Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Zpěvák Kamil Střihavka v televizním seriálu představí svoje hudební ikony

Kultura

  10:00
Nový desetidílný hudební cyklus Hudební ikony Kamila Střihavky, který představí výjimečné osobnosti všech žánrů od popu, funky, rocku, až po blues či heavy metal, bude vysílat každý pátek od 20.15 televizní program ČT Art. První díl je připraven na 7. ledna 2022.

Kamil Střihavka foto: ČTK

V každém díle představí rocker Kamil Střihavka jednu hudební osobnost, se kterou ho pojí přátelství a společné hudební zážitky. Pořad Hudební ikony Kamila Střihavky v úvodní pasáži v sestřihu archivních materiálů seznámí s milníky hudební osobnosti a následně divákům nabídne pohled do zákulisí jejího života.

Diváci dostanou možnost navštívit hudebníky v jejich domácím prostředí, prohlédnout si pracovny, sbírky hudebních nástrojů nebo studia, kde muzikanti tvoří a nahrávají. Díky přátelství s Kamilem Střihavkou dojde podle tvůrců často k velice intimní zpovědi a dialogu, který může i skalní fanoušky překvapit.

„Překvapila mě hlavně nenucenost a upřímná lidskost všech osobností, se kterými jsme naši první sérii natáčeli. To, že si nás v drtivé většině pustili do svých privátních domovů a soukromí, bylo prostě skvělé, protože jakýkoliv náznak bulvárního přístupu byl ve spojení s mou přítomností absolutním tabu,“ říká Kamil Střihavka.

Hosty Kamila Střihavky budou například Petr Janda (Olympic), Radek Pastrňák (Buty), Milan Špalek (Kabát), Lou Fanánek Hagen (Tři sestry), Michael Kocáb (Pražský výběr), Dan Bárta (Illustratosphere, J.A.R.), Aleš Brichta (Ex-Arakain, AB Band), Michal Pavlíček (Stromboli, B.S.P. a Pražský výběr) či Roman Holý (Monkey Business, J.A.R.).

Autor: