Náhrada za zrušený turnaj juniorů? Mohl by se hrát v létě a ve Finsku

Mezinárodní hokejová federace IIHF krátce poté, co zrušila kvůli pozitivním testům na koronavirus v několika mužstvech letošní mistrovství světa hokejistů do 20 let, začala jednat o možnosti najít náhradu za tento zrušený turnaj, který by se mohl odehrát během léta v příštím roce a to ve Finsku. Uvedl to samotný prezident IIHF Luc Tardif na tiskové konferenci.

"Ano, tuto akci jsme zrušili. Ale nechci a ani organizační výbor se nechce vzdát této akce, pokud to bude možné. Takže si vezmeme příští měsíc na rozmyšlenou a možná vymyslíme nějaké překvapení. Myslím si, že to dlužíme mladým hráčům," nechal se slyšet na tiskovce Tardif

Ti hokejisté, kteří se zúčastnili ve středu zrušeného turnaje konaného v kanadských městech Edmonton a Red Deer, by se mohli zúčastnit náhradního turnaje v červnu, červenci nebo a srpnu ve finských Helsinkách a Tampere. "Švédsko vyjádřilo ochotu hostit turnaj v lednu 2023, ale momentálně není připraveno jej uspořádat v létě 2022," sdělil dále Tardif, jenž prozradil, že dalším možným pořadatelem náhradního turnaje by mohly být Spojené státy, kde se má podle původních plánů juniorské MS konat v roce 2023.

Jak uvádí IIHF na svých webových stránkách, náhradní termíny se budou hledat i pro již dříve zrušené turnaje, které se měly konat v lednu a které byly o Vánocích zrušeny taktéž kvůli koronavirové situaci ve světě. Jedná se tak třeba o světovém šampionátu hokejistek do 18 let, na kterém se taktéž měla představit česká reprezentace.

Je pochopitelné, že zrušen těchto akcí znamená pro federaci úbytek finančních prostředků. "Ano, má to pro nás finanční dopad, ale to není nejdůležitější. Za poslední dva roky jsme zrušili už několik akcí nebo hráli bez diváků. Na takové situace jsme zvyklí. Někdy musíme zaujmout obezřetný postup," uvedl dále na tiskové konferenci, kde se několikrát nechal slyšet, že nejdůležitější ze všeho je pro něj zdraví a bezpečnost hráčů.

"Podobné problémy řeší celý svět. NHL 15. prosince odložila šest zápasů a nyní se jejich počet rozrostl na 80, což ilustruje, jak rychle covid-19 ovlivnil hokej. Zápasy a turnaje musely být zrušeny i v Evropě. Prohráli jsme bitvu, ale jsem si jistý, že válku neprohrajeme," dodal pak k tomu první místopředseda IIHF Petr Bříza.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

hokej

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 6 hodinami

před 6 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Na Ukrajině podle analýzy zemřelo 50 tisíc ruských vojáků. Zraněných jsou statisíce

Během konfliktu na Ukrajině zahynulo už přes 50.000 příslušníků ruské armády. Uvedla to ve středu zpravodajská televize BBC s odvoláním na své redaktory, nezávislý zpravodajský web Mediazona a dobrovolníky. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy