LaLiga - souhrn 19. kola: Sevilla stíhá Real Madrid

31.12.2021, 18:08, aktualizováno 03.01.2022, 23:09
Komentáře a souhrny
Oihan Sancet (© AFP)
Getafe poprvé od roku 2012 vyzrálo na své výrazně slavnější madridské sousedy, Real pokořila jediná branka z úvodu zápasu a Bílý balet ztratil část ze svého náskoku, Sevilla totiž porazila Cádiz. Neuspěl ani Real Betis, jenž podlehl Celtě Vigo. Atlético naopak svou úlohu v druhém malém derby zvládlo a slaví i oslabená Barcelona.

Cádiz CF - Sevilla FC 0:1

03.01.2022 21:15

Góly: 58. Lucas Ocampos

Sevilla splnila povinnost a vyhrála v Cádizu. O jediný gól nepříliš atraktivního utkání se postaral Lucas Ocampos krátce po změně stran. Sevilla se díky vítězství přiblížila k prvnímu Realu na rozdíl pěti bodů a to má ještě utkání k dobru.

Že domácí Cádiz bude mít s ofenzivou jasně lepšího soupeře problémy, ukázaly už první minuty. Alejandro Gómez našel za obranou nabíhajícího Joana Jordána, jehož rána z první skončila jen těsně vedle tyče. Ke gólu nevedla ani následující spolupráce Gómeze s Rakitićem. Sevilla si vybudovala značnou územní převahu, ale větší šanci si vytvořit nedokázala poměrně dlouho.

První půli završila rána Lucase Ocampose, která zamířila těsně vedle. I když Sevilla byla jasně lepším týmem, často ji nohy podrážela finální fáze a nepříliš velký pohyb jejích hráčů.

To se pokusil krátce po změně stran změnit Lucas Ocampos. V 58. minutě Sevilla zahrávala rohový kop, který domácí obrana sice zvládla odvrátit, ale Sevilla dostala míč znovu do vápna. Tam zůstal Ivan Rakitić, který jej přiťukl lépe postavenému Lucasovi Ocamposovi a ten se střelou z úhlu už nemýlil - 1:0.

O chvíli později Ocampos další ranou prověřil Ledesmu a ten se musel hodně rychle vyšvihnout ke spojnici, aby následně zabránil vlastní brance. V posledních pěti minutách hry nedokázal domácí útočník Sobrino zakončit přesně a na opačné straně skóroval Lucas Ocampos jen z ofsajdu, takže svůj druhý gól dnes slavit nemohl.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Athletic Bilbao 1:3

03.01.2022 21:00

Góly: 10. Kike - 16. Oihan Sancet, 25. Oihan Sancet, 68. Oihan Sancet

Baskický Athletic slaví velké vítězství a veze tři body z Pamplony. Postaral se mu o ně především mladý záložník Oihan Sancet, který vstřelil rovnou tři branky! Nervózně hrající Osasuna utkání zakončila s jediným vstřeleným gólem a bez jednoho hráče v poli.

Hned od úvodu bylo jasné, že dnes uvidíme něco speciálního. Dramatický duel, v němž oba týmy budou chtít urvat body. Šance na začátku klání střídala šanci a v první se ocitli baskičtí "Lvi" z Bilbaa. Mladý záložník Oihan Sancet se totiž už v 6. minutě hnal po obloučku za obranu na brankáře Herreru, jenže nedokázal ho překonat!

To Osasuna se z první větší šance nemýlila. Po deseti minutách načechral míč do vápna Jon Moncayola a Kike García se přesnou hlavičkou na zadní tyči postaral o první branku utkání. Brankář Simón se natahoval po míči marně a kapituloval jako první.

Jenže pak se zdravě naštval Oihan Sancet, kterému první šance utkání nevyšla. Po deseti minutách od ní se už ale radoval. Berenguer vysunul po straně Williamse a ten nacentroval před bránu. Sancet dokázal předskočit svého strážce a přesnou hlavičkou nedal brankáři Herrerovi šanci zasáhnout - 1:1.

Centrované míče obecně dělaly Osasuně velké potíže. Po dalších devíti minutách si na centr téměř od rohového praporku naběhl opět Oihan Sancet. Tentokrát se nedostal k hlavičce, ale místo toho napálil pečlivý centr De Marcose z voleje do sítě! Vlastně v obdobné situaci se ke konci první půle ocitl opět Kike García, jenže ten pálil vysoko nad.

Athletic byl aktivnějším hráčem i po změně stran. Berenguerovu nabídku sice Muniaín napálil přesně, ale brankář Herrera předvedl skvělý zákrok a jeho pokus vyrazil. Z Berenguera mohl být asistent jedna báseň a další vytvořenou šanci si připsal v 68. minutě. Tehdy využil volnějšího prostoru a poslal kousavý centr na přední tyč, kam si naběhl Oihan Sancet, tentokrát už autor hattricku.

