Hlavní obsah

Kilde v Bormiu vyhrál třetí super-G ve Světovém poháru za sebou

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde vyhrál třetí superobří slalom Světového poháru za sebou. Druhé místo dnes v Bormiu nečekaně obsadil Rakušan Raphael Haaser.

Foto: Luciano Bisi, ČTK/AP

Norský lyžař Aleksander Aamodt Kilde vyhrál třetí superobří slalom Světového poháru za sebou

Článek

Kilde navázal na nedávné triumfy z Beaver Creeku a Val Gardeny. Tři super-G za sebou ovládl jako první závodník po pěti letech. Naposledy se to před ním povedlo v prosinci 2016 jeho krajanovi Kjetilu Jansrudovi. Kilde navíc může prodloužit vítěznou sérii už ve čtvrtek, kdy je v Bormiu na programu další super-G.

Devětadvacetiletý majitel velkého glóbu z předminulé sezony si pro desáté vítězství v kariéře dojel časem 1:27,95 a v hodnocení super-G se posunul na první místo. Haasera porazil o 72 setin, třetí byl další Rakušan Vicent Kriechmayr.

Čtyřiadvacetiletý Haaser si se startovním číslem 25 připsal díky druhému místu životní výsledek. Jeho dosavadním nejlepším výkonem ve Světovém poháru byla čtvrtá příčka z březnového super-G v Saalbachu.

Kilde se po vítězství posunul na druhé místo průběžného pořadí celkového hodnocení seriálu. Na prvním místě je s bezpečným náskokem Švýcar Marco Odermatt, který dnes skončil osmý. Kilde na něj ztrácí 276 bodů.

Reklama