Historická výhra pro Motor. Naprosto vlažný výkon, láteřil trenér Dynama

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

30. prosince slavil narozeniny kapitán Pardubic Jakub Nakládal i Českých Budějovic Milan Gulaš. Radoval se ale jen druhý jmenovaný, předsilvestrovskou párty totiž na východě Čech odšpuntovali hosté, kteří zpražili domácí hráče výsledkem 6:1.

Zatímco Motor byl zahřátý už od začátku, Dynamo energii postrádalo. České Budějovice byly aktivnější a už od prvního střídání se díky lepšímu pohybu dostávaly do šancí.

Pardubický trenér Richard Král měl hodně důvodů k nespokojenosti. „Naprosto vlažný výkon, nesoustředili jsme se, špatně jsme bránili,“ pojmenoval trefně nedostatky domácích. A jako by si zkušená ofenziva Motoru řekla, že každý z nich potrestá jednou brankou.

V páté minutě využil Stuart Percy přečíslení tří na dva. O pouhé dvě minuty slavil díky střele z kruhu Václav Karabáček, a když v čase 08:10 zvedal ruce nad hlavu i Jan Štencel, v Enteria areně se schylovalo k debaklu.

„Nesoustředili jsme se, špatně jsme bránili."

Pardubická hala přitom dosud byla pevností, ze které letos odjela s tříbodovou výhrou jen Sparta. „Řekli jsme si, že na ně vletíme, budeme je dohrávat a budeme nepříjemní,“ popsal plán Budějovic Jakub Valský, který ve 12. minutě zvyšoval už na 4:0.

Když se měl do tohoto momentu vrátit trenér Král, musel upustit emoce: „Jestli to mám říct narovinu, první třetinu jsme pros*ali.“

Co na tom, že po třetí brance poslal do brankoviště Jakuba Soukupa. Ani jeho premiéra v pardubickém dresu týmu nepomohla.

Do druhé části se tak zase vrátil Milan Klouček, Dynamo navíc vyjelo s jiným složením útoků. A přeci jen se probralo, když Valský domácím nabídl přesilovku. Díky několika nebezpečným střelám si Pardubice vytvořily tlak, který vyústil až v jejich první vstřelenou branku – Matěj Blümel si našel odražený kotouč a bekhendem ho pověsil do odkryté klece.

„Věřil jsem, že přidáme ještě jeden, že to otočíme. Navíc jsem vnímal fanoušky, jak nás podporovali, jak nám fandili i po té první třetině…“ ocenil Blümel tisícovou návštěvu. Domácím ale zvlhnul střelecký prach.

„Jestli to mám říct narovinu, první třetinu jsme pros*ali.“

Budějovický trenér Jaroslav Modrý tak mohl být naprosto spokojený: „Musím vyzdvihnout i výkon Dominika Hrachoviny, zneškodnil hodně šancí. Díky tomu jsme vše ustáli a ve třetí třetině jsme zase zlepšili pohyb, takže jsme se dostali zpátky do utkání.“

„Tenhle zápas jsme ale prohráli v prvních minutách. S takovým soupeřem je hodně těžké otáčet z 0:4…“ uvědomoval si pro změnu Král. Čtyřgólovou pohodu si Motor zkrátka užil. A ze čtyřválce se stal šestiválec, když se v 47. a 57. minutě přesně trefili i Zdeněk Doležal a Jiří Ondráček. 

Vzácná výhra, tím spíš, když poslední předvedli Jihočeši proti Pardubicím naposledy v dubnu 2019. Vítězná derniéra roku 2021 je navíc jejich historicky nejvyšší výhrou na pardubickém ledě.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz