Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

SP ve dvojbobu mužů v Lotyšsku ovládli Rusové. Dvořák se Šindelářem kvůli koronaviru nestartovali

První den v roce strávili nejlepší bobisté v lotyšské Siguldě. Jako první se do ledového koryta vydaly závodnice na monobobu, pak už byly na řadě mužské dvojboby, kde kvůli koronaviru v českém týmu nemohla startovat posádka Dominik Dvořák, Jan Šindelář. Závod ovládla ruská posádka Rostislav Gaitiukevič a Michail Mordasov. 

Je nám líto, video expirovalo.
Dvořák se kvůli covidu nezúčastnil SP bobistů

Nákaza v týmu nejspíš neumožní Dvořákovi startovat ani v druhém závodu v neděli. "Kluci to s největší pravděpodobností všechno pobalí a přesunou se do Čech, kde si udělají znova PCR testy," uvedl Bohman.

Dvořák tak nedostal možnost v Siguldě navázat na předvánoční dvanácté místo v Altenbergu, což byl jeho nejlepší výsledek v sezoně. V průběžném pořadí dvojbobů je český pilot po čtyřech z osmi závodů patnáctý a neúčast ve dvou závodech může představovat komplikaci pro jeho start na olympijských hrách v Pekingu.

"Musíme vymyslet nějakou variantu B jak pro následující Světový pohár ve Winterbergu, tak pro poslední 'Svěťák' ve Svatém Mořici, protože Dominik Dvořák má ve dvojkách zatím jen čtyři závody z osmi, což by mu možná pro kvalifikaci na olympiádu stačilo jenom těžko," řekl Bohman s výhledem na příští dva závody SP, jež se jedou následující dva víkendy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články