omdlím. Stejně jako tenhle blog, kuchařka je sladká - tedy konkrétně dortová (a vpašovala jsem tam mac…

Forest Fruit Mousse Cake with Mirror Glaze / Dort z lesního ovoce se zrcadlovou polevou

2.srpna
Na svojí práci nejvíc miluju, když můžu zkoušet něco nového. A taky, když mám při vytváření dortů volnou ruku. Když se to sejde v jedné zakázce, jsem šťastná jako blecha. Nedávno jsem totiž byla na kurzu u Petry Stahlové a chtěla jsem si vyzkoušet módní dort s tenkou vrstvou těsta, nadýchanou pěnou a s kdovíčím dalším, ale hlavně - s dokonale hladkou a lesklou polevou. Musím říct, ještě je dost c…

Citrónovo - makový dort s tvarohovým krémem

7.června
Někdy je toho na mě v práci moc. Život se zcvrkne jen na "ráno (vlastně uprostřed noci, ale říkám ráno, abych se nezhroutila) vstanu, jedu do práce, makám jako fretka, jedu zpátky a večer (ve skutečnosti skoro odpoledne) si jdu lehnout." A když už mám pocit, že dál nemůžu a nechci, zkouším nové dorty. Protože jsem se rozhodla - já budu mít ze svojí práce radost. Na dort o průměru 23 cm Piškotový …

Čokoládová pěna a macarons s čokoládovo-mangovým krémem

6.dubna
Slunce. Moře, léto. Party, hudba, přátelé. Salát z chobotnice, čerstvá ryba, vychlazené bílé víno a čokoládová pěna s mořskou solí. Dovolená. Inspirace. Štěstí. Pro dnešek bude muset stačit ta pěna. Čokoládová pěna Ingredience na 4 velké porce: 120 g hořké čokolády (60% je ideální, ze 70% už mi pěna přišla moc hutná) 4 velká vejce; žloutky a bílky zvlášť špetka mořské soli 25 g cukru krupice Post…

Kurz vaření v Thajsku

14.března
Koncem loňského roku mi jeden kamarád řekl, že jestli sem rychle něco nenapíšu, bude můj blog mrtvej . Vlastně mi to v průběhu roku říkalo dost lidí, což stejně nebylo potřeba. Věděla jsem to sama. Jenže to nešlo; nechtělo se mi nic péct, nic vařit, fotit, vymýšlet. Teď to najednou asi jde. Cítím takovou nenápadnou chuť pokračovat. Možná i proto, že tahle zima není blbá jako ty předchozí. Dějí se…

Zázvorové crème brûlée s citrusovým kompotem a kandovanou kůrou

23.února
Budeme dělat, že poslední příspěvek jsem nenapsala před dlouhými čtyřmi měsíci, co říkáte? Zdá se, že blog už prostě nebude jako dřív a já se pokusím kvůli tomu netrápit. Tak. Kdo na mě ještě nezanevřel, za odměnu tu má recept na dezert, který jsem připravila do zimního menu Café Lounge. Na 8 porcí Crème brûlée Ingredience: 25 g čerstvě vymačkané zázvorové šťávy 250 ml smetany ke šlehání 250 ml m…

Naked Cake / Čokoládový dort s hruškami, Proseccem a skořicovým mascarpone

29.října
Naked cake neboli nahý dort. Když jsem ho prvně viděla, absolutně mě ten nápad nadchnul. Nejsem vůbec příznivce potahovaných dortů - málokdy marcipán doladí chuť dortu, který je schovaný pod ním (a to nemluvím o těch několikacentimetrových vrstvách fondánu nebo čeho, to bych se akorát rozčílila). Já prostě ráda hned na první pohled vidím, jestli do toho budu chtít kousnout nebo ne. Jenže nevěsty …