Poslední šanci utkání měl na triku Ávila, který ale sledoval, jak jeho ránu vyráží Simón na břevno. To zkušený útočník neunesl a v krátkém časovém sledu dostal dvě žluté karty.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Levante UD 5:0

03.01.2022 19:00

Góly: 8. Boulaye Dia, 13. Pau Torres, 37. Gerard Moreno, 74. Manuel Trigueros, 79. Gerard Moreno

Důstojnější roli chtělo sehrát poslední Levante na Estadio de la Cerámica. V souboji s Villarrealem sice bylo outsiderem, nicméně pětigólový přiděl je pro něho i tak velkou ostudou. Žlutá ponorka navázala na vynikající závěr roku a dál postupuje tabulkou, zatímco čekání na první ligovou výhru v podání "Granotes" pokračuje.

Jen v prosinci uplynulého roku vyhrál Villarreal pět z šesti soutěžních zápasů a skvěle začal i v roce 2022. V domácím prostředí rozstřílel nebohé Levante 5:0, přičemž tři branky vsítil do poločasu a další dvě přidal v závěrečné čtvrthodině. Villarreal zároveň vystřídal na osmém místě tabulky Valencii.

Levante dokázalo osmifinalistovi Ligy mistrů vzdorovat pouze osm minut. Na centr Chukwuezeho si naskočil Boulaye Dia a Villarreal velmi rychle vedl. Navíc brzy vstřelil i druhý gól. Centr od rohového praporku propadl na zadní tyč, kde celou situaci z pohledu domácích uzavřel Pau Francisco Torres. Teprve potom se ke slovu přihlásilo i Levante a ránu De Frutose musel vyrážet na rohový kop Rulli. Byla to jedna z mála hostujících příležitostí v celém zápase. Villarreal bezpečně kontroloval dvoubrankový náskok a ve 37. minutě udeřil potřetí. Gerard Moreno si dělal prostor ke střele a ve vhodný okamžik vystřelil křižnou ránu tak, že se Fernández jenom ohlédl. Obrana Levante Morenovi celou dobu jenom sekundovala.

O poločase bylo prakticky hotovo. LaLiga už sice zažila nejeden fantastický obrat, ale poslední Levante na to nemělo dostatek psychických sil ani patřičnou kvalitu. Žlutá ponorka si dál dělala co chtěla a od čtvrté branky prozatím zachránil Levante pohotový Fernández. Hned dvě střely Triguerose v rozmezí patnácti minut vyrazil.

Manu Trigueros se nakonec přeci jen dočkal a v 74. minutě zvýšil na hrozivých 4:0 pro Emeryho svěřence. Po chybné rozehrávce Levante se nerozpakoval a vyslal střelu do horního rohu, kam tentokrát ochránce svatyně nedosáhl. Za dalších pět minut si příznivci Žluté ponorky užívali pátou branku. Pino ještě dokázal z úhlu nasměrovat zpětnou přihrávku před odkrytou branku, kterou bez problému trefil Gerard Moreno, v tu chvíli dvougólový střelec. Nakonec nemuselo zůstat ani u pětibrankového přídělu, avšak Villarreal už další branku nevstřelil. Výsledek 0:5 je pro těžce zkoušené Levante možná krutý, ale vzhledem k průběhu zasloužený.

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - FC Barcelona 0:1

02.01.2022 21:00

Góly: 44. Luuk de Jong

Barcelona si několikrát koledovala, ale nakonec se jí povedlo získat na Baleárech všechny tři body. Zajistil jim je jednak Luuk de Jong coby jediný střelec a jednak skvělý brankář Ter Stegen.

Barcelona vstupovala do utkání na Mallorce s vědomím, že jí kvůli covidu chybí několik důležitých hráčů. Přesto se domácí brankář Reina těšil na zajímavé a kvalitní soky jako oba De Jongové, Puig nebo mladíčci Akhomach s Blancem. Ilias Akhomach se jako první dostával do větší šance, ale brankář Manolo Reina byl přeci jen o chlup rychlejší, takže míč včas zastavil.

Mallorca měl taky kus štěstí, jako třeba ve 29. minutě. To se k míči ve vápně dostal Luuk de Jong, který využil své centimetry a natáhl se pro míč. Špičkou kopačky ho ale dokázal usměrnit jen do tyče za Reinovými zády! Zkušený kanonýr měl obecně dost smůly, protože o pouhou minutu později napálil pro změnu jen břevno. Jeho epesní nůžky by si určitě zasloužily gól.

De Jong se ho ale přeci jen dočkal. Mallorca si možná už malovala bezbrankovou remízu v poločase, když si De Jong ve 44. minutě naběhl na delší pas na zadní tyč a hlavou do protipohybu brankáře Reiny skóroval!

Mallorca byla na obou koncích hřiště dnes naprosto marná a kdyby se v barcelonském trikotu proháněl aspoň jeden z kdysi slavné trojky Messi, Neymar, Suárez, prohrávali by domácí minimálně o pět branek.

Jenže tahle Barcelona je úplně jiný tým. Takže ji jen štěstí oddělilo od dalšího propadáku. Šest minut před koncem totiž zůstal Mboula zcela nehlídaný na zadní tyči a hlavou poslal míč jen těsně nad břevno! A nebýt pozdního zákroku Ter Stegena, dost možná by se body dělily.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Real Sociedad 1:1

02.01.2022 18:30

Góly: 58. Joselu (pen.) - 14. Adnan Januzaj

Deportivo Alavés vstoupilo do nového roku s novým trenérem a byl to start úspěšný. Nechalo si totiž doma bod z utkání proti La Realu. Baskický celek ze San Sebastiánu šel sice brzy do vedení zásluhou Januzaje, ale ve druhé půli srovnal Joselu.

Real Sociedad měl štěstí v neštěstí. Už po sedmi minutách se mu totiž zranil ostře faulovaný Ander Barrenetxea a musel ze hřiště. Jeho místo zaujal Adnan Januzaj a tohle střídání se kouči vyplatilo bohatě. Po osmi minutách vyrazil za obranu domácího týmu Portu, který si míč zpracoval a počkal na náběh spoluhráčů. Pak nahrál do druhé vlny právě na Januzaje a 26letý Belgičan se nemýlil - 1:0.

Druhou branku svého týmu mohl poté přidat David Silva, jenže ve velké šanci pálil placírkou jen nad bránu. Prapor domácího Deporu se neúnavně snažil zvedat aspoň aktivní Joselu, kterému však buď zamezili v zakončení obránci, nebo jeho vlastní nepřesnost.

Ještě před odchodem do šaten mohl zvýšit Alexander Isak, jenže po sprintu se jeho oblouček zastavil o tyč! To by případně byl zřejmě zásah, který by mohl definitivně potopit naděje domácího Alavésu. Ale nestalo se tak. Naopak, druhá půle začala z pohledu Mendilibarových svěřenců ideálně.

Domácí Depor hrál jednoznačně aktivněji než v první půli a byl za to odměněn. V 57. minutě totiž Zubeldia fauloval domácího střelce Joselua a sudí okamžitě ukázal na značku pokutového kopu. Ten si vzal na starosti právě Joselu a nemýlil se. Zkušený střelec dal díky tomu svou desátou trefu v sezoně. A nakonec to byla poslední branka, protože ačkoli se hosté snažili uzamknout svého soka u jeho vápna, gól už z tlaku nevytěžili.

Více informací k zápasu

Real Betis - Celta Vigo 0:2

02.01.2022 18:30

Góly: 36. Iago Aspas (pen.), 45+2. Iago Aspas

Třetí tým tabulky Real Betis nezačal nový rok 2022 optimálně a před vlastními diváky prohrál o dva góly. Tři body si z Estadia Benito Villamarín odvezla Celta Vigo a v boji o záchranu si výrazně přilepšila. Její obě branky vstřelil v prvním poločase Iago Aspas.

Celta Vigo přicestovala do Andalusie bez několika opor základní sestavy a stejně jako u domácích byl na vině koronavirus. Betis byl pandemií zasažen ještě o něco více.

Hosté toho chtěli využít a začali aktivně. Santi Mina poprvé zaměstnal Ruie Silvu štiplavou přízemní ranou už v osmé minutě. Reakce Betisu přišla o deset minut později, ale William Carvalho trefil hlavou jen střed branky a připraveného Ditura. Celtu Vigo nakonec poslal do vedení moment ze 35. minuty. Guardado ve vápně nešťastně fauloval Cerviho a nařízený pokutový kop bezpečně proměnil Iago Aspas.

Pro největší hvězdu hostí to nebyl jediný gólový moment a před koncem poločasu se mu podařilo zvýšit na 2:0. Aspas presingem vybojoval míč na Víctoru Ruizovi, následně si poradil i s trojicí bránících hráčů včetně brankáře Ruie Silvy a střelou do odkryté branky přiblížil Vigu tři body.

Celestes čekal ještě náročný druhý poločas. Svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho se nehodlali s výsledkem smířit, ale hned z kraje je mohl schladit Santi Mina, který pálil do tyče. Betis působil hodně těžkopádně a dobrou příležitost si vypracoval až dvacet minut před koncem, ale Carvalhovu střelu z první obrana zablokovala.

Betis si musel pořád dávat pozor na rychlé kontry, ve kterých bylo hodně nebezpečné duo Aspas - Mina. Třetí branku Celta nepřidala, ale protože byla v defenzivě stoprocentní, vadit jí to nemuselo. Domácí se trápili i v nastavení a nakonec vyšli střelecky naprázdno.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Rayo Vallecano 2:0

02.01.2022 16:15

Góly: 28. Ángel Correa, 53. Ángel Correa

Atlético Madrid konečně zvládlo vyhrát a do nového roku vstoupilo tím nejlepším možným způsobem - třemi body a čistým koncem. Výhru pro Colchoneros zajistil útočník Ángel Correa, který se postaral o oba góly svého týmu.

Rayo chtělo dnes odpoledne potvrdit, že jeho současné čtvrté místo není náhodné. Že si naopak místo v boji o Evropu plně zaslouží. Menší komplikace mělo s covidem, z nominace mu vypadlo hned několik hráčů. Ale přesto si hostující celek věřil. Záhy však mohl prohrávat. Ve 14. minutě se mladý brankář Zidane dopustil chyby v rozehrávce a nabídl míč Luisi Suárezovi. Zkušený veterán ale jeho chybu nepotrestal a pokazil zpracování.

O chvíli později Suárez neuspěl ještě jednou, když postupoval sám na brankáře Zidana, jenže elegantní oblouček poslal těsně vedle tyče. Ve 28. minutě už to ale Rojiblancos vyšlo. Yannick Carrasco si brilantně poradil s obráncem na kraji vápna, protáhl se až do něj a nahrál na Hermosa. Stoper Atlética trefil jen nohy prvního obránce, ale v tom k němu přispěchal Ángel Correa a propálil hostujícího gólmana.

Konec první půle orámoval průnik obránce Lodiho, který z úhlu napálil brankáře Zidana. Krátce po změně stran se Atléticu povedlo definitivně rozhodnout. Lemar vyvezl míč, rozehrál ho doprava na volného Lodiho a ten centroval po zemi před bránu. Tam si naběhl Ángel Correa a snadno z první zakončil - 2:0.

Další velkou šanci spálil Lemar osobně, když se dostal až k obloučku přes brankáře Zidana, ale nakonec se míč stočil vedle tyče. Rozdíl mohl být mnohem vyšší, jenže Carrasco poté pálil do tyče a Ángel Correa v závěru nezkompletoval hattrick jen proto, že gólman perfektně a včas vyběhl.

Více informací k zápasu

Elche CF - Granada CF 0:0

02.01.2022 16:15

Góly: -

Cennou remízu uhrálo v domácím prostředí Elche. S Granadou sice chtělo vyhrát, ale od druhého poločasu hrálo bez vyloučeného Diega Gonzáleze a to plány zkomplikovalo. Granada početní převahu nevyužila, přestože šance k tomu měla.

Není překvapením, že oba týmy byly z důvodu koronavirové nákazy oslabeni a možná i to se podepsalo pod konečný výsledek, který spíše uznávají fanoušci defenzivního fotbalu.

Nuda to však nebyla. Už v 9. minutě vyzkoušel pozornost Badíi na přední tyči Puertas. Na druhé straně se dokonce podařilo vstřelit gól, ovšem Carrillova bezprostřední dorážka neplatila, protože VAR systém odhalil útočný faul. Elche postupně získávalo mírnější převahu, ale ke gólu to nevedlo. Před koncem poločasu došlo opět na souboj Carrilla s brankářem Maximianem a tentokrát útočník hlavičkoval vedle branky. Důležité okamžiky přišly v nastaveném čase, na hrací ploše začaly jitřit emoce a výsledkem bylo pět žlutých karet a vyloučení domácího trenéra Francisca.

Karetní mariáš sudího Vegy pokračoval i po změně stran a ve 47. minutě dostal rovnou červenou kartu Diego González, který neměl balón pod kontrolou, když ho atakoval Suárez a zatažení za záchranou brzdu mělo logické vyústění v červenou kartu.

Granada měla celý druhý poločas na to, aby rozhodla, jenomže byla bezzubá. V 79. minutě jí mohl přichystat velký šok Milla, ale brankář Maximiano předvedl dobrý zákrok. Až pět minut před koncem zahrozili i hosté a Díazova hlavička skončila na horní síti. V nastavení pak Badía vytěsnil pokus Suáreze a Elche s velkým štěstím udrželo remízu.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Madrid 1:0

02.01.2022 14:00

Góly: 9. Enes Ünal

Když by se v Getafe ujalo známé rčení "Jak na nový rok, tak po celý rok", asi by se fandové vůbec nezlobili. V prvním utkání nového roku se totiž Getafe povedlo šokovat Real Madrid a díky jediné trefě Enese Ünala vyhrát!

Pro Real to nebylo moc příjemné odpoledne, alespoň ne zpočátku. Po pouhých sedmi minutách totiž jeho zadáci, jmenovitě Éder Militão, udělali velkou chybu. Mladý obránce se nechal snadno u vlastní brány přetlačit dotírajícím Enesem Ünalem, který míč převzal a zblízka snadno propálil brankáře Courtoise!

To byl pro Bílý balet obrovský šok, na který svěřenci trenéra Ancelottiho chvíli hledali odpověď. Když ale našli pevnou zem pod nohama, začaly se dít věci! Nejdřív ještě Bílý balet přežil šanci Maksimoviće, který místo rány do opuštěné brány poslal chabou střelu do dobíhajícího brankáře Courtoise. Pak už ale hrál prim Real. Modrić napálil skvělou střelou prostor, kam se Soria na poslední chvíli stihl přesunout.

Vzápětí přinesla rychlá kombinace Realu míč k vápnu, kde jej Benzema efektně přenechal opět Modrićovi. Chorvatský záložník dnes ale neměl moc štěstí a napálil jen břevno! Po brejku na pravé straně zase Toni Kroos pálil jen těsně vedle. Obrana Getafe ale jinak držela.

Velkých šancí ubylo, Real se ani po změně stran nedokázal dostat do pořádného zakončení a nepomohlo mu ani nasazení Marcela s Hazardem. Výbornou práci ve středu pole odvádělo duo Arambarri - Maksimović, které vydatně pomáhalo své obraně. Poslední velkou šanci utkání měl na kopačce Casemiro, jenže jeho bombu zpoza vápna brankář Soria bravurně vyrazil mimo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona 1:2

31.12.2021 16:15

Góly: 51. Omar Alderete - 83. Raúl de Tomás (pen.), 88. Javi Puado

Valencia nad svým soupeřem ještě deset minut před koncem utkání vedla, ale závěr zápasu jí naprosto nevyšel. Během pěti minut se prosadilo duo De Tomás a Puado. Hostujícímu Espanyolu ale k obratu hodně pomohla penalta a vyloučení domácího Dura.

Netopýři měli v dnešním utkání, které se vměstnalo do 19. kola jako jeho předehrávka, docela dost smůly. Už po devíti minutách si centr od Solera našel Hugo Duro a hlavou trefil jen tyč! Mladý útočník Duro byl obecně hodně aktivním hráčem a jeho střely musel brankář Diego López řešit poměrně často.

Vždy si ale věděl rady. Espanyol se naopak v první půli střelecky i herně dost trápil a obránci Valencie byli prakticky bez práce. Po změně stran to málem napravil Raúl de Tomás, který dostal míč do uličky mezi beky, jenže před brankářem Cillessenem přestřelil.

Pět minut po změně stran však hostí inkasovali. První centr ze strany ještě jejich obrana dokázala odvrátit, ale následoval druhý pokus a na ten si naskočil urostlý stoper Omar Alderete - 1:0 pro Los Che.

Hostující tým se dlouho nemohl probrat. Povedlo se mu to aspoň v náznaku až dvacet minut před koncem. Střídající Puado však z voleje pálil těsně vedle tyče.

Jenže Valencia dnes neslavila ani bod. Nejprve osm minut před koncem fauloval vracející se Duro ve vápně pronikajícího Carrerase a sudí kromě vyloučení Dura pískal penaltu. Tu s velkým štěstím proměnil Raúl de Tomás a srovnal. A to nebylo všechno. Na další povedený centr ze strany si totiž v 88. minutě naskočil střídající Javi Puado a přesnou hlavičkou nedal Cillessenovi šanci zasáhnout!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid20144241:1746
2.Sevilla FC19125230:1341
3.Real Betis19103632:2333
4.Atlético Madrid1995531:2232
5.FC Barcelona1987430:2231
6.Rayo Vallecano1993726:2030
7.Real Sociedad1986521:2130
8.Villarreal CF1977531:2028
9.Valencia CF1977531:2828
10.Athletic Bilbao2069520:1727
11.Espanyol Barcelona1975722:2226
12.Celta Vigo1965822:2223
13.Granada CF1958623:2623
14.CA Osasuna1957718:2522
15.RCD Mallorca1948717:2820
16.Getafe CF1946913:2018
17.Elche CF1937918:2716
18.Deportivo Alavés19441116:3016
19.Cádiz CF1928915:3214
20.Levante UD19081119:418

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (84)

Přidat komentář
REPLIKATOR

Getafe Konečně se někdo z Mordoru neposral.

Reagovat
Diskostu

Liverpool presne taký tragédi jak Real a United ...tuto sezónu najväčší fail tieto tými...

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapce ty musís fetovat sol do kupela...tu modru.Porovnávat výkony Liverpoolu a Madridu s Manchestrom United, neviem ci pre tvoj (ne)rozum existuje stupnica v IQ

Reagovat
smazaný uživatel

Nahodny gol po 10 minutach a zbytek casu braneni se vsemi hraci na vlastni pulce, faulovani a zdrzovani. Fakt odvaznej fotbal hele.

Reagovat
Diskostu

ak by nespravil Hrubku tak by bolo 0:0 čisté konto proti Realu udrží hocikto Útok je bezzubý....

Reagovat
Diskostu

totálny odpad ten tym ema nič, starci za zenitom a mladici bez kvality ...Realu je jedno či Covid necovid prehra aj v plnej zostave...ked príde Mbappe a Haland aj to bude malo...

Reagovat
ADM

Jasná vec

Reagovat
valloire

Reagovat
LAM

Reagovat
PH8

Prohrál si peníze na dceřinou školu v přírodě?

Reagovat
Jordi Alba

Jj, těch ostatních 19 týmů je převyšuje na plný čáře.

Reagovat
Ed_Hazard

Treba dať možnosť bodovať sem tam aj súperom, aby ich to v polovici sezóny neprestalo baviť

Reagovat
valloire

Přesně. Nikdo by si pak s námi nechtěl hrát.

Reagovat
Israha

Loni po dvaceti kolech na kontě ztráty s Cádizem, Alavésem, Elche a Osasunou. Letos s Cádizem, Osasunou, Levante a Getafe. Jinak tam sice loni bylo o jednu ztrátu více se silnějšími soupeři....ale já tam krom probuzení Vincka a poněkud ofenzivnějšího stylu pořád ten progres proti ZZ moc nevidím

Reagovat
CHONG

Já ti nevím, možná je to jen mojí neobjektivitou, ale mně se na to obecně kouká teda o kus líp než vloni...

Reagovat
Jackmaker1989

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Israha

Ofenziva vypadá organizovaněji a hrající s jasnějším plánem, tím pádem je to dopředu atraktivnější. To bych souhlasil. Ale že by to mělo nějaký drastický vliv na výsledky....reálně o několik bodů víc dokázal urvat Vincek individuálně, ale jinak je to Karim, Karim, Karim, občas střela z dálky - a už nic, dokonce ani ty útočné standardky. Zábavnější to asi je, ale kvalitnější zas tak moc ne.

Reagovat
CHONG

Souhlas s tím, že drastický vliv na výsledky to nemá (vloni jsme měli po dvaceti kolech jenom o tři body méně) a pořád tam (stejně jako vloni) máme zbytečné ztráty s outsidery. Každopádně ta tvá poslední věta je nejspíš klíčem k tomu, proč na to máme různé pohledy, pro mě je ta zábavnost prostě důležitější než kvalita...

Reagovat
Israha

Do určité míry je to o subjektivních nárocích, ale zas jsme Real, a jestli se letos, při mizérii celého zbytku špičky ligy (krom Sevilly), zas nevyhraje titul a CdR, tak bude veškerá větší zábavnost dobrá tak na vyhození z okna. Nejsme San Sebastian, abychom si řekli "však co, poháry máme, hrajem pěkný fotbal, to stačí". A druhak mě dost frustruje jak takhle přenecháváme body tragédům, kteří v lize nemají co dělat, viz např, ten Cádiz, což je s přehledem nejhorší tým, co letos La Ligu hraje, a jakkoliv to zrovna ty budeš nést asi hůře, tak letošní Geta krom zbytků Bordalásovy DNA taky nemá nic, co by stálo za zmínku z hlediska kvality...vyjma Damiána Suareze, což je s Raúlem Garciou asi jediný opravdový vyzyvatel na Albovu pozici zmrda ligy.

Reagovat
CHONG

Já souhlasím s tím, že ztratit body s Cádizem a (letošní) Getou je na úrovni ostudy a i s tím, že zábavnost bez trofejí je u týmu kalibru Realu prostě málo. Na druhou stranu, kvalitu máme obdobnou jako v posledních letech (tedy takovou, abychom hráli o titul) a zábavnost máme (aspoň v mých očích) o kus větší... Současně chápu, že budu možná v menšině (protože pro Real a jeho fandy jsou hlavní trofeje), ale já to mám už nějakou dobu tak, že se u fotbalu chci prostě hlavně bavit a trofeje jsou bonus. Trošku bych ten poměr kvalita / zábavnost přirovnal ke kinematografii, kdy si prostě radši pustím Avengers než Sedmou pečeť...

