Kanadská vláda přitvrzuje. Neočkované občany čeká nemilé překvapení

02.01.2022 11:02

Tlak na očkování proti nemoci covid-19 roste. Neočkovaní Kanaďané, kteří toto očkování odmítli a v důsledku toho přišli o práci, nedostanou podporu v nezaměstnanosti.

Kanadská vláda přitvrzuje. Neočkované občany čeká nemilé překvapení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch otevřel v pražském obchodním domě Kotva další očkovací centrum umožňující očkování bez registrace

Politici většiny zemí světa hledají cestu, jak občany přimět, aby se nechali očkovat proti nemoci covid-19. Server Echo24.cz českým občanům zprostředkoval zprávu z kanadských médií, že v té zemi politici v úsilí přimět lidi k očkování notně přitvrdili. Pokud tam člověk přijde o práci, protože se odmítl nechat očkovat, může zapomenout na dávky v nezaměstnanosti. S krokem vlády seznámila spoluobčany federální ministryně veřejných služeb Carla Qualtroughová. Ta také upozornila, že pravidlo se nevztahuje na osoby, které nemohou být očkovány ze zdravotních důvodů.

Vládní Liberální strana Kanady současného  premiéra Justina Trudeaua svůj tlak na občany zdůvodňuje ekonomickými zájmy země. Čím víc lidí bude naočkováno, tím menší je pravděpodobnost, že se firmy budou muset kvůli covidové nákaze uzavírat do karantény. 

„Dokud bude ohroženo kolektivní veřejné zdraví Kanaďanů, a tím bude ohrožena naše ekonomika, budeme muset mít politiku veřejného zdraví na prvním místě i při našem rozhodování v oblasti zaměstnanosti a práce,“ řekla ministryně. „A nevím, jak dlouho to bude,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…