iSport.cz
30. prosince 2021 • 23:51

Oktagon 30: Bledá rozčísla Brazilce čelo a má titul! Peňázova drsná výhra

Autor: iSport.cz, Ondřej Němec
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenhle turnaj se rodil hodně těžce, ale Oktagon 30 byl pořádná MMA jízda. Tereza Bledá si drsnými lokty urvala historicky první titul šampionky Oktagonu, Matěj Peňáz si připsal další drsné KO a spousta dalších zápasů skončila už v prvním kole. Co přinesl poslední galavečer roku?



Výsledky

Hlavní karta OKTAGON 30
Tereza Bledá (vítězka) vs. Mabelly Limaová TKO >>> Flyweight
Matěj Peňáz (vítěz) vs. Cheick Koné TKO >>> Middleweight
Daniel Dittrich vs. Tadej Dajčman (vítěz) submise >>> Heavyweight
Matúš Juráček (vítěz) vs. Robert Pukač na body >>> Welterweight

Světla nad klecí evokující tvar šapitó, promotéři v uniformách principálů, tanečnice a tradiční gorilí maskot. Největší česká organizace si čtvrteční jubilejní 30. velký turnaj chtěla s diváky pořádně užít, a tak nabídla show ve stylu velkolepého cirkusu. Poslední turnaj roku probíhal v odlehčeném duchu, samotné zápasy ale nabídly i pořádné drama.

O grandiózní finále večera se postarala Tereza Bledá, když v titulovém duelu pokořila hladce Brazilku Mabelly Limaovou. Tu ukončila na zemi tvrdými lokty do čela, jež začalo vydatně krvácet, a rozhodčí souboj ukončil. Pás první šampionky Oktagonu si tak dvacetiletá Češka vybojovala během necelých dvou minut.

„Čekala jsem na zadní úder, který má nepříjemný. Ona se snažila kopat, tak jsem si počkala na třetí kop, vzala ji na zem a podařilo se mi to rychle ukončit,“ radovala se Bledá, která si ve smíšených bojových uměních připsala pátou výhru a udržela neporazitelnost.

Tereza Bledá zničila Brazilku Limaovou a stala se historicky první šampionkou Oktagonu
Tereza Bledá zničila Brazilku Limaovou a stala se historicky první šampionkou Oktagonu

Galavečeru předcházelo mnoho náhlých změn v programu. Několikrát se měnili aktéři hlavního duelu, kvůli různým komplikacím ale postupně odpadávaly i další zápasy.

Nakonec se proto promotéři rozhodli, že dají na Oktagonu 30 v brněnské Zoner Bobyhall prostor dvěma disciplínám. Klasickému MMA a soubojům v postoji podle unikátních pravidel turnajů s přízviskem Underground. A tento mix nabídl divákům atraktivní podívanou, i když na turnaji chyběly původně ohlašované hvězdy.

Škvor si nevybírá, výhra Véghova koně

Skvělý výkon v rámci předzápasů předvedl například zkušený bijec Daniel Škvor. Čech Jhonathana Azeveda ke konci zápasu zavalil údery pěstmi a lokty tak, že se Brazilec stěží kryl. Domácímu válečníkovi ještě během pauzy radili trenéři: „Urvi mu kolenem hlavu!“ Jejich hecování ale nemuselo být vyslyšeno. Lékař po prohlídce rivala nenechal zápas pokračovat do druhého kola.

„Já si nevybírám,“ odvětil Škvor, když byl po výhře tázán, s kým by se rád příště střetl. „Chtěl bych nějakého Slováka nebo Čecha, ale ti se mnou zápasit nechtěj, jsou ze**aní.“

V prvním kole se ale zastavilo hned několik duelů. Vítězství během minut si například připsal Michal Plesník, kterého do klece doprovodil slavný krajan Attila Végh, nebo další Slovák Denis Farkaš. Oba bijci tak zápasili dvakrát v jednom týdnu, nastoupili totiž už v pondělí v ringu na Fight Night Challenge.

Tichota míří vysoko, Peňáz děkoval fanouškům

Parádní vítězství na body si připsal i dvaadvacetiletý talentovaný bojovník Jakub Tichota, když přemohl Poláka Dawida Karetu. A jaké má mladý Čech další plány? Míří vysoko. „Poslat Bukiho do důchodu a nastolit novou generaci včele se mnou,“ odhalil Tichota zájem o souboj s dvojnásobným šampionem Oktagonu Ivanem Buchingerem. 

V hlavním předzápase večera si populární kickboxer z Moravy Matěj Peňáz připsal už pátou výhru knockoutem ve své MMA kariéře. Ve třetím kole totiž uzemnil Cheicka Koneho z Pobřeží slonoviny.

„Chci poděkovat i všem lidem tady, že udělali tak skvělou atmosféru. Užil jsem si to, jsou to zážitky na celej život,“ pochválil diváky spokojený vítěz.  

Peňáz: Čepovi jsem se omluvil, ale není zabiják. Je tvrdší kickbox, nebo MMA?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud