Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TJ Karate České Budějovice má za sebou skvělou sezónu. Milníkem byl úspěch Martiny Šáchové na seniorském MS

Jsem spokojený! Těmito slovy hodnotí letošní sezónu TJ Karate České Budějovice hlavní trenér Miroslav Hýsek. Klubu se velmi dařilo, přičemž se dosáhlo i vůbec největšího úspěchu v jeho historii. Řeč je o pátém místě na seniorském mistrovství světa v Dubaji, které vybojovala českobudějovická závodnice Martina Šáchová.

„Celkově letošní rok hodnotím velmi kladně. Vždycky by to samozřejmě mohlo být i lepší, to ke sportu patří, ale myslím, že se nám opravdu dařilo. Martina Šáchová předvedla v Dubaji úžasný výkon, postarala se o milník našeho klubu. Úspěchů ale bylo více a já všem děkuji za skvělou reprezentaci!“ zdůrazňuje Miroslav Hýsek a dodává, že letošní sezóna byla zároveň jednou z nejnáročnějších, a to kvůli epidemii covid-19. „Člověk nemohl dlouhodobě plánovat, musel věci řešit narychlo podle situace, podle vývoje pandemie v Evropě i ve světě. Bylo to těžké, příprava byla z tohoto pohledu kostrbatá, ale zvládli jsme to. Je také fajn, že proběhly všechny nejdůležitější turnaje, i když byly některé posunuté na jiné termíny, někdy i velmi výrazně, například mládežnická Evropa se přesunula z února až na červenec.“

Dařilo se doma i venku

Pojďme si některé letošní úspěchy TJ Karate České Budějovice připomenout. Ve dnech 4. až 6. června 2021 se konala mládežnická světová liga karate na Kypru, ze kterého si stříbrné medaile přivezli Valentina Vítů a Daniel Stránský.

Povedla se i mládežnická světová liga v Poreči, kde Martina Šáchová a Lucie Hrdličková vybojovaly bronzové medaile. První jmenovaná následně získala další bronz na mistrovství Evropy ve finském Tampere. Na pátém místě skončila Andrea Květoňová.

Medailové hody se v září konaly na mezinárodním turnaji v maďarské Budapešti. Celkem jich Budějčáci získali sedm.

V listopadu se pak udála zmíněná nejvýznamnější událost, kdy Martina Šáchová obsadila na seniorském MS v Dubaji páté místo. Medaile byla skutečně na dosah!

Radost v listopadu udělal také mezinárodní turnaj Euro Grand Prix Plzeň, kde bylo TJ Karate České Budějovice nejúspěšnějším klubem (celkem 22 medailí). Prvenství klub dosáhl i na mistrovství ČR 2021. O všech letošních úspěších si můžete podrobně přečíst na stránkách TJ Karate České Budějovice.

„Mezi úspěchy se dá také zařadit zářijový zápis, kdy byl o náš klub velký zájem. Letošní rok mi zkrátka udělal radost. Těším se na další sezónu a další výzvy! Ještě jednou všem děkuji, a to i fanouškům za podporu. Užijte si závěr roku a v tom dalším nám opět držte palce,“ uzavírá Miroslav Hýsek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky TJ Karate České Budějovice, karate, nábor, přípravka pro děti, České Budějovice, Dubaj, Evropa, Grand Prix, Lucie Ptáčková, Česko, Kypr, Budapešť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

TJ Karate České Budějovice má za sebou skvělou sezónu. Milníkem byl úspěch Martiny Šáchové na seniorském MS  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.