Hlavní obsah

Létalo to ze všech stran! Legendární akce nabídla nemilosrdnou řežbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Lucerna přichystala divákům několik hodin zábavy. Konal se totiž třináctý ročník Galavečeru Profesionálního boxu a K-1. A ani tentokráte nebyla nouze o povedené momenty. Navíc byly ve hře hned dva tituly. Ten první ukořistil český bijec Pavel Šach, který ve skvělé bitvě zdolal Vladimíra Idranyiho. Ten druhý pro změnu putoval na konto nestárnoucího Tomáše Hrona. Vítěznou tečku za svojí kariérou si připsal Petr „Píno“ Ondruš, který dává bojovým sportům sbohem. Do akce se dostal také těžkotonážník Michal Reissinger, který mohl znovu slavit. Chuť vítězství okusila také partnerská dvojice Štěpán Horváth – Lucie Sedláčková.

Rituál s pivem znovu zabral. Tomáš Hron slavil titul, kolikátý ani nespočítáVideo: Sport.cz

 
Článek

Sedmnáct zápasů a více než šest hodin toho nejlepšího boxu a K-1. Zaplněná pražská Lucerna se zkrátka musela bavit a bouřlivá atmosféra hnala vpřed i aktéry dlouho očekávaného galavečera.

I po dvaceti letech na stejném místě a se stejným výsledkem. Nestárnoucí Tomáš Hron také tentokráte získal titul organizace WAKO Pro. Nicméně proti chorvatskému bijci Gabrielu Ojdanićovi to neměl vůbec jednoduché. Hron sice lehce prospal úvod, avšak nadcházející minuty byly v jeho režii. Český bijec neustále střídal kombinace a dařilo se mu trefovat spodky i vršky. Ojdanić toho měl postupem času dost, přesto se ani jednou v zápase nedostal do vážnějších problémů. Jednomyslným výrokem se sudí přiklonili k výhře českého bijce, který si na své konto připsal další titul. Ten mu kolem pasu připnul MMA zápasník David Kozma.

Vítězná rozlučka Petra Pína Ondruše. Přemluví ho rodina k zápasnickému návratu?Video: Sport.cz

"Čekal jsem, že to bude lehčí. Soupeř byl srdcař, vydržel, byl opravdu tvrdej. Mně je čtyřicet let, jemu dvacet. Musím makat, abych i s takhle mladými dravci držel krok," nechal se slyšet Hron po zápase.

Konečná. Legendární Petr „Píno" Ondruš vstupoval do svého posledního kariérního zápasu, což náležitě ocenili také fanoušci, kteří ho přivítali aplausem vestoje. Ondrušovi se tváří v tvář postavil Marian Tůma, který však na zkušenějšího borce nestačil. Prvně jmenovaný po celou dobu zápasu diktoval tempo, navíc v prvním kole donutil sudího po pekelné kombinaci počítat. Ondruš hravě zvládl i další dvě kola a pohodlně si došel pro své poslední kariérní vítězství. Po závěrečném vyhlášení byl navíc uveden do síně slávy bojových sportů. Zkrátka konec kariéry, jak má být.

Obrovský úspěch zaznamenal také Pavel Šach. Český talent si to o titul rozdal se Slovákem Vladimírem Idranyim. A tento duel se divákům musel líbit. Od začátku byla znát důležitost zápasu a oba aktéři se spíše okopávali. V následných minutách se obrázek duelu naprosto změnil. Strhla se totiž obrovská přestřelka, při které jeden druhému nic nedaroval. Hezké momenty byly k vidění na obou stranách. Podobně to viděli také sudí, kteří duel viděli nerozhodně a o vítězi musel rozhodnout extra round. A v něm měl více sil i fyzičky právě Šach. Ten si dominantním náporem řekl o vítězství, které skutečně přišlo.

David Vinš a jeho KO. Boxerský duel proti Tomáši Pollákovi ukončil už v prvním koleVideo: Sport.cz

Nešťastný moment byl k vidění v souboji mezi Michalem Reissingerem a Michalem Zezulkou. Válka těžkých vah totiž skončila poměrně rychle. Po vyrovnaném průběhu totiž přišel překvapivý okamžik. Zezulka měl totiž po jednom z úderů obrovský krvavý šrám na pravé holeni, což si vyžádalo předčasný konec zápasu.

Bleskový knokaut divákům doručil Štěpán Horváth. Ten se do klece vrátil po několika letech, znát to ovšem nebylo. Po několika desítkách vteřin totiž dokázal u provazů sestřelit Zsolta Mezeie, který padl k zemi, odkud se ještě pár vteřinek nezvedal. Zkrátka rychlá práce a bylo vymalováno.

Double výhra pro tandem Lucie Sedláčková, Štěpán Horváth. Na oslavu se pořádně najedíVideo: Sport.cz

Uspět se povedlo také Lucii Sedláčkové, která zaznamenala vítězný comeback na domácí scéně po dlouhých čtyřech letech. Přesto souboj s Karinou Kopinskou nebyl vůbec jednoduchý. V duelu vypsaném na šest kol přesto lépe trefovala právě Sedláčková, která postupem času hýřila aktivitou a především fyzicky na tom byla mnohem lépe. Kopinská se v závěru zápasu spíše trápila, což viděli také bodoví sudí, kteří rozhodli vítězně pro Sedláčkovou.

V ringu se příliš dlouho nezdržel ani David Vinš. Tomáše Polláka totiž po zhruba minutě a půl dokázal tvrdým náporem dostat do prvního počítání, při kterém se druhému jmenovanému natolik zamotaly nohy, že to sotva ustál. Přesto se pokračovalo v bitvě. Vinš ovšem přidal další skvělý hák na bradu, což znamenalo konečnou.

Reklama