Reagovat
Elliasson

Jak vlastně vnímáš tento zápas? Jsi nadšený, že Getafe vyhrálo?

Reagovat
CHONG

Vůbec, já ve vzájemném zápase fandil Geta jenom jednou, na jaře v sezoně 18/19, když Real už neměl šanci na titul a Geta hrála o LM, jinak fandím vždycky Realu... Samozřejmě jsem rád, že se Geta hrabe ze sestupových vod, ale mohla by to dělat v jiných zápasech

Reagovat
valloire

Reagovat
Israha

Té poslední větě rozumím plně, co se týče kultury, požírám skoro výhradně pokleslý obsah, mající pouze účel bavit . Ale když fandím ve sportu, vnímám to jinak a od oblíbených týmů očekávám hlavně úspěchy. Zábavný fotbal si napříč ligou můžu najít na více místech, ale tam, kde fandím, si nejvíc užívám výhry, no.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Gazdo

Ehm este Luis Suarez a Casemiro a suhlas

Reagovat
Israha

Dejme tomu. U Casemira to je možná fanouškovstvím zastíněné vnímání, ale on je spíš řezník, než zmrdská krysa...ale jako jo, šanci na nějaké umístění v soutěži antipatie by měl slušnou .

Reagovat
Gazdo

Ja vobec nemam problem s “řezníkama” ale Case je cisty zmrd. Absolutne zakerna, vychcana uplakana simulujuca mrdka. To ze je imunny voci kartam je zazrak. Ja nemam problem uznat ze aj my mame zmrdov (a ze sme ich za posledne roky teda mali) ale pre mna je Case teda naprosto neznesitelny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Israha

Jasné, příkladem nějakého kladného fotbalového charakteru není. Řekněme, že mi ale ve svém zmrdství nepřijde natolik expresivní, jako výše zmínění, nebo např. Ramos (ten už není v lize, jinak bych ho zmínil hned). Prase je ukázkové, ale vychcánci a zákeřáci jsou tam i větší, imho. Nicméně jak píšu, s jeho pozicí ve špičce tabulky zmrdů ligy objektivní problém nemám .

Reagovat
valloire

hele jako bych slyšel Sheldona

Reagovat
Israha

Přiznávám, občas rád píšu tak, aby to na první pohled vypadalo chytře

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
teenz

Reagovat
PH8

No ale minulý rok atletiko nemělo 29 bodů

Reagovat
Israha

To je podprahově součást pointy, kterou se snažím nahodit....že to není zas až tak o výrazněji silnějším Realu pod Ancelottim .

Reagovat
Rudy

Levante, Osasuna to byvaji klasicky nejodpornejsi zapasy sezony.

Reagovat
Elliasson

Hmm, Sevilla má zajímavou příležitost se zajímavě docvaknout na Real.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Asi myslíš zajímavá Sevilla na zajímavý Real

Reagovat
Elliasson

OK, uznávám, napsal jsem to jako pako.

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto zničil Real, pěkný začátek roku

Reagovat
santini

Dobre Celta

Reagovat
Petrinho17

Luuk najlepší polčas v Barcelone, paradoxne v možno jeho poslednom zápase.

Reagovat
LAM

Na tu tragickou sestavu jsou 3 body zázrak. Co to bylo za hráče co tam od nás šli ve 2 poločase?

Reagovat
smazaný uživatel

na to že chýbalo 17 hráčov čo tam mali dať, jeden bol masérov syn a druhého stiahli z ulice

logika la ligy - chýba 5 hráčov z repre zrazu odložíme Sevillu Barcu, chýba 17 hráčov pre covid v Mallorce a Barce tahajte hrat vy kurvy lenivé.

Reagovat
Billy McClane

Az na to ze tych 17 hracov nechybalo len kvoli covidu.

Reagovat
smazaný uživatel

17 hráčov barca + mallorca - barca mala 10 mallorca 7

Reagovat
bartlu

Stegen božský zákrok.

Xavi je odpad

Reagovat
Tony Stark

Čo spravil Xavi ?

Reagovat
bartlu

Zavelet hráčům, aby se cely druhy poločas valeli, aby je od 50.minuty chytaly křeče, zdrzovali vhazování, … odpad, naprostý odpad. Uvalet si remízu proti Mallorce, to je k placi

Reagovat
2miguel1

Ty si na hlavu padnuty

Reagovat
roman1978

Je, tak na něj nereaguj.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
drussbarb

Reagovat
santini

Ter Stegen po dnešku doživotná zmluva? kolky zápas to už bolo túto sezónu, čo Barca nedostala gól z tutovky v 90+?

Reagovat
T:o:M

Já už to radši nepočítám.. ...je škoda, že to neumí urvat nebo nějak pohlídat.

