Pardubice: Domov U Kostelíčka cílí na zvýšení kvality služeb

28.12.2021 15:33 | Tisková zpráva

Domov pro seniory U Kostelíčka získal v závěru roku certifikát pracoviště proškoleného v paliativní péči. Zařízení, pečující o seniory a pacienty s Alzheimerovou nemocí a jinými typy demencí, se na tento obor, zabývající se komplexní, aktivní a na kvalitu života orientovanou péčí o pacienty trpící nevyléčitelnou chorobou, zaměřilo v posledních dvou letech cíleně.

Pardubice: Domov U Kostelíčka cílí na zvýšení kvality služeb
Foto: Archiv
Popisek: Pardubice

„Problematika paliativní péče je naší službě velmi blízká, proto je pro nás toto téma nadmíru důležité. Ročně u nás umírají desítky lidí a zajistit jim důstojné odcházení ze života, a přitom připravit zaměstnance na to, že i odcházení je součástí jejich práce a musejí se s touto skutečností umět vyrovnat, není vůbec jednoduché,“ řekl vedoucí domova Lukáš Holeček.

Domov pro seniory, který je součástí městských Sociálních služeb Pardubice, v roce 2020 navázal na dlouholetou spolupráci s akreditovanou vzdělávací institucí CURATIO EDUCATION, která pro zaměstnance domova připravila ucelenou nabídku vzdělávacích programů pro oblast paliativní péče akreditovaných MPSV. „Zaměstnanci naší organizace v průběhu jednoho až dvou let získali jednak základní vhled do problematiky paliativní péče v sociálních službách, ale naučili se i získané odborné informace používat ve své práci. Na kurz Paliativní přístupy v geriatrii navazovala témata Spolupráce s rodinou při doprovázení klientů v závěru života a Péče o duševní zdraví pracovníků v paliativní péči,“ přiblížil Lukáš Holeček obsah vzdělávání.

Certifikát „Pracoviště proškolené v paliativní péči“ platí tři roky. „Velmi si vážím přístupu vedení domova i zaměstnanců, kteří se v této náročné době sebevzdělávají a pracují na zvyšování kvality služeb. Vědomosti, které si z kurzů zaměstnanci pečující o umírající odnesli, pomáhají nejen jejich klientům na konci života, ale také jim samým, jak tuto situaci, která je bohužel součástí života lépe zvládnout,“ řekl náměstek primátora pro sociální politiku Jakub Rychtecký s tím, že domov chce vzdělávání svých zaměstnanců i v dalších letech oblast vést tímto směrem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…