Vanilkový dort s čokoládovým krémem s mučenkou - bez lepku a laktózy

15.září
Jo, došlo i na mě a přišel požadavek na dort pro alergika. Což o to, bezlepkový piškot jsem měla natrénovaný od kolegyně z práce, ale dort bez laktózy? V alergiích se vůbec nevyznám, já i moji blízcí můžeme všechno a tak jsem to nikdy nemusela řešit. Říkala jsem si jen, že nechci žádnou náhražku. Když si vezmu, že bezlepková pšeničná mouka je hnusná (a těsta z ní mají šedivou barvu!), počítám, že…

6. narozeniny (bez dortu, zato šťastná)

9.července
Můj blog má dneska šesté narozeniny. Je mi trochu smutno, že to tady flákám, neupekla jsem si žádný velkolepý dort a dokonce ani malý obyčejný cupcake. Přiznávám, že na to v poslední době prostě nemám sílu - a navíc, prodloužený víkend, který jsem každý rok mohla věnovat pečení k narozeninám, jsem strávila v práci. Nestěžuju si, naopak! Od posledních narozenin se můj život otočil vzhůru nohama a …

Charlotta - Výzva The Daring Bakers'

4.července
Červnovou Výzvu pro nás připravila Rebecca z blogu BakeNQuilt . Vyzvala nás, abychom připravili jeden z klasických dezertů - Charlottu. Chystala jsem se na ni už roky, naposledy vlastně nedávno, když pro čtenáře časopisu Gurmet vytvořila jednu přenádhernou Barbara z Cherries on Top . Už jsem vám říkala, že mě nikdy nepřestane překvapovat, jak moc je šikovná? Nemůžu říct "na svůj věk", protože je …

Focaccia - Výzva The Daring Bakers'

9.června
Měla bych tomu spíš začít říkat Výzva Opožděných pekařů. A taky přiznat, že tuhle focacciu jsem už ani dělat nechtěla, ale pak jsme si s kamarádkou dohodly oběd-piknik a vypadalo to, že bych měla něco upéct. No a dnešní počasí rozhodlo o tom, že to nakonec i sepíšu. Dubnovou Výzvu pro nás připravily Rachael a Sawsan. Vyzvaly nás, abychom upekli jakoukoliv focacciu, ať už podle jednoho ze čtyř dan…

Karamely s mořskou solí

3.května
Možná vám to bude znít divně a budete se ze začátku trochu ofrňovat . Asi jako každej , kdo o slaném karamelu slyší poprvé. Ale pak to ochutnáte a zjistíte, že bez toho nedokážete žít. Nebo dokážete, ale bude to dost smutnej život. Karamely jsem dělala už čtyřikrát, dvakrát (použila jsem kukuřičný sirup) vyšly spíš tvrdé, dvakrát (zlatý sirup) takové akorát. Ty měkké jsou lepší - trochu se lepí n…

Tarte Tatin - Výzva The Daring Bakers'

28.března
Březnovou Výzvu pro nás připravila Korena z blogu Korena in the Kitchen . Vyzvala nás, abychom upekli klasický francouzský dezert - koláč Tarte Tatin. Povinným úkolem bylo připravit si domácí těsto, náplň jsme mohli zkoušet různou. Já jsem se rozhodla pro jablečnou klasiku, protože - a sama tomu nedokážu uvěřit - tatin jsem ještě nedělala. Jak všichni víme, Výzvy jsem v poslední době solidně flák…

Tarte Infiniment Café / Nesmírně kávový koláč

7.března
Řeknu vám, krátkej tejden je bezva. Do práce jen na dva dny, to je jako nic, a zbytek času máte jen pro sebe. Z čehož bohužel vůbec nevyplývá, že bych měla doma uklizeno, uvařeno, vypráno a zkoušela nové recepty, ale jen to, že pořád někde lítám a užívám si krásný počasí. Místo psaní blogu vysedávám na kávě, chodím na odpolední představení do kina nebo courám po trhu - jak tam je ve všední den do…
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Tel: +420 478571021, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes