Obchodníci v Teplicích lákají zákazníky na povánoční slevy

28. prosinec 2021 11:16

Po vánočních svátcích znovu otevřely obchody. Lidé tak mají šanci vyměnit nebo vracet nevhodné vánoční dárky. Navíc začínají povánoční výprodeje.

„Všechno mají stejný a těch slev zatím není tolik. No, asi to bude později,“ konstatuje Gabriela Boháčová. S dcerou prý vyrazily spíš na procházku po volných dnech, kdy byly doma.

To Blanka, která s rodinou přijela z Duchcova, měla jasný cíl. „My jsme přišli kvůli výměně – Ježísek se netrefil. Všechno proběhlo v pohodě, perfektní.“

Z Duchcova přijela kvůli výměně dárku taky Anna Čtrnáctá: „Šla jsem vrátit nevhodnou velikost, ještě se půjdu podívat na slevy – nějaký svetřík bych chtěla.“

S výměnou nevhodných dárků obchodníci počítají

Na výměny dárků jsou obchodníci připraveni. „Lidé chodí hodně, toho je teď nejvíc. Ale není to žádný problém – je to v pořádku, s tím jsme počítali,“ říká za prodejnu s módním oblečením Lucie Beňová.

Podobné to je i v obchodě s oděvy a domácími potřebami o patro výš.

„Na výprodej jsme se připravovali. Přišli jsme od sedmi od rána s tím, že připravujeme značení, zboží postupně doplňujeme, nějaké výměny zboží jsou, ale zatím je to minimum. Čekáme, že to hlavní teprve přijde,“ shrnuje hlavní pokladní Jaroslava Pištěková.

Další zákazníci míří do prodejny knih, která teď přišla s pětadvacetiprocentní slevou. A lidé na to podle prodavačky Petry Čihákové hodně slyší. „Měli jsme hodně lidí i předtím, ale teď co jsou ty slevy, ti lidé jsou za těmi knížkami – je tu obrovský nával,“ uzavírá.

Spustit audio

Související