Hlavní obsah

Pecky z prosince: Hříšný Božský, norská Popelka i Sám doma

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Konec roku se tradičně odehrává ve vánočním duchu. Pečení cukroví, balení dárků, zdobení stromečku či příprava štědrovečerní večeře nakonec stejně zaměstná i ty, kteří si přípravy nenechávali na poslední chvíli. Sledovat během toho všeho ještě novinky ze světa celebrit a filmu je už ovšem vyšší dívčí. Pokud vám něco uniklo, nezoufejte. Přinášíme prosincovou rekapitulaci.

Článek

Sváteční atmosféra stále neutichla, tu definitivně ukončí až silvestrovské oslavy. Ještě předtím, než otevřete první lahev šampaňského, si ale pojďte připomenout události posledních dní. Kouzelné momenty střídaly bizarní situace, filmoví kritici měli žně a na své si přišli i milovníci módy. Jak obstojí u českých diváků norská Popelka a proč by se měl pan Božský přejmenovat na Hříšného?

Noc u McCallisterů a drsňák Buzz

Komedie Sám doma (1990) patří k Vánocům stejně jako bramborový salát. Remake tohoto trháku vydala streamovací platforma Disney+ letos v listopadu pod názvem Home Sweet Home Alone, ale s původním snímkem se dle diváckých recenzí srovnávat nemůže ani v nejmenším. V rámci propagace se však televizní síť spojila s ubytovací službou Airbnb a fanouškům originálního filmu nabídla nevšední dárek.

Čtyři šťastlivci si totiž sedmého prosince mohli na webu zarezervovat pronájem přímo v domě rodiny McCallisterů, a to za pouhých 25 dolarů na noc. Rezidence patří soukromníkům, kteří ji zcela výjimečně hostům zapůjčili. Štědrá nabídka spadla do klína těm nejrychlejším. Ubytování na jednu noc s pevně stanoveným datem 12.12. zahrnovalo nejlepší pizzu v Chicagu, rekvizity z filmu a nechyběla ani Buzzova (Kevinův starší bratr) tarantule. 

Herec Devin Ratray (44) alias Buzz hosty v domě osobně přivítal. Jen o pár dní později šokoval ale veřejnost svým chováním. Byl totiž zatčen a obviněn z domácího násilí. Toho se měl dopouštět na své bývalé přítelkyni. Před Štědrým dnem ho propustili na kauci.

Foto: Sarah Crowley/Splash News, Profimedia.cz

Dům rodiny McCallisterů se nachází v Chicagu a na jednu noc byl k pronájmu Foto: Sarah Crowley/Splash News, Profimedia.cz

Móda v hlavní roli

Baví vás svět módy? Pak vám určitě neunikly seriálové novinky. Na Netflixu můžete sledovat druhou řadu Emily in Paris (2020–2021) a na HBO GO konečně odstartovalo desetidílné pokračování kultovního seriálu Sex ve městě (1998–2004) s názvem A jak to bylo dál. Děj příběhu sice neučaroval každému, ale fanynky aktuálních trendů mohou jásat, protože šatník hlavních představitelek vážně bere dech. Nejdůležitější mužská role připadla bezpochyby panu Božskému, (pozor, spoiler) ten ovšem v nových dílech dlouho nevydržel, scénáristi ho odsoudili k smrti.

Foto: Profimedia.cz

Šatník Carrie Bradshaw skrývá spoustu extravagantních kombinací Foto: Profimedia.cz

Pan Božský není božský?

Herci Chrisi Nothovi (67) se nedaří ani v soukromém životě. Po krátkém comebacku na televizní obrazovky v seriálu A jak to bylo dál už čelí obvinění ze sexuálního napadení tří žen, mělo se to stát v roce 2004, 2010 a 2015. Chris Noth vinu popírá, podporu údajným obětem však vyjádřily jeho seriálové kolegyně Sarah Jessica Parker (56), Cynthia Nixon (55) i Kristin Davis (56). Ženy, které se s podobnou zkušeností nebojí vyjít ven, herečky pochválily, a protože vědí, že to musí být těžké, zdůraznily, že mají jejich podporu. Obvinění pana Božského je ale mrzí.

Foto: Profimedia.cz

Chris Noth na snímku se svými seriálovými kolegyněmi. Zleva Cynthia Nixon jako Miranda, Sarah Jessica Parker alias Carrie a Kristin Davis jako CharlotteFoto: Profimedia.cz

První žena ve Walt Disney

Pojďme se raději vrátit zpět k pohádkám. Nejslavnější společnost, která doslova chrlí jednu za druhou, si může na konto připsat další významný milník. V čele firmy Walt Disney totiž poprvé v historii usedla žena. Manažerka Susan Arnold (67) zastávala ve společnosti čtrnáct let funkci členky představenstva, nyní je z ní velká šéfka a my moc gratulujeme!

Norská Popelka

Největší rozruch však budí norské zpracování pohádky Tři oříšky pro Popelku (1973), která je u nás považována takřka za národní poklad a pro Nory jde o film kultovní. Severský remake Tři přání pro Popelku běží aktuálně v českých kinech a už teď můžeme říct, že lepšího hodnocení než originál Václava Vorlíčka (†88) se rozhodně nedočká. Norská režisérka Cecilie Mosli (48) se příběh nezdráhala okořenit ani lehce homosexuální scénou. Polibek dvou princových kamarádů ovšem české diváky, podle reakcí v internetových diskuzích, příliš nenadchnul. 

Reklama

Související témata:

Načítám