Bývalý hráč Top 30 Španěl García-López ukončil kariéru

30. 12. 2021, 14:49
Aktuality 0
Guillermo García-López v 38 letech ukončil kariéru. Španělský tenista během téměř dvaceti sezon na okruhu získal 5 titulů ve dvouhře a 3 tituly ve čtyřhře, ve které si na US Open 2016 zahrál i jediné grandslamové finále. Ve světovém žebříčku vyšplhal nejvýše na 23. místo.
Profily hráčů
Guillermo García-López (© AFP)

Guillermo García-López slavil poslední výhru loni v říjnu na domácím challengeru v Alicante. Letos odehrál už jen čtyři utkání, všechna prohrál a mluvil o konci kariéry. Nyní kapitolu profesionálního tenisty oficiálně ukončil.

"Profesionální sport má jednu nevýhodu. A to relativně krátkou kariéru. Ale když jsem začínal, nečekal jsem, že budu mít tak dlouhou a hlavně úspěšnou kariéru," hodnotí García-López svých téměř dvacet let na okruhu.


"Řadu let jsem byl v Top 100, prožil spoustu krásných momentů. Fyzická i psychická stabilita mi pomohla strávit tolik let na nejvyšší úrovni," dodal rodák z Albacate.

38letý Španěl se na okruhu ATP dostal devětkrát do finále a získal pět titulů. Třikrát triumfoval na antuce (Kitzbühel 2009, Casablanca 2014, Bukurešť) a dvakrát na tvrdém povrchu v hale (Bangkok 2010, Záhřeb 2015). Čtyři trofeje přidal na challengerech.

Singlovým maximem Garcíi-Lópeze na grandslamech je osmifinále (French Open 2014 a Australian Open 2015), ve světovém žebříčku byl nejvýše na 23. místě. 

Také ve čtyřhře si zahrál devětkrát ve finále, včetně toho na US Open 2016 s krajanem Pablem Carreñem. Vybojoval tři deblové tituly.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist