Hlavní obsah

Krůček od UFC? Češka neměla ani tentokrát slitování, ve vítězné bitvě tekla krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První šampionka v historii organizace OKTAGON MMA. Tímto titulem se může pyšnit dvacetiletá zápasnice Tereza Bledá, která se při svém nejdůležitějším zápase kariéry v kleci moc dlouho nezdržela. Soupeřka Mabelly Lima již po necelých dvou minutách schytala tvrdé lokty a sudí duel předčasně ukončil. Bledá si tak udržela neporazitelnost a nejen na domácí scéně budí velký respekt.

Tereza Bledá se díky loktům stala první šampionkou Oktagonu. Dostane se do UFC? Video: Sport.cz

 
Článek

Duel vypsaný na pět kol netrval nakonec ani dvě minuty. Bledá rychle vzala soupeřku na zem, kde předvedla špičkovou práci. Česká zápasnice se jednoduše dostala do plného mountu a rázem se otevřela cestička k tvrdým loktům. A ty soupeřce nechutnaly. Brazilce po nepříjemné sérii vytryskla krev z čela, po dalších úderech sudí duel raději ukončil. Takhle krátký zápas nová šampionka nečekala.

„Nebudu lhát, překvapilo mě to hodně. Trochu jsem čekala, že zápas bude pětikolový. Nečekala jsem ale, že třikrát udělá takovou chybu, že třikrát kopne low kick," reagovala dvacetiletá vítězka.

Famózní Matěj Peňáz. Vyhrál i svůj pátý zápas v MMA a přivedl diváky do varuVideo: Sport.cz

Bledá, která teprve před měsícem oslavila dvacetiny, tak dosáhla na své páté vítězství, i nadále si drží neporazitelnost. Nahlas se už hovoří o přesunu do slavné organizace UFC, kde by se mohla stát historicky druhou českou zápasnicí. „Myslím si, že to je velký krok k UFC. I když ještě nemám moc vysoké skóre, tak na dvacet let to není špatné," netajila se ambicemi mladá Češka.

V případě přesunu do UFC se může stát historicky nejmladší zápasnicí, která by na tento úspěch dosáhla. „Zbývají jen čtyři měsíce. Těžko říct, jestli to stihnu. Mám k tomu možná i nakročeno, ale je to hodně krátká doba. Už jen kvůli tomu, jak dlouho trvá, než se podepíše smlouva," přemýšlela nahlas fighterka Reinders MMA.

Blíží se mový rok 2022 a tak se bojovnice ohledla ve čtvrtek večer za uplynulými dvanácti měsíci. Bledá zápasila během té doby čtyřikrát a pokaždé z toho byla sladká chuť vítězství. „Zní to blbě, ale pro mě všechny zápasy mají stejnou hodnotu. Kdybych nějaký prohrála, tak si titul stejně nezasloužím. Pás je pro mě obrovský krok a moc pro mě znamená," dodal český supertalent.

Daniel Škvor zničil soupeře hned v prvním kole. Brazilec Azevedo nebyl schopen pokračovatVideo: Sport.cz

OKTAGON 30 nabídl i další atraktivní zápasy. Své by o tom mohl povědět Matěj Peňáz, který v nečekaně složitém duelu dokázal zdolat Cheicka Koného. Další vítězství si připsal také obávaný Daniel Škvor, který se s Brazilcem Azevedem nepáral. Překvapivou porážku si připsal Daniel Dittrich, který zhruba po čtyřech minutách musel odklepat škrcení.

Těžkotonážník Daniel Dittrich neuspěl. Odklepal souboj se Slovincem DajčmanemVideo: Sport.cz

Další parádní výkon zaznamenal talent Jakub Tichota. V ostře sledovaném duelu s Polákem Dawidem Karetou předvedl dominanci a došel si pro důležitou výhru na body. A maximálně důležité vítězství zaznamenal také Matúš Juráček. Ten v takticky svázaném duelu s Robertem Pukačem dokázal vyhrát těsně na body.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články