Z promarněného dne si nemusíte zoufat

Možná nejste přímo workoholik, ale prostě potřebujete něco dělat. Nicnedělání vás ubíjí. Připadá vám, že čas se děsně táhne, život vám protéká mezi prsty a mohli byste toho za ten den tolik stihnout – jenže vy zrovna nemáte co. A tak namísto abyste využili volna a odpočívali, trápí vás černé svědomí a přecházíte po bytě jako lev v kleci, který samou bezradností neví, co si počít. Tak se na to zkuste podívat z opačné strany. A pokuste se ten jeden vzácný volný den využít k pořádnému relaxu a odpočinku, který si určitě zasloužíte.

Pohoda, klídek, odpočinek

Dnů, kdy nemusíte nic a nikdo vás neruší, není moc. Jsou vzácné jako ten pověstný šafrán. Proto je vnímejte nikoliv jako trest, ale jako vzácný dar. Je vám umožněno naplno odpočívat, užívat si klidu od vnějšího světa, neřešit starosti, neobvolávat známé či rodinu, neřešit práci. Pokud se vám toto poštěstí, bylo by hloupé litovat toho. Naopak. Užijte si volný den doma podle svého a dopřejte svému tělu i psychice pohodičku, kterou určitě nutně potřebují (i když si to vy sami možná odmítáte přiznat).

Samotářské činnosti

Co celý den doma dělat? V první řadě si ráno můžete přispat – když vstanete třeba až v deset hodin, nemusíte mít výčitky, že dopoledne už nic nestihnete udělat. A převlékat se? Můžete přece strávit celý den v pyžamu nebo si vezměte třeba pohodlné tepláky a volné tričko. Uvařte si kávu, pusťte si oblíbený film nebo si celý den vyhraďte pro sledování seriálu, který už dlouho kvůli nedostatku času odkládáte. Můžete si třeba půl dne číst a nic vás od knihy nebude vyrušovat. Přitom můžete dopřát relax i svému tělu – skvělá je perlivá koupel pro unavené nohy, pleťová maska, zapálení aromalampy. Pochutnejte si na bylinném čaji, na horké čokoládě nebo si otevřete třeba láhev vína. Den je jen váš a vy ho můžete využít podle vašich představ a úplně naplno tak, jak chcete jen vy. Skvěle vás to dobije energií a budete spokojení jako už dlouho ne.