Hit k novému roku: Jdi za štěstím

Na začátku nového roku si vždycky přejeme štěstí. Nemusí ho být moc, to abychom ho nezakřikli, štěstěna je velmi křehká. Tak, jako je to v jedné z nejkrásnějších písní, které Karel Svoboda a Zdeněk Borovec napsali pro Karla Gotta. 

Tři legendy naší populární hudby ji tehdy v roce 1977 chystaly na Mezinárodní festival populární hudby Yamaha v Tokiu. Porota vybírala z 1500 písní ze čtyřiceti pěti zemí a píseň se dostala mezi prvních čtyřicet, které mohly jít do finále. Karel Gott s ní sklidil obrovský úspěch. Sklidil největší potlesk ze všech účinkujících a dostal Cenu za interpretaci. Píseň Jdi za štěstím se poté stala ústřední melodií pohádky Jak se budí princezny a stala se jedním z největších hitů Karla Gotta.

A tak si vychutnávejme každý doušek naší kávy, vnímejme ruch ulice nebo ticho místa, kde právě sedíme, ponořme se do všeho, co nám přináší radost, a vnímejme to štěstí, které je někde kolem nás.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.