InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Molo na Otavě nebo mobilní tribuna. Dostanou podporu sousedů?

Vysněné molo u Otavy Barbory Lidové.

Vysněné molo u Otavy Barbory Lidové.

PÍSEK – Mezi přihlášenými 15 projekty v participativním rozpočtu města Písku 2021 jsou například návrhy na vybudování odpočinkového mola na řece nebo pořízení mobilní tribuny, která by se dala využít pro diváky při sportovních a kulturních akcích. Pro oba záměry mohou lidé s trvalým pobytem Písku hlasovat na internetu. Nyní do 31. prosince patnáct přihlášených projektů na www.paropisek.cz usiluje alespoň o 20 lajků od veřejnosti, aby projekty postoupily do prověření proveditelnosti. To bude probíhat do 28. února. Všechny nápady obyvatel Písku už 20 lajků dostaly, až na jeden - jediný lajk chybí v tomto okamžiku nápadu na zřízení vodní plochy na Výstavišti. Po prověření proveditelnosti bude veřejnost znovu od 1. března do 15. dubna hlasovat, které projekty má město zrealizovat. Úspěšné projekty následně radnice zařadí do rozpočtu a plánu investic. Vyčleněny jsou tři miliony korun.


Například projekt nového mola přihlásila do participativního rozpočtu Barbora Lidová. Molo má vyjít na 440 tisíc korun. „I díky lávce Dagmar Šimkové je vycházková trasa kolem řeky oblíbenou promenádou pro místní i turisty. Kolem řeky denně korzují rodiče s kočárky, běžci, pejskaři, skupinky přátel nebo senioři. Především pak v teplých měsících na lavičkách i schodech posedávají lidé s jídlem nebo kávou. Věřím, že posezení s krásným výhledem mimo rušnou stezku by ocenilo mnoho lidí," píše autorka přihlášeného projektu.

 

Jakub Keclík zas přihlásil do participativního rozpočtu mobilní tribunu, její náklady odhaduje na 347 tisíc korun. Autor návrhu popisuje, že v Písku se koná řada významných sportovních i kulturních akcí, kde se jednorázově očekává větší počet fanoušků a diváků. „Mnoho z těchto akcí se pořádá v místech, kde dostatečné kapacity nejsou, a investice v podobě nákupu tribun na jednotlivé akce nedává smysl. Tribuny nabízejí také lepší výhled oproti lavičkám, které jsou v jedné rovině. Mobilní tribuna by měla základnu ve sportovním areálu v Semicích, kde by dostávala řádnou péči. Ale byla by k dispozici i pro všechny organizátory, kteří by ji chtěli na svou akci využít," uvádí Jakub Keclík.

Jak to bylo loni?

V loňské výzvě participativního rozpočtu se přihlásilo 28 projektů. Do finálního hlasování jich prošlo deset. Některé z těch, které u veřejnosti uspěly nejvíc, už jsou zrealizovány. Například květnaté pásy u Otavy, teqballové a workoutové hřiště v Semicích, lavičky podél Otavy nebo komunitní zahrada s jedlým lesem na Hradišti. Další projekty se ještě realizují.  

 

Diskuse k článku - 11 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
  • karel 

    Reagovat

     

    Rozhodně nedostanou.

    Vloženo 30.12.2021 15:39:36

  • Písečák 

    Reagovat

     

    To je broskvovina

    Vloženo 29.12.2021 15:25:18

  • borek 

    Reagovat

     

    at si naní vydělaj brigádně

    Vloženo 29.12.2021 10:35:57

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    v semicich chodí je pár lidí tribuna není třeba jsou třeba jine věci v tehle době

    Vloženo 29.12.2021 10:33:14

  • Hloupý Jan 

    Reagovat

     

    To molo , tribunu a ještě k tomu lavičku VH postavit u Václava u té Americké super lávky a k tomu dát pomník současnému vedení města .
    Zvýšilo by to atraktivitu a jistě též návštěvnost Písku . Hlavně ale to odvede pozornost Písečáků od skutečných protřeb a problémů , které
    občany " deptají " dlouhodobě.

    Vloženo 28.12.2021 20:11:29

    •  

      Reagovat

       

      Souhlas. Například opravit chodníky by to chtělo. Místo toho se bude dělat molo a na fotbal v Semicích se koupí tribuna.

      Vloženo 28.12.2021 20:17:12

    • Z Písku 

      Reagovat

       

      Zapomněl jste na dalekohled na Jarníku. :-)

      Vloženo 29.12.2021 09:23:02

« Novější příspěvky 1 2  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace