Hlavní obsah

Newcastle přišel o zraněné ofenzivní opory, Wilson bude mimo několik týdnů

Fotbalisté Newcastlu přišli podle trenéra Eddieho Howea minimálně na několik týdnů o klíčového útočníka Calluma Wilsona. Pondělní domácí duel proti Manchesteru United nedohrála ani druhá ofenzivní opora Allan Saint-Maximin, který vstřelil při remíze 1:1 jediný gól "Strak".

Foto: Jon Super, ČTK/AP

Callum Wilson z Newcastlu se zranil při zápase s Manchesterem United.

Článek

Wilson se v závěru prvního poločasu při otočce s míčem bez cizího zavinění skácel k zemi a následně s bolestí v oblasti lýtka a achilovky odkulhal ze hřiště. "Callumovo zranění nevypadá dobře. Bude mimo hru týdny, možná měsíce," řekl Howe BBC. Ze hřiště odkulhal v závěru i Saint-Maximin, podle anglického kouče by ale jeho zranění nemělo být tak vážné.

Newcastle je na obou hráčích v ofenzivě mimořádně závislý. "Straky" daly v sezoně 19 branek, z toho šest Wilson a čtyři přidal Saint-Maximin, jenž má na kontě i tři asistence. Nikdo další v týmu už nedal víc než jeden gól, dá se tak očekávat, že klub bude s podporou nových saúdskoarabských majitelů aktivní na přestupovém trhu.

Newcastle navíc trápí podobně jako další celky velká marodka a pozitivní testy na koronavirus. Podle Howea hrozí, že pro příští utkání ve čtvrtek proti Evertonu nebude mít k dispozici požadovaný počet 13 hráčů a jednoho brankáře. "Začínáme být tomu číslu nebezpečně blízko," podotkl anglický kouč.

Reklama

Související témata: