George R. R. Martin chválí prequel Hry o trůny. Podle autora knižních předloh je nový seriál správně temný

Tomáš ChlebekTomáš Chlebek

ccwatch-1

Foto: HBO

Prequel fenoménu Hra o trůny se ukazuje v novém traileru

0Zobrazit komentáře

Je tady další vydání newsletteru CC Watch, kde shrnujeme nejzásadnější dění ve filmovém a televizním světě, upozorňujeme na zajímavé trailery a doporučujeme, co si pustit. Uplynulý vánoční týden byl pomalejší, než je zvykem, i tak se ale objevily zajímavé novinky ze světa audiovizuální zábavy. Například autor knižních předloh Hry o trůny se podělil o své dojmy z očekávaného prequelu fantasy Rod draka.

Mezi trailery zase zaujme především nový Batman, stále více se rýsující jako jedna z nejtemnějších komiksových adaptací posledních let. Nakonec jsme vybrali několik doporučení filmů, které vás zaručeně vytrhnou z povánoční letargie.

Aby vám naše shrnutí a doporučení propříště neuniklo, můžete se k odběru newsletteru CC Watch přihlásit zde.

***

Co hýbe světem filmu a televize

Autor Hry o trůny je z Rodu draka nadšený: Nový fantasy seriál HBO, odehrávající se 300 let před událostmi Hry o trůny v éře vlády rodu Targaryenů, se na obrazovky chystá počátkem příštího roku. Už se ale objevují první reakce, a to rovnou od George R. R. Martina, autora knižní předlohy Oheň a krev. Byť je jasné, že na vlastní výtvor nejspíš stín házet nebude, nadšený komentář na jeho blogu nám dává alespoň základní představu o tom, jaký Rok draka bude.

„Viděl jsem hrubý sestřih první epizody. A byl jsem nadšený. Je to temné, silné a drásavé. Přesně tak, jak mám epické fantasy rád,“ píše Martin. Pokračuje poznámkou o hercích a výkonných producentech seriálu, Miguelu Sapochnikovi (režisérovi mnoha dílu Hry o trůny) a Ryanu J. Condalovi (jednomu ze scenáristů Rampage Ničitelé).

„Odvedli skvělou práci. Co se týče herců, stejně jako u Hry o trůny bude většina diváků znát jen pár z nich, ale myslím, že si jich mnoho zamilujete. (Jen aby vám zlomili srdce později, když… Ale ne, to bych moc prozrazoval),“ říká spisovatel. Martin také patří mezi výkonné producenty Roku draka, ale na tvorbě seriálu se podle všeho příliš výrazně nepodílel.

Čtvrtý Matrix by možná vznikl i bez Wachovských: Existence nového pokračování se v Matrixu Resurrections přímo tematizuje. Podle producenta filmu Jamese McTeiguea má tato linka skutečně blízko realitě. Studio Warner Bros. režisérkám opětovné ponoření do digitální králičí nory nabízelo pravidelně, plány na další příběh ale vznikaly i nezávisle na nich. Peníze prý nebyly jedinou motivací, dnes je nicméně nemožné se zkoumání potenciálu franšíz vyhnout. „Kolovalo několik vážných verzí, ale nedařilo se vybrat tu správnou,“ řekl McTeigue v rozhovoru pro server Collider. Když pak Lana Wachovská přišla sama s vlastní vizí, bylo rychle jasné, že Resurrections vznikne.

Na co jsme zvědaví

„Pomsta je spravedlnost,“ hlásí slogan k novému traileru Batmana. Podobná slova pronáší i temný hrdina s tváří Roberta Pattinsona, zatímco se snaží odhalit Hádankářovu identitu, než on odhalí tu jeho. Možná mu v tom pomůže Catwoman, možná je ale také na ochranu Gothamu i sebe samého sám. V upoutávce každopádně můžeme vidět velice výbušné následky vzestupu zla ve městě. Poznámky o psychologickém hororu jsou z nových záběrů z Batmana čím dál tím zřejmější a na počátek příštího roku se snad chystá velice zajímavá filmová událost. Více v článku.

Nejnavštěvovanější filmy a seriály týdne na ČSFD

Nejnavštěvovanější seriály:

  1. Zaklínač
  2. Hawkeye
  3. Moře klidu
  4. 1883
  5. Arcane: League of Legends

Nejsledovanější filmy:

  1. K zemi hleď!
  2. The Matrix Resurrections
  3. Spider-Man: Bez domova
  4. Tři přání pro Popelku
  5. Duna

(Obsah ve spolupráci s ČSFD.)

***

Další zprávy, tipy na novinky a trailery, na něž jsme zvědaví, nebo výběr zajímavých filmů i seriálů, které stojí za vidění, najdete v kompletním vydání newsletteru CC Watch.

Pokračování nového newsletteru CC Watch si můžete přečíst zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym