Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kladno sahalo v Třinci po třech bodech, nakonec má jen jeden

Rytířům vycházel ve 37. kole extraligy proti Třinci defenzivní plán skoro celý zápas, ale závěr přes vedení 2:1 nezvládli. Domácí Oceláři vyslali v základní hrací době na branku Středočechů 37 střel a nakonec zachránili v čase 57:54 remízu 2:2 po přesilovkové brance Mariána Adámka. V prodloužení si pak stejný hráč připsal asistenci u vítězné trefy Miloše Romana. Slezané po výhře 3:2 zareagovali na vysokou porážku v Hradci Králové.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Kladno

"Odehráli jsme dobrý zápas, bojovný. Škoda že jsme neudrželi vedení 2:1 a dostali gól v oslabení. Vzhledem k vývoji by nám slušely dva body. Nevím, jak budou trenéři spokojení, ale myslím, že z Třince je každý bodík dobrý," uvedl kladenský obránce Tomáš Voráček. Domácí dali všechny tři góly z dorážek. "Jejich obránci hodně stříleli. Hráli jsme hodně dole a je otázka, kam se to odrazí. Měli štěstí, že to spadlo do brány," dodal.

Třinci se z marodky vrátilo šest hráčů, nově ale vypadli ze sestavy Kundrátek s Daňem. Při neúčasti Vrány se tak do prvního útoku posunuli k Růžičkovi Roman s Hrehorčákem. I Kladno bylo oslabeno: nehráli Jágr, nejproduktivnější bek týmu Dotchin, díky čemuž po téměř dvou letech naskočil do extraligy Tomáš Voráček. Těsně před utkáním ještě vyřadil hostům ze hry nějaký problém i Račuka, proto točili jen jedenáct útočníků.

Začalo se zhurta. Už po 38 sekundách se prosadil z dorážky Plekanec a přesně za minutu vyrovnal stejným způsobem Dravecký. V přesilové hře mohl Hrňa dvakrát strhnout vedení na stranu domácích – nejdříve jej zastavilo břevno a o chvilku později výborným zákrokem Bow. Málem udeřili v oslabení i hosté, Filip ale v úniku neprocedil puk mezi Mazancovy betony.

Oceláři byli od druhé třetiny aktivnější, ale skóre to nezměnilo. Nejblíže ke gólu byl v prostřední části domácí Kofroň, ale napálil jen tyč. "(Bow) měl dobře postavenou branku, a když už to nešlo do tyčky, tak to chytil. Chytal zase výborně, to ukazuje celou sezonu. Držel je a hlavně díky němu mají bod. Šancí jsme měli dost," řekl Hrňa.

V úvodu třetí třetiny se blýskl hezkým individuálním průnikem Hrehorčák a dostal se až před Bowa, ale scházela mu přesnější koncovka. A tak přišel trest, bekhendovou dorážkou vstřelil Kubík svůj dvanáctý gól sezony.

Oceláři se dlouho nemohli opřít ani o přesilové hry, i když měli také smůlu – Hrňa v ní trefil podruhé v zápase brankovou konstrukci. Domácí ale přece jen v početní výhodě posíleni o odvolaného gólmana vyrovnali – od modré čáry se trefil Adámek.

Prodloužení dlouho nepřineslo nic zajímavého, ale technický přestupek Plekance, který dostal dvě minuty za sevření puku, nabídl Třinci přesilovou hru. "To byly jasné dvě minuty. Dostal se do těžké situace, puk letěl vrchem a dotíral na něj hráč," vysvětlil kouč Kladna David Čermák. Na tým byl hrdý, že i v okleštěné sestavě v Třinci bodoval. "Neměli jsme ani čtyři kompletní pětky, další obránce se nám v průběhu utkání zranil a dohrávali jsme to na pár lidí a síly chyběly," dodal.

Trenér Varaďa posílil po vyhraném buly přesilovou formaci o pátého hráče a risk se vyplatil. Adámek sice jednou zachránil na obranné čáře vyhození soupeře, ale poté se zapojil do hry a jeho střelu dorazil Roman.

"Už jsme to zkoušeli v některých utkáních, možná i přípravných. Je to lepší než čtyři na tři," vysvětlil Varaďa. "Měli jsme i kliku, když se hostující obránce dostal na kotouč. Místo toho, aby to dal z pásma ven a uřezal trošku času, tak se snažil dát gól. Trefilo to Adámka někde do výstroje, udrželi jsme to a dali gól," dodal.

37. kolo hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - Rytíři Kladno 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Dravecký (Marinčin, R. Szturc), 58. M. Adámek (Hrňa), 65. Miloš Roman (M. Adámek, Hrňa) - 1. Plekanec (M. Indrák, Hlava), 48. Kubik (Melka, Zikmund). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Axman, Kajínek. Vyloučení: 2:7. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Třinec: Mazanec - Marinčin, M. Doudera, M. Adámek, D. Musil, Matyáš, Jaroměřský - Martin Růžička, Miloš Roman, Hrehorčák - Ramik, M. Kovařčík, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Dravecký, R. Szturc, Kofroň. Trenér: Varaďa.

Kladno: Bow - T. Voráček, Baránek, Wood, Zelingr, J. Suchánek, Funk - Hlava, Plekanec, M. Indrák - Melka, Kubík, Zikmund - M. Beran, M. Filip, Pytlík - Routa, Kristo. Trenér: D. Čermák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články