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou ho právě dostaneme, takže moc jich nebylo

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
2miguel1

Dnes som tych hračov ani nepoznal niektorych čo nastupili v drese Barcy.

Dufam, že v Saudsej Arabii nastupime: Stegen-Dani,Pique,Araujo,Alba- De Jong,Gavi,Pedri- Fati,Ferran,Dembele

Reagovat
Petrinho17

Len aby Ferran bol dovtedy vôbec zaregistrovaný...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ževraj to je len tlak na hráčov (dembis, couts, umtiti ) aby išli do piče alebo v prípade dembisa podpísal zmluvu

tak či tak Ferran nebude hrať skôr ako začiatkom februára - stále je zranený.

Reagovat
Petrinho17

S Ferranom počítajú už na zápas s Realom, zatiaľ aspoň na striedačku... určite nie až začiatkom februára. Ale keďže dostal covid tak to je minimálna šanca.

A tlak na hráčov ? A v čom spočíva ten tlak? Im môže byť jedno či bude Ferran registrovaný, svoje peniaze dostať musia. A hlavne Umtiti s Dembelem si nenechajú odobrať ani cent.

Reagovat
smazaný uživatel

tlak verejnej mienky, ak si fandovia budú myslieť dostanú to problematický hráči pocítiť, viď umtiti a jeho plač po zápase v auguste.

Reagovat
Petrinho17

No a tým plačom sa vyriešilo čo? Akurát že odmieta všetky ponuky a nechce si dať siahnuť na plat. Oni sa cítia dotknutí to je pravda, ale zároveň sú urazení takže chcú všetky peniaze do centu a ostať v klube.

Reagovat
smazaný uživatel

toto uprimne riesenie nemá. ak sa dohodnut nevedia zmluva je platna tak papa, to uz je len na hracoch kolko vydrzia.

Reagovat
Eichel

na prezentácií povedal, že by mal byť pripravený do dvoch týždňov

Reagovat
smazaný uživatel

aha ja som vychádzal ešte z reportu City kde nečakali skôr ako február a to dali von 10.12.

Reagovat
Petrinho17

Alemany už pripustil že registrácia Ferrana bude trvať dlhšie, presne ako som písal. Podľa môjho názoru je proste lepšie sa najprv zbaviť nepotrebných hráčov a až potom myslieť na posily. Ale tu sa to deje naopak

Reagovat
smazaný uživatel

tak neto zevraj rozviaze zmluvu a pojde do flamenga

o coutsa sa zaujma arsenal, totac a everton s tým že on sám chce odiísť aby mal sancu hrat na MS.

Demebele a Umtiti urcite ostanu, tým neverím zeby isli dobrovolne prec.

Reagovat
blaugrana

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ávilovi totálně přepne a místo jasný červený a stopky na několik zápasů dostane pouze žlutou .

Reagovat
H.N.T.

Ten konec zacinal byt o hubu, tak to je kdyz se to sudímu vymkne. Avila prase mel jit hned ven

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Jako Chimy je dobrej chlapik, proto bych jeste po tom, co absolvoval dve operace kolene, necekal ze mu takhle prepne v hlave

Reagovat
H.N.T.

Sancet parada, vsechny goly prvni dotek, a jeste mohl pridat nadherny ctvrty, v tom utoku mu to proste sedi, zeby novy hroťák? jinak se mi velice libil moment jak se Inaki zastal brachy

Reagovat
smazaný uživatel

Sancet dal vzpomenout na Adurize, tak uvidíme, jestli podobný výkony dokáže předvádět pravidelně...i když tomu úplně nevěřím Inaki velký srdce, škoda toho těsnýho ofsajdu

Reagovat
H.N.T.

To mohlo byt ja na brachu bracha na mě škoda. Sancet je urostly, jeste zesílí, s balonem sikovny, treba tu klasickou devítku v sobě najde

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že včera byl v koncovce fantastický. Nikdy jsem ho neviděl jako devítku, spíš mi přišel, že má potenciál na 10, ale včera si o místu v útoku velmi hlasitě řekl. RG to bude mít s návratem do základu těžký

Reagovat
Phillipinho

Sancet ma byt v zakladu uz davno. Ma fakt velky potencial. Zatimco RG uz sel dolu, ten by v zadnym pripade nemel hrat na jeho ukor.

Reagovat
H.N.T.

Taky bych rekl ze spis 10, ale vcera proste 3 goly z jednoho dotyku, duraz, v pravy cas na pravem miste, a jeste neni zadne kopyto ale technicky dobre vybaveny hrac. Daval bych mu sanci na tom postu, vcera tam hral jak tricetilety hrotak

Reagovat
Mass

Villarreal se vrátil do hry

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele