Sportovní přenosy z portálu TVCOM nově i v chytrých televizorech, nechybí basketbal, judo ani gymnastika

30. prosinec 2021

Při příležitosti blížícího se patnáctého výročí svého vzniku uvedl portál TVCOM vlastní aplikaci pro televizory LG a Android TV, v přípravě je i expanze pro Samsung. Nabízet v nich bude tradičně přímé přenosy z větších i menších sportů a následně jejich záznamy. Kvalita je různá – od standardního až po vysoké rozlišení, k dispozici bývá i komentář.

„Prioritou TVCOMu je maximálně zpřístupnit český sport divákům. Tuto možnost nyní mají nově i televizní diváci, kteří ocení rozsah sportovního obsahu na největší obrazovce v domácnosti. A zároveň několik desítek tisíc profesionálních i amatérských sportovců všech věkových kategorií jsou tzv. v televizi, jelikož naše platforma pokrývá spoustu sportovních odvětví, včetně menších sportů” uvedl Michael Kruk, jednatel společnosti TVCOM.

Služba byla poprvé představena v březnu 2007 při zápase juniorské házené. Do současné chvíle bylo odvysíláno více než 50 tisíc sportovních zápasů o celkové délce přes 100 tisíc hodin sportovního obsahu při pokrytí více než 30 sportovních odvětví. Kvalita jednotlivých přenosů záleží od toho, jaká záznamová technika je na místě akce k dispozici. K dispozici jsou jak přenosy s nízkou kvalitou, tak i události snímané v HD doplněné o komentář.

Prostředí Smart TV aplikace TVCOM

„Od prvního přenosu jsme ušli dlouhou cestu a stali se etablovanou, stabilní a důvěryhodnou značkou českého sportu. Naše platforma je schopna, v  jednom okamžiku, odvysílat  přes 250 přenosů a nejsledovanější přenos má přes 100 tisíc zhlédnutídodal jednatel TVCOM Michael Kruk.

„Nezaměřujeme se pouze na  broadcasting - samotné vysílání sportovních utkání, ale naším cílem jsou také doprovodné služby a produkty. (...) Nadále budeme pokračovat v kultivaci a v obohacování sportovního prostředí za pomoci nejnovějších technologií pro divácký komfort, ale rovněž i pro maximální využití našeho video-obsahu v rámci edukativních procesů při rozvoji sportu,“ uzavřel Kruk Autorem aplikace je společnost Hybrid Company.

autor: lukpo
Spustit audio

Související